folder Tahribat.com Forumları
linefolder Ulaşım Araçları ve Seyahat
linefolder 2024 İkinci El Araç Fiyatları Ne Olur?

2024 İkinci El Araç Fiyatları Ne Olur?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    korkarabatak
    korkarabatak's avatar
    Erkek

Enflasyon kadar yüksek olmayan fiyat artışı aslında bir fiyat düşüşüdür öğrenin amk artık şunu.

Önümüzdeki dönem buyuk ihtimalle Enflasyon yüzde 70 mevduat faizi yüzde 50 ev ve araba fiyatlari artışı yüzde 10-15.

Enflasyon kaybına yakın bir kazancınız var ise ev ve araba için beklemek en doğrusudur.

Çünkü arac ve ev alımlarının artmasi icin ortada hicbir sebep yok. Tam tersi inanilmaz yogun bir arz var ortada. İlan sayıları belli. 

Niye arz olmasinki adamin evinin kirasi 20 bin ama bankaya koysa 100-150 bin getiri.

Ve faizler daha yeni enflasyona yaklasmaya basladi.

Bu demek oluyor ki asıl arz patlaması henüz yaşanmadı.

tabi lan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

birincisi, yediemin otoparkında bekleyen araçların sayısı az ve piyasaya herhangi bir etkisi olmaz, zaten ihaleyle satılacağı için mafyaları alır, galerilere dağıtır, galeriye düşen aracın da fiyatı zaten malum olur

ikincisi, dolar yükselmeye devam edecek, mutlaka önümüzdeki yıl 32.00 TL'yi rahat geçer, doların sürekli yükseldiği bir ortamda araç fiyatları düşmez ancak satışlar azalacağı için kredi olanakları bir miktar sağlanır, ancak o da yaraya tuz olmaz

üçüncüsü, sıfır araç arzı halen istenilen seviyede değil ancak satışlar düşük olacağı için yine de sıfır araç almak isteyenler (şimdiki fiyatların en az 300.000 TL üzerindeki bir fiyatla) sıfır araç bulup alabilecekler 

Piyasada şu an görülen düşüş satış olmamasından kaynaklı, piyasada fiyatlar enn fazla 100.000 TL düşer, daha fazla düşmez, ancak artışlar bu rakamın 2 ve üç katı olur, yani her türlü yükselişe devam.

Cigu bigule :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rushOut
    rushOut's avatar
    Erkek

Yediemindeki araçların tasfiyesi için durum düşünülen yada söylenen gibi değil beyler. 

Öncelik araçların tasfiyeye uygun olup olmadığı konusu şuan soruşturuluyor İcra Dairelerince ve inanın fena kaos var bu konuda.

Ayrıca sorulan 1000 aracın 950 si tasfiyeye uygun değil. Kalan 50 araçta 20 senedir otoparkta yatan araçlar yani bi boka yaramayan araçlar.

Hasılı bunun piyasaya bir etkisinin olacağını düşünmüyorum.

Biz bizimle bizdeydik Biz bizimle bize geldik Biz bizimle bizdeyken Bizi bizden mi sorarlar
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adsizcengaver
    adsizcengaver's avatar
    Erkek

Yedieminde kalan araçların piyasa düşüreceğine inanan da ne bileyim :) Ondan da ötesi yedieminden araç almayı düşünen hele... O araçların ağzına s.ıçılıyor orada.

Not: İcracıyım :)

"Algısız kavramlar boş, kavramsız algılar kördür."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    rushOut bunu yazdı

Yediemindeki araçların tasfiyesi için durum düşünülen yada söylenen gibi değil beyler. 

Öncelik araçların tasfiyeye uygun olup olmadığı konusu şuan soruşturuluyor İcra Dairelerince ve inanın fena kaos var bu konuda.

Ayrıca sorulan 1000 aracın 950 si tasfiyeye uygun değil. Kalan 50 araçta 20 senedir otoparkta yatan araçlar yani bi boka yaramayan araçlar.

Hasılı bunun piyasaya bir etkisinin olacağını düşünmüyorum.

haftalardır twitterda falan bunu söylüyorum ancak millet inanmak istemiyor, hala piyasanın %30-40 düşeceğinin savunanlar var.

kendim de icradan araç aldım ve oradaki araçların durumlarını gayet net bir şekilde gördüm.

dışarıdan cillop gibi görünen araçların içleri bomboş, çoğunun kaputu bile açılmadan bilirkişi raporu düzenleniyor, kaputu bi açıyosun motorun yarısı yok.

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    adsizcengaver bunu yazdı

Yedieminde kalan araçların piyasa düşüreceğine inanan da ne bileyim :) Ondan da ötesi yedieminden araç almayı düşünen hele... O araçların ağzına s.ıçılıyor orada.

Not: İcracıyım :)

düşmese de bu anlaşılana kadar o korkuyla düşen fiyatlarla alacak olan alsın piyasadan. yatırımlık olmaz da kullanmalık alacak için tam zamanı. galerilerde vb fiyatı öldürürsünüz. sıfır araçlar da varmış artık bayilerde. hatta indiriö de yapıyorlarmış. gidip söylenen fiyata hemen atlamayın ne bayide ne sarı sitede ne galeride.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek

Hükümet piyasayı canlandırmak için nas yalanı altında gayrımenkul sirkülasyonu yaptırdı, faiz düşünce millet paranın değerini korumak yada arttırmak için eve ile iş yerine yöneldi.

Şimdi belki araç üzerine yoğunlaşırlar kredi vs çıkarırlar, yine faiz düşürmeye gidebilirler ama bunun için daha erken.

Millet araç stokladı şimdi ellerinde kaldı, piyasa çok krize girerse bir katakulli düşünecek hükümet.

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Reskam
    Reskam's avatar
    Erkek

up.

Memento Mori
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kelebeksim
    kelebeksim's avatar
    Erkek

2.el fiyatlarında dramatik yükselmeler olmaz, piyasa yerini buldu. 3 artar 5 azalır.

0 fiyatlarında da ek vergi vs bişey gelmezse oynama olmaz.

yüksek faiz sebebiyle vatandaş araç alımından uzaklaşıyor, bu da artık araçların yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçiyor.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nereodi
    nereodi's avatar
    Erkek

şuan sıfır araç daha mantıklı ancak kredi koşulları ağır muhtemel seçin öncesi bir tık faizindirşlir 

canısı| Keser gibi olma; hep bana, hep bana. Testere gibi ol Bir sana bir bana...
Toplam Hit: 4860 Toplam Mesaj: 23
araç fiyatları 2. el