2024 Green Card Başvuruları Başladı
-
bu sene bende ilk kez başvuracagım
-
6 aylık fotoğraf ve green card için olabilen fotoğraflar geçerli editlenmiş fotoğraflar olmuyor onu açıklamışlar özellikle son hafta olanlar daha yüksek yüzdelere sahipmiş.facebook ta yeşilkart forumu var.A dan Z ye tüm sorular mevcut.olaki çıktı ABD de yerel bir posta adresiniz olmalı vatandaşlık doğrulaması için adresi istiyorlar.bu kısımların da sorusu orada ki forum da geçiyor.pasaport saçmalığını iptal etmişler.ben de 1-2 hafta sonra denemek istiyorum.
Bol şans.
-
Diyelim ki çıktı hemen gitmek zorunda mıyız hani bi b planı gibi başvurup çıktıktan 5sene sonra gitme şansımız oluyor mu yine?
PS: doğrulama için ABD adresi lazım denmiş, oradaki akrabanın adresini versem? Fiziken mi geliyorlar dogrulamaya?
Nikoteen tarafından 06/Eki/22 16:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Nikoteen bunu yazdı
Diyelim ki çıktı hemen gitmek zorunda mıyız hani bi b planı gibi başvurup çıktıktan 5sene sonra gitme şansımız oluyor mu yine?
PS: doğrulama için ABD adresi lazım denmiş, oradaki akrabanın adresini versem? Fiziken mi geliyorlar dogrulamaya?
Piyango çıktı, mülakata gittin vizeyi aldın, amerika ya gittin o zaman adres gerekiyor işlemlerin tamamlanması için, işlemler tamamlanıp green card tı aldıktan sonra yılda 1 yada 6 ayda bir değişmiş olabilir giriş yapman gerekiyor hakkının yanmaması için. Geçen sene başvururken araştırmıştım bunlar kalmış aklımda.
-
PaBLo_eSCoBaR bunu yazdıNikoteen bunu yazdı
Piyango çıktı, mülakata gittin vizeyi aldın, amerika ya gittin o zaman adres gerekiyor işlemlerin tamamlanması için, işlemler tamamlanıp green card tı aldıktan sonra yılda 1 yada 6 ayda bir değişmiş olabilir giriş yapman gerekiyor hakkının yanmaması için. Geçen sene başvururken araştırmıştım bunlar kalmış aklımda.
Eywallah hocam ben de bi bakayım, hazır cevap istedim ama yılda bir ile 6 ayda bir giriş yapılması şartı arasında maddiyat olarak çok büyük fark var. Yılda biri kaldırırız da 6ayda bir çok zor, ona göre basvuralim bari gidecek olanın hakkını yemeyelim.
Edit şöyle bi şey buldum: Yurt dışında bir yıldan fazla kalmayı planlayan vatandaşlarımızın yurt dışında kalabilme ve yeşil kartlarını koruyabilmeleri için Amerika dan ayrılmadan önce Göçmenlik Ofisinden izin almaları gerekmektir. Bu elde edilecekleri yasal izin ile yurt dışında 2 seneye kadar kalabilir ve yeşil kartlarını koruyabilirler.
Edit 2: Fakat buna ek olarak gelir belgesi beyan etmeyince de yeşil kart iptal oluyormuş acaba gelir belgesi ibraz etmek derken ABD de kazanılan paranın vergisini mi kast ediyor Türkiye de işim olsa onun gelir belgesini ibraz etmek yetiyor mu? Çok fazla açıklanmamış şey var ya..
Nikoteen tarafından 06/Eki/22 17:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Şöyle bir tweet serisine denk geldim, belki işinize yarar
https://twitter.com/imrensari/status/1577768019564134401
Macera dolu Amerika
-
Şeytanınız bol olsun
-
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Daha iyi arabaya binmek, daha yeni telefon alabilmek, daha çok konsere gidebilmek gibi süfli heveslerle başka ülkelerin kapısına varanlara acıyarak bakıyoruz" dedi.
:D:D
haftaya foti çektiremde başvuram
-
türkçe rehberde vardı diye hatırlıyorum burada ama bilemedim
-
Ben 2022 kazananıyım. Kazanmak da yetmiyor. Çekiliş içinde çekiliş var gibiydi çünkü Ankaradaki Amerikan konsolosluğu çok az mülakat verdi. Pandemi döneminden çok dosya birikmiş. Vizemi son anda yurtdışındaki başka bir konsolosluktan alabildim. Aslında Türklerin şansı daha fazla çünkü Türkiye Avrupa bölgesi olarak geçiyor.
Kazandıktan sonra DS-260 formunu hemen doldurmanız gerekiyor.
Vatandaşı olduğunuz ya da oturum izniniz olan ülkedeki Amerikan Konsolosluğundan mülakat bekleyeceksiniz.
İstedikleri belgeler, En az Lise diploması, lise mezunu değilseniz Amerikanın kabul ettiği mesleklerde iş tecrübesi, arşiv kayıtlı sabıka kaydı, nüfus kayıt örneği, banka hesap dökümü (tavsiye edilen 1 kişi için 15.000 usd para ve sonraki her aile bireyi için 5000 usd ya da tapu, ruhsat belgeleri), pasaport, askerlik durum belgesi, varsa ingilizce tercümeli mahkeme kayıtları, evlilik cüzdanı
Mülakat verildiğinde Konsolosluğun anlaşmalı olduğu hekimlikten yaklaşık kişi başı 400 USD karşılığı rapor, konsolosluk için 330 USD, Kart için 220 USD ödeme var
Herkese bol şans