folder Tahribat.com Forumları
linefolder İnternet Siteleri
linefolder 2Gb'lık Online Diskiniz Dropbox ! (Bir Çeşit Flaş Bellek Gibi)

2Gb'lık Online Diskiniz Dropbox ! (Bir Çeşit Flaş Bellek Gibi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

merhaba tbt müridleri. internette gezinirken dropbox.com isimli kullanışlı bir siteye rastladım. bu site bir çeşit flash disk görevi yapıyor ama sanal olarak. önce dropbox hesabı açıyorsunuz ve istediğiniz dosyayı hesabınıza (online flash diskinize) gönderiyorsunuz. istediğiniz anda istediğiniz yerden internet bağlantısı ile hesabınıza girerek önceden yüklediğiniz dosyalara ulaşabiliyorsuz.

- - - - - - - - -

Dropbox Ne İşime Yarar ?

• Birden fazla bilgisayarla çalışıyorsanız senkronizasyonu sağlamak için,
    • Herhangi internete bağlı bir bilgisayardan web aracılığı ile dosyalarınıza erişmek için,
    • Birden fazla kişi ile bir dosya üzerinde çalışıyorsanız paylaşmak için,
    • Foğtoğraf galerinizi arkadaşlarınızla paylaşmak için,
    • Dosyalarınızın eski sürümlerine ulaşabilmek için

Dropbox Özellikleri Nedir ?

• Ücretsiz 2 GB alan
    • sınırsız sayıda bilgisayarı hesabımıza bağlayabilme
    • bilgisayarlar arasında tam otomatik senkronizasyon
    • istediğimiz dizini paylaşıma açabilme, davetiye göndererek başka dropbox kullanıcılarına çağırabilme
    • dosyalardaki değişiklikleri, komple dosyayı yeniden webdeki hesabımıza yüklemeyip, sadece değişen kısmını yükleme ve böylece dosya üzerinde sürümler oluşturma
    • bir dosyanın eski sürümlerine zahmetsiz ulaşma
    • silinen dosyaları kurtarabilme
    • public dizini vasıtası ile zahmetsiz link bazlı paylaşım
    • resim yüklemelerinde otomatik olarak resim galerileri oluşturma

http://www.getdropbox.com sitesinden, Windows, Mac veya Linux işletim sisteminize uygun kurulum dosyasını indirerek programı bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz. Programın yüklenmesinin ardından ilk aşamada yeni bir hesap oluşturabilirsiniz. Aynı anda birden fazla bilgisayar kullanıyorsanız programı diğer bilgisayarınıza yüklediğinizde oluşturduğunuz bu kullanıcı adı ve şifresi ile dropbox'ınızla ilişkilendirebiliyorsunuz ve bu iki bilgisayarınız arasındaki dosyalarınız senkronize edebiliyorsunuz.

Örneğin işyerinde üzerinde çalıştığınız bir belgeyi dropbox'ınıza sürükleyip, evdeki bilgisayarınızda dropboxınızdan dosyaya erişebiliyor ve üzerinde çalışabiliyorsunuz. Üstelik bu çok büyük bir dosya ise dosyanın sadece değişen bölümlerini senkronize ettiği için senkronizasyon işlemi yaptığınız çalışmaya göre çok kısa bir zaman alabiliyor.

Böylece dosyalar arasında bir sürüm geçmişi de oluşturabiliyor, yani size dosyanızın değişmeden önceki versiyonlarına tıpkı windows shadow copy (gölge kopya) yada macos time machine (zaman makinası) gibi eski sürümlerine erişme imkanı sağlıyor.

Üstelik yükledikleriniz fotoğraf size size web arabiriminde otomatik bir galeri hizmeti veriyor ve bu sayede fotoğraflarınıza dilediğiniz yerden ulaşabiliyorsunuz veya isterseniz arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz.

Arzu ederseniz paylaşım dizinleri oluşturabiliyorsunuz, ve verilen urlyi arkadaşlarınızla göndereceğiniz davetiyelerle paylaşabiliyorsunuz. Bir proje üzerinde birden fazla bilgisayarda çalışıyorsanız arkadaşlarınızla eş zamanlı çalışabilecek harika bir ortam.

2 gb ücretsiz depolama alanı, yıllık 100 USD karşılığında 50 GB'ta yükseltilebilmektedir.

şu sitede ise resimli anlatım mevcut

(ç)alıntı

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

2 gün önce bende bunlara kafayı takmıştım, dropbox sitesi iyi güzel de skydrive.live.com gibi hayatta olamaz :)

bu 2 gb veriyor o 25 gb veriyor..

bunda max upload kaç bilmiyorum ama skydrive 50 mb :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

bende skydrive'ı bilmiyorum hiç kullanmadım :( ona da bakmak lazım ama dropbox çok şeker geldi bana.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    google ? (: :|

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Varg
    Varg's avatar
    Erkek

türkiye gibi bi yerde sanal arşiv ve upload yapmanın ızdırabını bir düşünün..

sonra gidip 10 tl ye bir usb bellek alın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

Varg bunu yazdı:
    -----------------------------

Flash bellek bozulabiliyor hocam. eğer önemli bilgilerinizi yedeklemek istiyorsanız flash bellek tam olarak güvenilir bir çözüm değil. dropbox gibi sitelerin iki üç tanesine üye olmak, istediğimiz dosyayı bu sitelerin üçüne de göndermek bence en güvenlisi. biraz zaman alır ama şimdilik en mantıklısı bu.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ercan
    Ercan's avatar
    Erkek

balik_ bunu yazdı:

Varg bunu yazdı:

Flash bellek bozulabiliyor hocam. eğer önemli bilgilerinizi yedeklemek istiyorsanız flash bellek tam olarak güvenilir bir çözüm değil. dropbox gibi sitelerin iki üç tanesine üye olmak, istediğimiz dosyayı bu sitelerin üçüne de göndermek bence en güvenlisi. biraz zaman alır ama şimdilik en mantıklısı bu.

1 gb lık dosyayı sıkıysa upload et, flash disk ile karşılaştırılamaz :)

IF YOU ARE NOT TİRED, YOU ARE NOT DOING IT RIGHT
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bigwave
    bigwave's avatar
    Erkek

afedersiniz ama henüz medeniyete ulaşmak bana nasip olmadı 1 megabitle internete bağlanabilenlerdenim.. bağlantı hızı yüksek olsa, iyi olur bu site..

Ölüm varsa bir yerde düşündün mü bu hayat niye ?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hybris
    Hybris's avatar
    Erkek

site yarın kapandığında ahh vahh etmemek için 2 tane flash alırsın biri diğerinin yedeği olur :)

agile isn’t how fast you can go, it’s how fast you can turn.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

Hybris bunu yazdı:

site yarın kapandığında ahh vahh etmemek için 2 tane flash alırsın biri diğerinin yedeği olur :)

:)))) o da doğru.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wizard
    Wizard's avatar
    Erkek

şimdi hocam sonuc olarak  skydrive i mı tavsiye edersiniz dropbox u mu?

Bazen kalmak da gitmek kadar cesaret istiyor...
Toplam Hit: 3963 Toplam Mesaj: 24