2016 Oscar Adayları Açıklandı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

dicaprio oscarı kesinlikle hakediyor revenantı izlemeyenler varsa izlesinler anlarlar ne demek istediğimi. adamın zaten kötü filmi yok ama bu filmde oyunculukta aşmış herif.

işte öyle
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

Leonardonun butun filmlerine bayiliyorum sikerim oscarini, vermesinler amk.

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı

2015 LGBTT için özel yıllardan birisiydi. Akademi bunu boş geçmez. Danish Girl'e ucundan bir yerden ödül verilir.

Martian'ın aday olacak ne farkı vardı bilmiyorum. Diğer filmleri izlemediğimden yorum yapamam. Birdge of Spies'ta sanırım hükümet siparişi bir diğer film. Malum Argo gibi bir propagandaya ödül aldırmışlardı. 

Di Caprio bu sefer Oscar'ı haketmiş mi? Filmi izlemedim. Hep aynı rolleri, aynı tiplemeyi oynayan adamda histerik bir tepki olarak her sene Oscar beklentisine giriliyor. Artık sırf bu sebeple ödül verecekler de ses kesilecek gibi. Nasıl ki Fenerbahçe Türkiye kupasını aldı kupanın değeri %90 düştü. Bunda da aynısı olacak. Her sene acaba Di Caprio kazanacak mı merakı bile rating getiriyor.

Yanlış adamdan bahsetmiyoruz dimi ? 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek

Aday filmlerden torrente düşenler hangileri?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    Genki bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

2015 LGBTT için özel yıllardan birisiydi. Akademi bunu boş geçmez. Danish Girl'e ucundan bir yerden ödül verilir.

Martian'ın aday olacak ne farkı vardı bilmiyorum. Diğer filmleri izlemediğimden yorum yapamam. Birdge of Spies'ta sanırım hükümet siparişi bir diğer film. Malum Argo gibi bir propagandaya ödül aldırmışlardı. 

Di Caprio bu sefer Oscar'ı haketmiş mi? Filmi izlemedim. Hep aynı rolleri, aynı tiplemeyi oynayan adamda histerik bir tepki olarak her sene Oscar beklentisine giriliyor. Artık sırf bu sebeple ödül verecekler de ses kesilecek gibi. Nasıl ki Fenerbahçe Türkiye kupasını aldı kupanın değeri %90 düştü. Bunda da aynısı olacak. Her sene acaba Di Caprio kazanacak mı merakı bile rating getiriyor.

Zengin, zengin olma hayali güden, karizmatik, düzgün giyimli erkek rolü diyince DiCaprio'nun kaç rolü gözünün önüne geliyor? 

Demem o ki adam bir filminde standart bir oyunculuk bile sergilese toplumda oluşan her sene hakediyor algısı yüzünden her filmi ve her oyunculuğu mükemmel ve tartışılmaz, lobiler ve faaliyetlerle kaybediyor zannediliyor. Bu sene ödül alırsa (ki muhtemel görünüyor) bir daha tartışması dönmez. Şu anda ilginç bir mesele halini aldığı iddia edildiği için bu kadar tartışılıyor.

Oynadığı 1-2 rol haricinde her filminden karakter kesiti sunulsa böyle ahım şahım tip değiştirdiği, kilo verdiği, aldığı, yakışıklılığını bozmaya yeltendiği bir film zor görürsün. Ama mesela örnek teşkil etmesi için bir Cristian Bale'ın rollerine bir bak. Makinistteki rolü için girdiği fedakarlığa bak. Batman için tekrardan geldiği hale bak. Adamın biri kadın rolünü, kendi toplumsal cinsiyet öğretisinin dışına çıkarak neredeyse bire bir oynuyor. Bunu sakın bu adam hakediyor Leonardo DiCaprio haketmiyor diye algılamayın. Ama oyunculuk ödüllerinin kriterlerinin sadece iyi isim yapan, iyi gişe yapan rollere göre verilmediğini hepimiz biliyoruzdur. Yoksa Star Wars gibi çabuk tüketilmesi için üretilen filmler her sene ödülleri kaldırırlardı.

http://onedio.com/haber/40-yasina-giren-leonardo-dicaprio-nun-canlandirdigi-efsane-karekterler-400667

Kesiti birisi burada hazırlamış. 

