29 Mayıs İstanbul"Un Fethi"Nin 556. Yılı.
-
İstanbul'un Fethi, 29 Mayıs 1453'te (Jülyen takvimine göre, Gregoryen takvimine göre 7 Haziran 1453), şehri
günlerdir kuşatan Osmanlı ordusunun, şimdi İstanbul olarak bilinen, o zamanki adıyla Konstantinopolis şehrini Sultan
II. Mehmed Han'ın komutanlığında fethetmesidir. Bu fetihten sonra Osmanlı Devleti İmparatorluk olmuş, henüz 21
yaşında olan Sultan II. Mehmed, Fatih unvanını da alarak Fatih Sultan Mehmed olarak anılmaya başlanmıştır.
Tarihteki en önemli devletlerden olan Doğu Roma İmparatorluğu böylelikle sona ermiştir.

-
Heredot Cevdet anlatıyor birde ondan dinleyin İstanbulun Fethini harbi anlatıyor adam :)
http://www.youtube.com/watch?v=c1CSHZ4AEPw&feature=player_embedded
-
Fatih Sultan Mehmet Han'ın İstanbul'u fethettiğinde gayrimüslümlere gösterdiği hoşgörü ile yüz yıllardır
bir çok cemiyetle ve etnikle bir arada yaşadığımız bu mukaddes şehrimizin Fethi mübarek ve kutlu olsun.
Osmanlı Devleti 'nin manevi kurucusu sayılan Şeyh Edebalı'nın türbesindeki duvardan çektiğim bir hatıra ;
(İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın demiş Edebalı Hz. ,aynen Fatih Sultan'nın yaptığı gibi )
Allah'ımıza hamd olsun , Devletümüz var olsun .. -
Allah bize gerçek manada fatihin torunu olmayı nasip etsin. Fethimiz kutlu olsun
-
bugün cumada hutbe konusu da buydu..şimdi türkiyemize yeni fatih lazım, o mübarekler bu durumu görseler üzüntüden ne hallere düşerlerdi acaba...
-
29 mayıs ankara doğumlu İstanbul büyümlüyüm şimdi okuldan ötürü tekrar ankaradayım..alışamadım bu şehre bulutuları yere yakın geliyor bana anladım ki bi insan küçük şehirde yaşamalı büyük şehirlere okumaya gitmeli..bir istanbul aşığı olarak benle özdeşen fetihin 556. yılı kutlu mutlu olsun..iyiki vardın Fatih
iyi varsın
dersaadet
deraliyye
mahrusa-i saltanat
istanbul
islambol
darü’s-saltanat-ı aliyye
asitane-i aliye
darü’l-hilafetü’l aliye
payitaht-ı saltanat
dergah-ı mualla
südde-i saadet