300 Yıllık Problem Çözüldü !
-
saygılar :|
adam ne yapmış lan öyle =)))
bu arada ilk postumu dikkate aldığınız için teşekkürlerimi sunarım =))
-
Ben buldum! ben Buldum! :D :D :D
-
http://www.foxnews.com/story/0,2933,522698,00.html?test=latestnews
Olay Mayıs da gerçekleşmiş.
Herneyse, yaptığı iş o kadar da büyük değil.
Power Series denen şeyin sadece laciverti bu.
(Tüm mühendis ve matematikçiler görür, hatta Fizik bölümleri bile görür bu olayı)Ama takdir etmek lazım.
300 Yıldır çözülmemesinin sebebi de, 300 yıldır üstünde çalışan kimsenin olmaması olabilir ^^,
Tabii yine de adama sonsuz saygı duymak lazım.
Büyük iş yapmış da, abartmamak da lazım.
-
parası peşin olarak bi Türk gencine ver bu soruyu işi aldıktan sonra ilk tuvaletinde çözer bu soruyu =) ee nede olsa Türk'ün aklı ya kaçarken ya sıçarken gelir demişler =))
-
olasılık dersinde görüp pek sallamamıştım bu sayıları 300 senedir insanlığı uğraştırdığını bilseydim kulaklarını çekerdim neyse tebrikler genç adam
:D
ilgilenenler için
http://mathworld.wolfram.com/BernoulliNumber.html -
Şerefsizim benim aklıma gelmişdi gerçek :D
Adam o yaşta nelerle uğraşıyo git karı kız peşinde koş ne işin var 300 yıldır çözmemişler bi bildikleri vardır elbet :D
-
Fermat's room izleyin, güzel bir film ve bu tarz bir konuyu anlatmış.
Daha önce irdeleyen olmuş olmamış neyse artık, bu çocuk farketmiş ve 4 ayda çözmüş helal valla!
-

Çocuk buymuş
-
Matematik zekayla bağdaşan bişiy çünkü matematik mantık üzerine dayalı olduğu için mantıkta zekadan doğduğu için böyledir.matematikte çoğu insanın sorunu işleme baktığı zaman korkmasıdır.İşlemi yapmak için kendindem emin olmassan 4 işlemde bile yalnış yaparsın :D.Muhammedin beynini bizden fazla kullandığı kesin :D.
-
Branxian bunu yazdı:
-----------------------------cimbomlu_15 bunu yazdı:
-----------------------------Basitmiş lan bu desem küfür işitirim galiba.
-----------------------------Hocam onu ben dicektim :D
Basitmiş bu ya şimdi bunun üzerinde mi 300 yıl düşünmüşler :D 3 günder iş biter ama parası peşin ise :D:D
-----------------------------dunyada paradan onemli seyler var :)