folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 3 Km Mesafe USB Kablosuz Ağ Adaptörü: Çift Anten 79,90 TL

3 Km Mesafe USB Kablosuz Ağ Adaptörü: Çift Anten 79,90 TL

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetdiyebiri
    mehmetdiyebiri's avatar
    Erkek

syntr bunu yazdı:
    -----------------------------

abi istersen 300km menzilli wirelessta yaparsın bunda bir şey yok ama bağlanmazsın max 1km uzaklıga bağlanırsın yoksa 15-20km görmüşlügüm var

oha nasıl anten kullandınız hoca. turkcell vericisi gibi :D

PUHU Leather Goods - https://www.instagram.com/puhuleathergoods
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swinlarg
    swinlarg's avatar
    Erkek

http://www.dealextreme.com/p/2000mw-high-power-802-11b-g-54mbps-usb-2-0-wireless-network-dongle-with-dual-high-gain-antenna-44929

şuan elimde bu cihaz var bi ay kadar önce getirttim laptopla 1 cubukla baglandıgım yerde şimdi 5 cubuk cekiyor. cok nadir kopma oluyor chipset var sanırım içinde şifre kırmak için programda geldi cd içinde ama daha cozemedim hatta kuramadım programı oda ayrı mevzu :)

siyah beyaz
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

PcK0 bunu yazdı:

venom88 bunu yazdı:

Alet usb ile bağlanıyor çok fazla uzağa koyamazsınız ..

Hayır pratik yöntem ile usb'yi 5m'den çok çok daha fazla uzatmak istersek mümkün. Bildiğimiz ethernet kablosunu alıyoruz cat6 önerimdir cat5'in bir ara versiyonu var oda kullanılabilir.

Usb ve ethernet kablolarını kesiyoruz  Usb'den 4 adet uç ethernetten 8 tane kablo ucu çıkar.

Usb'nin siyah kablosuna 4 ethernet kablosu, Kırmızı(tam olarak hatırlamıyorum fakat + - kutup olanın diğerini kullanacaksınız işte) kabloya 2 tane, 1er tanede usb'nin kalan iki data uçlarını bağlayacaksınız. 16 metreden dandik 30tllik bir usb wireless aygıtıyla arada bir crc hatası alarak hiç ummadığım verimi almıştım.

Ethernetteki kabloları kullanınca neden daha fazla uzatabiliyoruz usb'yi onu anlayalım. USB'lerin 5m gibi mesafe uzadıkça haliyle kablodaki direnç artıyor. Aygıt, tasarlandığı akımı alamıyor veya akım düşük geldiğinden dolayı gönderme veya alma sırasında gerekli akım şiddetini bağlı olduğu bilgisayara ulaştıramıyor. Yani iletişim problemi yaşyor. Hatta teorik olarak eğer aradaki direnci 0 yaparsanız usb aygıtınızı (max 1ms gecikme ile baz alıyoum) 300km öteye taşıyabilirsiniz :)

Edit: Düzenleme

bende dandik bir usb wireless var şöyle bişey

http://tekgems.com/images/large/WUA-2340-unit.jpg

şimdi bunun usb çıkışını kesip araya utp kablosunu bağlayarak sonra utp kablosunun sonuna kestiğim usb ucunu tekrar bağlayarak pc ye taksam bi sorun çıkmaz verim alınır dimi ?

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

mehmetdiyebiri bunu yazdı:

syntr bunu yazdı:

abi istersen 300km menzilli wirelessta yaparsın bunda bir şey yok ama bağlanmazsın max 1km uzaklıga bağlanırsın yoksa 15-20km görmüşlügüm var

hocam wifi-turk.com'da gösteriliyor elektrikli anten kullandım toplam maliyet 70 lira tutmadı bile ama bağlanamıyorsun

"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kehanet
    Kehanet's avatar
    Erkek

syntr bunu yazdı:

mehmetdiyebiri bunu yazdı:

syntr bunu yazdı:

hocam wifi-turk.com'da gösteriliyor elektrikli anten kullandım toplam maliyet 70 lira tutmadı bile ama bağlanamıyorsun

kullanamıyorum derken kaç metre uzattın anteni ve bağlanmadı.. ayrıca üstte  yazdıgından anladıgım kadarıyla max 1 km uzunlugun ek kablo yapabılırsın demişsin eğer bu mesafeyı aşarsan bağlanamazsın demişsin ama aşağıda da bağlanamadım dedin senın yaptığın kaç km uzunluktaydı ? kısaltsan randıman alamazmıydın ?