Austen tarafından 17/Oca/16 16:51 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    canerator bunu yazdı

Revenant , Martian  indirdim şimdilik 

diğerlerini indirdikçe paylaşırırm

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    canerator
    canerator's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı
    canerator bunu yazdı

Revenant , Martian  indirdim şimdilik 

diğerlerini indirdikçe paylaşırırm

The big short: https://kat.cr/usearch/the%20big%20short/  dvdscr mevcut

Bridge of spies https://kat.cr/usearch/Bridge%20of%20Spies/  brrip hdrip dvdrip falan var

Mad max fury road: https://kat.cr/usearch/Mad%20Max%3A%20Fury%20Road/ hertürlü versiyon mevcut

the martian: https://kat.cr/usearch/the%20martian/ hdrip brrip mevcut

the revenant: https://kat.cr/usearch/The%20Revenant/ dvdscr var

benim bulduklarım

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    Austen bunu yazdı
    Genki bunu yazdı
    Austen bunu yazdı

Zengin, zengin olma hayali güden, karizmatik, düzgün giyimli erkek rolü diyince DiCaprio'nun kaç rolü gözünün önüne geliyor? 

Demem o ki adam bir filminde standart bir oyunculuk bile sergilese toplumda oluşan her sene hakediyor algısı yüzünden her filmi ve her oyunculuğu mükemmel ve tartışılmaz, lobiler ve faaliyetlerle kaybediyor zannediliyor. Bu sene ödül alırsa (ki muhtemel görünüyor) bir daha tartışması dönmez. Şu anda ilginç bir mesele halini aldığı iddia edildiği için bu kadar tartışılıyor.

Oynadığı 1-2 rol haricinde her filminden karakter kesiti sunulsa böyle ahım şahım tip değiştirdiği, kilo verdiği, aldığı, yakışıklılığını bozmaya yeltendiği bir film zor görürsün. Ama mesela örnek teşkil etmesi için bir Cristian Bale'ın rollerine bir bak. Makinistteki rolü için girdiği fedakarlığa bak. Batman için tekrardan geldiği hale bak. Adamın biri kadın rolünü, kendi toplumsal cinsiyet öğretisinin dışına çıkarak neredeyse bire bir oynuyor. Bunu sakın bu adam hakediyor Leonardo DiCaprio haketmiyor diye algılamayın. Ama oyunculuk ödüllerinin kriterlerinin sadece iyi isim yapan, iyi gişe yapan rollere göre verilmediğini hepimiz biliyoruzdur. Yoksa Star Wars gibi çabuk tüketilmesi için üretilen filmler her sene ödülleri kaldırırlardı.

http://onedio.com/haber/40-yasina-giren-leonardo-dicaprio-nun-canlandirdigi-efsane-karekterler-400667

Kesiti birisi burada hazırlamış. 

hocam şuan resmen sinemada oyunculuk olayını katlettin. Alınma ama oyunculuk ile dediklerinin hiç bir alakası yok. hatta yakınından bile geçmez.  Daha bugün bahsi gecti hocam adam ne yaparsa yapsın yakkışıklı ve karizmatik..

romeo ve juliet teki oyunculuğu bana göre efsaneninde ötesinde.. 

Adam sadece zengin rolunu oynasın hayatı boyunca bu onun oscarı haketmediğini ve sadece verilmiş olması için verilmesini göstermez. Adam her filmde zengin rolunu bambaşka biçimde oynuyor işte oyunculuk buna denir. :)

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

oscarda tek etken oyunculuk olsaydı daniel day-lewis'in 15 tane oscarı olması gerekirdi

şahsi fikrim ödüllerin aktörün ne kadar iyi oynadığından ziyade oynadığı karakterin ne olduğuna daha çok bağlı 

Toplam Hit: 7342 Toplam Mesaj: 54
2016 oscar adayları 88.