folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 3 Kuruşluk Manevi Tazminat

3 Kuruşluk Manevi Tazminat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    karatahta bunu yazdı:
    -----------------------------

BAAL bunu yazdı:
    Yargı mı kaldı da ona saygı duyacaz.Artık kurtuluş için tek yargı sistemi vardır oda İstiklal Mahkemelerinin yargı biçimi ötesi yok.

İstiklal Mahkemeleri Kanunu

Kanun Numarası "29"

Kabul Tarihi: 31.7.1922 

Madde 2. Bu mahkemeler Büyük Millet Meclisi’nin ekseriyeti mutlakası ve reyi hafi ile kendi azası meyanından müntehap bir reis ve iki aza ve bir müddei umumiden teşekkül eder. Ancak heyeti mahkemeye tari olacak noksanın ikmalini teminen ayrıca bir aza daha intihap olunur.

(Bu mahkemeler Büyük Millet Meclisi’nin salt çoğunluğu ve gizli oyla kendi üyeleri arasından seçecekleri bir başkan ve iki üye ve bir savcıdan oluşur. Ancak mahkeme heyeti içinde değişik sebeplerle bulunamayan üyelerin yerini almak üzere bir de yedek üye seçilir.)

İstiklal Mahkemesi Kurulduğu takdirde meclis içerisinden seçilecek,e çoğunluk AKP hükümetinde,o vakit bu seçilen üyeler "istiklal mahkemelerinin yargı biçimi gelsin,ötesi yok" diyen  3 Temel Erkten bihaber ya da görmezden gelmek isteyen o KELLENİ gövdenden uçursa razı mısın buna?

Ha ama yok zannımca senin kafanda farklı bir İSTİKLAL Mahkemesi prototibi vardır.."Aaaa niye benim kellem uçsun yahu,rejim muhaliflerini uçsun kafası,ben rejim mualifi değilim ki,ben parmağımla göstericem,evet Ahmet Amcayı alın,onun bi arkasında biri daha var onu da alın,alın yahu alın,evet bunlar rejim muhalifi,tiz kelleleri vurula" gibi bir düşüncen mi var..?

Yahu YARGI-YÜRÜTME-YASAMA bu ülkenin ANAYASASINDA belirtilmiş mi?Belirtilmiş!

VII. Yasama yetkisi

MADDE 7. – Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.

VIII. Yürütme yetkisi ve görevi

MADDE 8. – Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

IX. Yargı yetkisi

MADDE 9. – Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.

Sen hangi yetkiye dayanıyorsun?Kurucu İktidar falan mısın?Tek Yol Devrim mi diyorsun?

Bana bunlarla gelme.Orada bunu söyleyen benim vicdanım ve vicdan kanuna hukme bakmaz.Maksat kurulu düzene içinden çıkana degil.Tıpkı kurtuluş savası sırasından mudafa için oldgugu gibidir.

Yoksa akpnin olan yargı içinden çıkması zaten bu vicdani duyguyla ters düşer.Anladın..Masal okumuyaın bu millete.Seksen öncesi nasıl sokalarda çatır çatır halk mahkemeleri kurulduysa aynı sekilde İstiklal savasında ki amacı ile kurlan bir gerçek yargıdan söz ediyoruz.Önce asıcan sonra yagılıyacan kırık kalemide pamuk niyetine... Yoksa ele geçerilmiş yargının hukumlerinde ki İstiklal Mahkemleri ile benim bahsettigimin aynı şey olmadıgını gayet iyi biliyorsun

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Haa kusura bakma,o zaman ileride kuracağın İstiklal Mahkemende sana başarılar diliyorum,her vicdana göre mahkeme kurulcak olsaydı,senin görüşüne ters olanların kurduğu mahkemede kellen 10 defa yere düşüp 11 defa yerine dikilmişti..

Vicdani kanaate göre mahkeme kurulamaz.Kimin vicdanı,hangi vicdan,neye göre kime göre vicdan.Kanun Emir ve Yasaklar Koyar sen vicdanın bu kanunlarla çelişmediği sürece suçsuzsun!

Sana göre hırsızlık yapmak vicdansızlık değil,hakkın olanı almaktır,ama bak Yasada Suç sayılmış,vicdanla yürümüyor bu işler,bana bu boş ve uzaktan sesi hoş gelen fikirlerinle gelme! 

