2022 Yılında Hangi Linux Dağıtımını Kullanmalıyız?
-
manjaro ve fedora arasında gidip geliyorum.Mint bi ara kullanmıştım ama dediğim gibi amacım biraz değişiklik.
-
fedora.
topluluğunun arkasında ibm/redhat var. güzel bir qa süreçleri var.
kde spinini denemeni tavsiye ederim.
-
-
nvidia driver kullanıyorsan, ekran kartın çok yeni değilse arch ve dağıtımları (manjaro) uzak durmanı tavsiye edebilirim. sonra kendini nvidia driver derlerken, grafik source düzenlerken falan bulman işten dahi olmaz. günlük kullanıcının arch ile pek işi olmaz.
linux bilgin de önemli tabi. kurup bir daha ardıma bakmayacağım arada paket yöneticisiyle falan işimi göreceğim diyorsan yine ubuntu based bir şey olmalı. ama işten anlıyorsan, command line kullanabiliyorsan efektif olarak bence ne seçtiğinin çok önemli yok hepsini kullanabilirsin. son kullanıcıdan kasıt tema mı ondan emin olamadığım için yazma ihtiyacı duydum.
onun dışında standart bir kullanıcıysan ubuntu dağıtımlarından vazgeçme hocam. kde, lde, lxde, gnome ekranlardan hangisi sana uygunsa birini seç kur gitsin derim. en azından her aradığının supportunu hızlı şekilde bulursun. diğer türlü işin fantezisine girmekten canın çok sıkılır.
bir alternatif olarak eğer iş kaynaklı linux ihtiyacın olacaksa windows altına WSL (Windows Subsystem for Linux) kurup kullanabilirsin. windows içinde linux çalıştırır her işini görürsün. aklında olsun.
antichrist tarafından 17/Tem/22 11:09 tarihinde düzenlenmiştir -
hatta bence grafikle işin yoksa harici ekran kartını direkt kapat, hiç çalışmasın.
-
En son Manjaro kullandım.
Çok iyi kasma yapmaz.
-
-
Arch based herhangi bir distro + i3wm akar.
-
linux mint kullanıyorum şu en üstteki paneli nasıl kapatabileceğimi bilen var mı ? https://www.hizliresim.com/f92hvdx
-
ubuntu iyidir.