2080 Ti Tamir Hakkinda
-
merhaba elimde 2080 ti bu modeli var. Kart bozuk ama belli miktrar calisiyor, ekranda beyaz cizgiler cikiyor. Bunun tamiri mumkun mudur tavsiyeleriniz neler?
Tengri tarafından 24/Oca/22 21:52 tarihinde düzenlenmiştir -
rebalding yapılırsa düzelir chip hatası yada ram hatası büyük ihtimal ramdir
-
Yok fırına atıp 250 derecede pişirip sonra buzluğa at gibi yöntemleri görmezden gel ve yapma. Kablo gibi basit bir sorun değilse, teknik bir arıza olduğu için işi bilene yaptırmanı tavsiye ederim. Güvendiğin bir yer biliyorsan orda yaptır.
Şöyle bir youtube hesabı keşfetmiştim lazım olur diye abone olmuştum. Hiç işim düşmedi. Hala hizmet veriyorlar mı bilmiyorum ama videolarını izlemiştim güven vermişti bana. Bir ara sor istersen.
-
hypnot1c bunu yazdı
Yok fırına atıp 250 derecede pişirip sonra buzluğa at gibi yöntemleri görmezden gel ve yapma. Kablo gibi basit bir sorun değilse, teknik bir arıza olduğu için işi bilene yaptırmanı tavsiye ederim. Güvendiğin bir yer biliyorsan orda yaptır.
Şöyle bir youtube hesabı keşfetmiştim lazım olur diye abone olmuştum. Hiç işim düşmedi. Hala hizmet veriyorlar mı bilmiyorum ama videolarını izlemiştim güven vermişti bana. Bir ara sor istersen.
ilk tavsiye edilen bize bu yontemdi :D
-
Firinlama taktigini felan bu kartla denemek istemiyorum zaten. Googleda bir kac sayfa buldum ama guvenilir mi bilmiyorum bir tanesi 2080 ler icin felan 3500 tl fiyat cekmis, bu para verilir ama kart ne kadar dayanir yapildiktan sonra ona guvenmiyorum.
-
Fırınlama taktiği kesinlikle işe yarayan yöntem ama tabi işin ehli ve dikkatlice yapılması gerekli. Sonra karttaki tüm lehimleri eritip birbirine kaynattırma ihtimali, aşırı ısıdan chipleri ve entegreleri bozma ihtimali vs vs.
Varsa elektronik kart tamiri vs yapanlara verilebilir.
-
hocam nerdesin bilmiyorum ama izmirde ERS teknik var benim arkadaşım yaklaşık 2 sene önce benim ekran kartı da aynı durumdaydı gönderdim 3 gün sonra çalışır durumda geri geldi şuanda o ekran kartını kullanıyorum.
-
Hocam fırınlama yönteminde soğuk lehim durumuna düşmüş lehimlerin eritilip tekrar donması ile çalışır hale gelmesi sağlanıyor ancak lehimler yenilenmediği için tekrarlama ihtimali çok yüksek. Bu sebeple önerilmiyor. Bir seferinde eski bir kartta ramden kaynaklı çizgiler çıkıyordu. Fırınladık belki 5-6 sene oldu hala çalışıyor.
Tamirci için de Teknik Takip adlı kanalın videosunu koymuş arkadaşlar. Kendi tecrübemi paylaşayım. Arkadaşın 780 ti kartını gönderdik. Çinden parça sipariş ettiler derken 2 ay bekledik. Çok yoğun olduklarından bekleyecek sabrınız varsa gönderebilirsiniz. Çok sinir olmuştum ama bir süre sonra ben de ucuza arızalı kart aldım yine bu elemanlara gönderdim. Birkaç hafta sonra kart aradılar kartın arızası yaptıklarını fiyatını da söylediler sıkıntı ondan sonra başladı. Kartı kaç gün kargoya vermediler. Verdikten sonra kargoda günlerce bekledi anlaşmalı oldukları kargo şubesine ödeme yapmamışlar ben şubeyi arayıp öğrendim. İttire kaktıra göndertebildim kartı. Şu an kart çalışıyor ama pc arada donup kalıyor kartla alakalı olduğunu sanıyorum.
Uzun lafın kısası fırınlama tavsiye edilmiyor ben de 2080ti için tavsiye etmem. Teknik takip de videolarında mühedale edilmiş, fırınlanmış kartların tamir imkanının düştüğünü söylemişti. Bekleyecek sabrınız varsa da Teknik Takibe kartı tamire gönderebilirsiniz. İşinde iyiler ancak yavaşlar.
-
EcHoLL bunu yazdı
rebalding yapılırsa düzelir chip hatası yada ram hatası büyük ihtimal ramdir
@Tengri Vram problemi olup olmadığı tespit edilebiliyormuş. Türkçe kaynak bulamadım Nvidia MODS/MATS Diagnose Tool aratınca videolar dökümanlar çıkıyor. Usb belleğe dosyaları yazdırıp boot ediyorsun ve sonuçları inceliyorsun. Şu videoda ne komut olduğu felan yazmamış ama fikir verir en azından :
https://youtu.be/HdqBALKgjzw?t=1753
https://www.youtube.com/watch?v=rIbqgS5wPXQ
-
teknik takip e yollayim o zaman kart yapilsinda gerekirse bekleriz 2-3 ay, tamir ucreti ne kadar alirlar tahmini sizce?
-
Tengri bunu yazdı
teknik takip e yollayim o zaman kart yapilsinda gerekirse bekleriz 2-3 ay, tamir ucreti ne kadar alirlar tahmini sizce?
https://www.youtube.com/c/U%C4%9EURKAPLAN
bu arkadaşla bır konus Iphone ve Androıdde uzman bırı kendısı konus derım ısın ehlı bırı.