Çekil,Önümden Çekil...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek
    Kurulur hemde bal gibi bunu ben kurmıyacagım zaten.Bugun övdügünüz yargının kimler için çalısıtıgını bana burda savunmaya kalkmayın.Zaten hemen yarın iki urgan ile arka sokakta kurcaktık bir gezici İstiklal Mahkemesi ya sana boş ve uzaktan hoş fikirlerimle geliyorum bu yüzden.

Onlarda kursunlar herkes kursun çarsamba pazarına cevirmeyin sunu,ben bir çok kişinin ortan vicdanının dile getirigi tepkiyi haklı olarak gitirmem hemen kalkıp vicdanım bunu isitiyor dur iki tahta bir urgan alıyım diyerek söylemdim ki benim kellemi ucursunlar.Burda karpuz mu diziyorsunuz segiye gelsinler buyursunlar alsınlar kellemizi ha öyle ha böyle bunun adı İsitiklal degil kurtulus olur yada canım sıkıldı mahkemesi olur farketmez onlar kendi yargılarının içinde istediklerini yaptılar yapmadılar mı ?

Sanki bu ülkede yasamıyorsunuz.Halk mahkemelerini çok cabuk unuttunuz ülkücülerin öldürüldügü mahkemeleri.Görüldügü gibi tarih çatır çatır vicdani mahkemelerin kuruldugunu yazar.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

O Yüce Yargının,her kararının önünde "YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA" ibaresi kullanan yargının savunmasını sana biye yapıyım?Sen kimsin ki ben sana 3 önemli erkten birinin savunmasını yapayım?

Sana uymadı Yargı Kararı,o zaman Tu kaka öyle mi? 

Eğer son olay yani,Akp'nin kapatılmamasından bahsediyorsan,aynı Anayasa Mahkemesi Türban Kararnamesini de iptal etmişti,bu Akp'nin aleyhine değil miydi?E buna saygı gösteriliyor,kapatılmamaya neden saygı gösterilmiyor..Bahsettiğin bu son olay değilse,özür dilerim..Bunun üzerinden izah etmeye çalıştım..

Yargı kararlarını pazardan elma seçer gibi,bunu sevdim, doğrudur,bunu sevmedim, hukuk yara almıştır gibi yorumlayamazsın ki! 

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Erkek

komunistlerde astılar,ülkücüleride,aşırı dincileride.. yeri geldi darbede yaptilar  yargı sistemimizin herzaman doğru şekilde çalışmadığını savunabilirsiniz ama

sorumlusu yine,anti demokratik uygulamalar.Bugün yargıya,demokrasiye güvenmek ve düzeltmek için çabalamamizdan başka bir çare yok

darbe olsun,asker yönetime el koysun,x mahkemeleri açıp asalım zihniyeti bizi biyere götürmez.Demokrasisi oturmamiş,insan haklarına saygı göstermeyen,anayası rafa kaldıran bir cumhuriyetin ne şanı kalır ne şerefi,ne saygınlığı...  Muz Cumhuriyetimiyiz biz ?(basit futbol mantiyla bakalim yunanistan karşında 10-0 yenilmek gibi,avrupa kupalarinda her takımdan 10 gol yemek gibi)

istiklal mahkemeleri,  savaş anı ve büyük bir kargaşa oldugundan ,kuruluş devletinin gereklerinin yerine getirilmesi için aciliyet arz eden bir durumda ortaya çıkmıştır.Anti demokratik olsada o zamanda gereklidir.Atatürükün devlet erklerini kendi etrafında toplamas,istiklal mahkemeleri,tek partili yaşam... anti demokratik olsada gereken yapılmıştır.

Çağımıza 100 yıl öncesinden veya osmanlıdan değil,cumhuriyetin kuruluşundan veya 30 yıl önceden degil bugünün deger ve şartlarina,ülkenin içinde bulundugu koşullara göre degerlendirilmesi gerekir.

Nullum crimen sine lege
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

karatahta bunu yazdı:

O Yüce Yargının,her kararının önünde "YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA" ibaresi kullanan yargının savunmasını sana biye yapıyım?Sen kimsin ki ben sana 3 önemli erkten birinin savunmasını yapayım?

Sana uymadı Yargı Kararı,o zaman Tu kaka öyle mi? 

