folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 256 Ram Nasıl 192 Görünür?

256 Ram Nasıl 192 Görünür?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek
    arkadaşlar bugün işlemci (AMD Athlon 3000+), 256 DDR + onboard msi anakart aldım ve parçaları teknik servise taktırdım. ama sistemi yeniden kurduğumda şu sorunlarla karşılaştım:
    - 256 ram bilgisayar özelliklere girdiğimde 192 olarak görünüyo
    - kasa aşırı derecede ısınıyo (çok farkediliyor)
    - ayrıcada kasa çok gürültülü çalışıyo

bunların sebepleri ne olabilir ve ne önerirsiniz?

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kurdo
    kurdo's avatar
    Erkek
    doğrudur hojam eğer ekran kartı onboard ise ramden yer. bunu biıs ayarlarından minimuma indirebilirsin. ısınma konusunda bişe diyemiycem makinayı toplayan adam sorumlu. gürültü konusunda ise kasanın ne olduığunu bilmiyorum ama lga775 işlemci fanlarında gürültü biraz normaldir :) bide eğer kasan taşaklı fana sahipse onda da gürültü normaldir

kendinize ayığ olunuz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    shia
    shia's avatar
    Erkek
    - ram olayı dediğiniz gibi ekran kartı onboard olduğu içinmiş.
    - kasanın aşırı ısınması ve gürültü yapmasıda şundan kaynaklanıyormuş: benim kasa eskiydi. kasanın fanı işlemcinin tam üzerine denk geliyordu ve soğutma iyi olmadığı için hem çok ısınma, hemde gürültü yapıyordu.
    aslında bu kadar parçayı değiştirip kasayı değiştirmemek saçmaydı ama çok masraf çıkmasın diye öle olsun demiştim. şimdi kasayıda değiştirdim ve ısınma, gürültü filan kalmadı. ayrıca rami 512 yaptım.
    peki bi şey daha sorayım:
    ekran kartı ayarlarını bios dan minimuma indirirsem oyunlarda filan performans çok düşer mi?

" Live like Ali and Die Like Hussain "
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolyDemon
    HolyDemon's avatar
    Erkek
    demekki senin ekran kartın onboard 256 ramin 64 mb ını ekran kartın yediği için sana 194 ram kalıyo. korkacak bişey yok...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek
    ram gerekli oyunlar performans dü$üklügü yapabilir yani nfs3 mesela 256mb ram isterse sen 128 yaparsan oyunun zevki kalmayabilir ama harici bi ekran karti almani tawsiye ederim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    costantin
    costantin's avatar
    Erkek
    arkadaş ekran kartın yoksa 64 ü ekran kartuna gider böylece 192 kalır benimkide aynı
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    keyx
    keyx's avatar
    Erkek
    kasa çok ısınıyosa bu yakında makınayı komple kucaana alcan demekdir :) ram ın üstündeki çiplerden biri uçmusdur muhtemelen ondan 192 görüodur .

tafsiye kasa çok ısınıyosa arada bir üfleeeeee
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    64 mb onboard ekran kartı 64 mb ramdan alıyo ve ram kalıyo 192 mb...

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hacktorx
    hacktorx's avatar
    Erkek
    fanların ii çalışmıyor demektir.. aşırı gürültüyü de düşünürsek sanırım toz filan fanların motorunu doldurmuş.. sürtünüyo ve gürültü yapıyo.. ayrıca sürtündüğü için yavaşlatıyo fanı..

artık hiçkimse beni yaşamıyor!! aşklarımı büyük kemanlarla çizdiler...içime belalar doğuyor.. yüzün parmaklarımın arasından kayıp yokoluyor...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    abi bana motr gibi çalışan kasalar geliyor yaptığım işlem çok basit önce makine yağı püskürten spreyler var onlardan var elimde fanı alıyorum her yerini yağlıyorum daha sonra komprasör ile üfletiyorum püfletiyorum :D
    fanda tın yok... :D sinek gibi çalışıo tozlar mahvedio abi pc yi geçen biri getirdi kasayı adam çölde kullanıo desem yeri var kasanın içinde sinek ölmüş a.k bi ben yokum :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek
    abi bana motr gibi çalışan kasalar geliyor yaptığım işlem çok basit önce makine yağı püskürten spreyler var onlardan var elimde fanı alıyorum her yerini yağlıyorum daha sonra komprasör ile üfletiyorum püfletiyorum :D
    fanda tın yok... :D sinek gibi çalışıo tozlar mahvedio abi pc yi geçen biri getirdi kasayı adam çölde kullanıo desem yeri var kasanın içinde sinek ölmüş a.k bi ben yokum :D
    ----------
    benim eski pcde örümcekler yuwa yapmıştı =)
Toplam Hit: 2497 Toplam Mesaj: 15