Benimkisi kuvvet, zevk ve kudret. Benim adım "Kehanet"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

Muqi bunu yazdı:

Sürekli ilgili konu açılıyor görünce haber vereyim dedim.

link: http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fuseaction=urunlerimiz.detay&id=10428

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PcK0
    PcK0's avatar
    Erkek

Kehanet bunu yazdı:

PcK0 bunu yazdı:

venom88 bunu yazdı:

Alet usb ile bağlanıyor çok fazla uzağa koyamazsınız ..

Hayır pratik yöntem ile usb'yi 5m'den çok çok daha fazla uzatmak istersek mümkün. Bildiğimiz ethernet kablosunu alıyoruz cat6 önerimdir cat5'in bir ara versiyonu var oda kullanılabilir.

Usb ve ethernet kablolarını kesiyoruz  Usb'den 4 adet uç ethernetten 8 tane kablo ucu çıkar.

Usb'nin siyah kablosuna 4 ethernet kablosu, Kırmızı(tam olarak hatırlamıyorum fakat + - kutup olanın diğerini kullanacaksınız işte) kabloya 2 tane, 1er tanede usb'nin kalan iki data uçlarını bağlayacaksınız. 16 metreden dandik 30tllik bir usb wireless aygıtıyla arada bir crc hatası alarak hiç ummadığım verimi almıştım.

Ethernetteki kabloları kullanınca neden daha fazla uzatabiliyoruz usb'yi onu anlayalım. USB'lerin 5m gibi mesafe uzadıkça haliyle kablodaki direnç artıyor. Aygıt, tasarlandığı akımı alamıyor veya akım düşük geldiğinden dolayı gönderme veya alma sırasında gerekli akım şiddetini bağlı olduğu bilgisayara ulaştıramıyor. Yani iletişim problemi yaşyor. Hatta teorik olarak eğer aradaki direnci 0 yaparsanız usb aygıtınızı (max 1ms gecikme ile baz alıyoum) 300km öteye taşıyabilirsiniz :)

Edit: Düzenleme

bende dandik bir usb wireless var şöyle bişey

http://tekgems.com/images/large/WUA-2340-unit.jpg

şimdi bunun usb çıkışını kesip araya utp kablosunu bağlayarak sonra utp kablosunun sonuna kestiğim usb ucunu tekrar bağlayarak pc ye taksam bi sorun çıkmaz verim alınır dimi ?

Elbetteki yukarıda ondan bahsetmiştim. Ama elbetteki utp kablosunun kalitesi, direnci en büyük faktörlerden biri olacaktır. Sana kabataslak önerim 8-10metre'ye kadar uzatman. Buradaki utp kablosunun espirisi usb kablolarından daha düşük dirence sahip olmalarından kaynaklanıyor. Eğer biraz ummalı bir çalışma yapabilirim, max ne kadar uzatabilirim diye öğreneyim benim daha uzun mesafelere ihtiyacım olabilir, ona göre uzatayım dersen;

5mlik bir usb kablosu al ve aygıtını tak. Eğer çalışıyor ise aygıtın; usb kablolarının tek tek dirençlerini ölç ve sıralarını kaybetmeden (çünkü sırası çok önemlidir) not al. Eğer çalışmaz ise 4m'lik usb ile dene ve 4mlik direnç değerlerini not al.

Kullanacağın utp kabloyu al. Atıyorum 20metre elindeki utp kablosu. Bunun direncini ölç ve 5m'lik usb kablosunun dirençleri ile karşılaştırarak elindeki utp kablosuyla max ne kadar uzatabildiğini hesapla ve ona göre garanti olsun diye daha kısa kes ve usb uçlarına bağla. Teorik olarak buraya kadar problem çıkmaması gerekiyor :D 2li 4lü bağladığımız yerlerde çok daha farklı kombinasyon yapmak zorunda kalabilirsin. Bunuda düşün.

Ve son bir öneri daha; biosunu bir kurcala belki orada usb'lerine daha fazla enerji sağlayabilecek seçenekler olabilir. Özellikle overlock'a yatkın anakartlarda bu seçeneklere rast gelmiştim. Daha yüksek usb güçleri için jumperlar ile oynamanda gerekebilir. İnternette anakartın ile ilgili manuallerde bunlar yazar. Bu noktalardan araştırabilirsin.

Sadece bi imza..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çok pahalı hocam parasına değer mi ? sanırım bu 12 db.. deleaxtream'dan daha ucuza bulabiliriz...

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Carlsaganandcat
    Carlsaganandcat's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

CyberAngel bunu yazdı:

Çok pahalı hocam parasına değer mi ? sanırım bu 12 db.. deleaxtream'dan daha ucuza bulabiliriz...

----------------------------

Nasıl parasına değer mi? Bir kere alıp bir daha nete para vermiyorsun daha ne olsun, ama cidden o kadar iyi çekiyormu bilmiyorum

9200 feetde alınan ilk nefes...
Toplam Hit: 11401 Toplam Mesaj: 30