Eğer son olay yani,Akp'nin kapatılmamasından bahsediyorsan,aynı Anayasa Mahkemesi Türban Kararnamesini de iptal etmişti,bu Akp'nin aleyhine değil miydi?E buna saygı gösteriliyor,kapatılmamaya neden saygı gösterilmiyor..Bahsettiğin bu son olay değilse,özür dilerim..Bunun üzerinden izah etmeye çalıştım..

Yargı kararlarını pazardan elma seçer gibi,bunu sevdim, doğrudur,bunu sevmedim, hukuk yara almıştır gibi yorumlayamazsın ki! 

Ya sen benim dedigimi anlamıyorsun yada anlamak istemiyorsun.Kahvedeki mehmet efendinin anayasaın bilmem kacıncı maddesinin bilmem kacıncı hükmü affedersin çok bişeyinde.Onun için iki sey verdır vatan satılmaz satanlarda cezasını ceker.Dolaylı yoldan yargı göbekten satılanlara baglıysa oda satılmıstır.Ve benim kahvedeki mehmet efendimin vicdanı osoruktan teyyara muamelesi görüyorsa o yargıda olmaz olsun.Yani O YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA yazsının orada fazla duracagınıda sanalardanmsın.Hem önemlimi isterse HZ.EFENDi EN BÜYÜK YÜCE ASLAN KAPLAN TÜRK MİLLETİ ADINA yazsın işleyişi yazdıkları ile çelişiyorsa ne anlamı var.

Bana uymadı meselesi degil.Türban kararına izin vermedi banane beni ilgilendirmiyor oh ne güzel de degil.Konu tümden yargıya manavdan dometes almak gibi yaklasmıyorum genele bakıyorum.Agzıma çaldıgı balın arkasından afedersin yargı demekrosi ve ona duyulması gereken saygı ile anasını aglatıyorsa bu ülkenin çıkarsaydı o yasayıda bari israf edilen balı satıp cari açımıgımızn bir kısmını kapatmaya çalısırdık.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackjack
    Blackjack's avatar
    Erkek

@Khellix

komunistlerde astılar,ülkücüleride,aşırı dincileride.. yeri geldi darbede yaptilar  yargı sistemimizin herzaman doğru şekilde çalışmadığını savunabilirsiniz ama

sorumlusu yine,anti demokratik uygulamalar.Bugün yargıya,demokrasiye güvenmek ve düzeltmek için çabalamamizdan başka bir çare yok

darbe olsun,asker yönetime el koysun,x mahkemeleri açıp asalım zihniyeti bizi biyere götürmez.Demokrasisi oturmamiş,insan haklarına saygı göstermeyen,anayası rafa kaldıran bir cumhuriyetin ne şanı kalır ne şerefi,ne saygınlığı...  Muz Cumhuriyetimiyiz biz ?(basit futbol mantiyla bakalim yunanistan karşında 10-0 yenilmek gibi,avrupa kupalarinda her takımdan 10 gol yemek gibi)

istiklal mahkemeleri,  savaş anı ve büyük bir kargaşa oldugundan ,kuruluş devletinin gereklerinin yerine getirilmesi için aciliyet arz eden bir durumda ortaya çıkmıştır.Anti demokratik olsada o zamanda gereklidir.Atatürükün devlet erklerini kendi etrafında toplamas,istiklal mahkemeleri,tek partili yaşam... anti demokratik olsada gereken yapılmıştır.

Çağımıza 100 yıl öncesinden veya osmanlıdan değil,cumhuriyetin kuruluşundan veya 30 yıl önceden degil bugünün deger ve şartlarina,ülkenin içinde bulundugu koşullara göre degerlendirilmesi gerekir.

---------------------------------

Ne saygısından bahsediyorsun ne şerefi ne şanı.Şan şerefmi kaldı ?

ahmedinejad için protkol degiştirenlerden cami ziyaretinde tekbirle ile karsılanmasından mı ?

teröristin cenazesini görmek için birbirini ezenlerden mi üstelik İstanbulun göbeginde ?

