3 Tam Gün Istanbul Gezisi.
-
Merhabalar,
Istanbul'da 3 tam gun gezmek istiyorum. (Ben ve kiz arkadasim gezecegiz. Kiz arkadasim ilk defa Türkiye'ye gelecek)
Sizce bu 3 günde nerelere gitmek ve nerelerde yemek yemek dogru olur? (Genel olarak kültür turu diyebiliriz)
Ben kendimce 1. günü cikardim.
1. GÜN
Kahvaltı : Gülhane Parkı gezisi ve boğaza karşı kahvaltı
Ayasofya, Yerebatan sarnıcı ve Sultanahmet Camii gezisi.
Öğle Yemeği: Sultanahmet’te köfte
Türk ve İslam Eserleri Müzesi gezisi ve Kahve Molası
Topkapı Sarayı ve Mısır Carsisi gezisi.(Misir Carsisindan lokum vs alisverisi)
Akşam Yemeği: Eminönü’nde balık ekmek.
2. GÜN
Sizce nasil olmali?3. GÜN
Sizce nasil olmali?
* Ortaköy, Kiz kulesi, Taksim, Galata, Süleymaniye, Pierre Loti, MiniaTürk, 1453 ve daha niceleri :S.
* Bir de bu kisa gezi icin hangi ulasim aracini tavsiye edersiniz? Bir de birkac gün kullanimlik kartlar var midir? (Ulasim karti)
Yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkur ederim.
-
Hocam bildiklerimi söylim ;
Kesinlikle Galata Kulesine çıkın.
Beşiktaş Sahildeki Köprünün hemen altında bir Camii vardı, orada da manzara çok güzeldir.
Ortaköy Camii olarak bilinir.
Bi öğleden sonra Adalara gidebilirsiniz ( zaman kısıtlı diye öğleden sonra dedim ) Ayrıca adalara giderken ki manzara harikadır.
Kız kulesine gidebilirsiniz.
Taksimden de bi geçin :)
Benden bu kadar. Ama hocam Galata kulesine mutlaka uğra :)
-
2. GÜN
Kahvalti: Ortaköy'de boğaza karşı kahvaltı. (Destan cafe)
Ortaköy ve besiktas arasinda kucuk bir gezinti.
Üsküdar kız kulesinde cay molasi.
Tekrar taksime gecip taksim ve galata gezisi, alisveris vs.
Galata da aksam yemegi. (Konak restoran)
hakanS tarafından 06/Eyl/13 18:38 tarihinde düzenlenmiştir -
Ortaköy de destan cafe nin terası iyidir orada nargile filan da içebilirsiniz menusü de genişdir ayrıca.
Beşiktaşta ufak bir alışveris turu yapaiblirsiniz oradan tramvay ile kabataş yapıp finükilerle taksime çıkabilirsiniz.
Adalar da tercih edilebilir. Heybeli ada gezmek için güzeldir. Faytonla veya yürüyerek gezilebilir. Birkaç saat denize de girelim derseniz büyükada plajları güzeldir erkek grupları almazlar plaja bu yüzden rahat olur oradaki plajlar.
4levent sapphire'in çatısına çıkıp istanbula tepeden de bakabilirsiniz.
Hisarüstünden boğaziçi üniversitesine girebilirsiniz oradan aşağı yürüyerekk güney kapısından çıkıp sahile inebilirsiniz.(arazisi çok güzeldir)
Sahilden hisar kalesine gideiblirsiniz. Veya direk kaleye gidip etrafındaki yerlerde kahvaltı yapılıp sonra kale gezilebilir.
Bebek arnavutköy kuruçesme filan da gezilebilir. Bebek de güzel cafeler var tercih edilebilir. Özellikle starbucks ve cafe nero denize sıfırdır denize karşı kahve keyfi ypaılaiblir.
-
Hocam ayasofyanın yanında yerebatan sarnıcına kesin uğrayın. Ayrıca ortaköyde köprü altı deniz kenarında bi cafe var oraya götür kumpir falan yeyin. Galata kulesini geçtikten sonra " Konak " cafe var akşam oraya götür tüm istanbul manzarasını görünce aşık olacaktır :)
Şöyle bi manzarası vay
manhyak tarafından 06/Eyl/13 17:40 tarihinde düzenlenmiştir
-
arkadaşlar çok iyi, tavsiyelerden yola çıkarak bende gezicem bi gün
-
karşıya geçin üsküdarda kız kulesinin oralarda takılın büyük çamlıcaya çıkın sonra bde boğaz turu..
-
Kanlıca'da yoğurt ta yiyebilirsiniz :))
-
Tavsiyeler icin gercekten cok tesekkur ederim.
Ortaköydeki cafeyi ve galatadaki restorani ekliyorum listeye. Galatadaki aksam yemegi icin harika duruyor.
-
cuneyd bunu yazdı
Kanlıca'da yoğurt ta yiyebilirsiniz :))
aslında kanlıca yoğurt yemelik değilde içinden geçilerek gezmelik güzel bir yer. Benim çok hoşuma gitmişti orası
-
Hocam 3. güne büyük çamlıca tepesi, kadıköy, moda, caddebostanı ekleyebilirsin
beşiktaş ortaköy arasında yıldız korusu güzeldir orada kır kahvesi falan var iyi bir mola verilebilir