Muz cumhuriyeti olma yolunda ilerliyoruz sizin yargınız malesef bunlara dur diyemiyor.Benim ülkemde terörist cenazeleri istanbul sokalarında kahramanlar gibi karsılnıyor baska ülke cumhurbaskanları tekbiler ile karıslanıp ugurlanıyorken.Buna izin veren yargı ve adeletimizie karsı gelmem mi bizi muz cumhuriyeti yaptı.Baırakın şu boş insan hakları yargı saygısı gibi çürümüş söylemlerden.Gidin onu siz mehmet efendiye anlatın tabi onuda Türk vatandasından sayıyorsanız..nede olsa anlamaz.Allah kahretsin mehemet efendiyi ülkeyi muz cumhuriyetini cevirdi anasını satıyım yüre be.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek
    konunun içine etmişiniz ne alakası var tayyiple istiklal mahkemelerinin?

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek
    BAAL,dediğini anlıyorum da,pek afedersin Mehmet Efendinin umrunda olması gerek işte bu Anayasanın bilmem kaçıncı maddesinin.Bişeyler umrunda olmalı,özellikle Anayasaysa.Tam anlamadığım Yargının hangi kararı bu kadar umutsuzluğa düşürdü,Yargıyı bu kadar satılmış yaptı gözünde.Çok umutsuz bi profil çiziyorsun.Her meslekte 1 kötü varsa bir de iyi var.Genelde Anayasa üzerinden konuştum ama sen Genel olarak mı diyorsun,yani basit bir Tapu davasının bile yıllar yılı sürmesi de sonuçta bir adaletsizlik,geç gelen adalet,adalet değildir,eyvallah haklısın..

Çekil,Önümden Çekil...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khellix
    Khellix's avatar
    Erkek

Yargının tek başına sınırsız bir güç'ü yok,tek basınada dur diyemez ,nasıl meclisin,bakanlar kurulunun,başbakanın ve cumhurbaşkanın tek başına sahip olmadığı gibi,kanunu önemsemeyebilirsin 

ama uymak ve az cok bilmek zorundasın,bilgisizlik ve vurdumduymazlık,günü kurtarma zihniyetiyle yaşayan binlerce  umursamaz mehmet efendi gibiler kahveden ülke kurtardiklari için böyle olduk zaten sorumsuzca oy verdiler ve tepkisiz kaldılar.Apo ya sayın demiş noulcak

terrörist'e ,yobaza özel muamele,ülkenin kaynaklarını satilyolar salla... bunca olan bitenden sorumlu olan sorumsuz halkımız,hal böle olunca kurunun yanında yaşda

yanıyor  baştakilerde bozuk geldi,bozuk gidiyor.

tek sorumlu hükümet mi ?,yargı sistemimi,meclis mi? halkın iradesi bu güçler,arkadışın anayasada madde vererek anlatmak istedigi bu kahvedeki umursamayan

mehmet efendinide anlamadigı zaten bu,demokrasilerde tek bir grup,zümre parti veya organın hatası ve bozukulğu degil.

halkın iradesi bozuk,biz kendimizi düzeltmesek,bizi temsil eden organlardan nasıl işlerlik bekliyecegiz,sorun bu.

Bzm partimizi kapatıyolar,irademizi yok sayiyolar ? akp kapatilcagi zmn televizyonlardan duyudugum halkın mailleri arasindan gelen bir soru,anayasının maddelerini umursamayan cahil mehmet efendi gibi biri

- verdigin oyla yasamada seni temsil eden parti,karari vericek olan senin icinden yetismis hukuculardan olan anayasada belirtildigi gibi yine seni temsil eden yargı.İradelerin demokrasinin geregi olarak birbirni denetliyor.

İnsan haklarını,devletin nasıl yönetildigini az cok bilmek ve ona göre hareket etmek zorundasın.Yoksa güdülür,körü körüne kendi dogrularini uygulamaya kalkarsin

kahve köşelerinden vatan kurtulmuyor,bir oy vermeklede çözülmüyor,şehit cenazelerinde iki slogan atmaklada vatansever olunmuyor,tepkisiz kalmak ve ülkenin içine düstügü  anti-demokratik durumdan,anti demokratik uygulamalarla çıkamazsın.Orda diktatörlük,totaliter rejim vs ortaya çıkar 

Hala şerefimiz,onurumuz var,en azından hala cumhuriyet için inan ve mücadele eden insanlar var

Nullum crimen sine lege
Toplam Hit: 4082 Toplam Mesaj: 24