32 Bit 64 Bit Xp Arasındaki Fark Nedir
-
arkadaş 64 xp yüklemiş pc ucuyor diyor.kafam karıştı hangisi daha iyi ??
-
valla temel olarak cpu nun genel amaçlı registerlerinin 4 yada 8 bayt olmasına göre 32 bit 64 bit olur.
veri yolu geniş olduğu için bu şekilde yazılan programlarla aynı anda çok daha fazla veri işlendiği ve daha fazla
ram a erişildiği için 64 bit 32 bitten hızlı çalışır. 32 bit işlemci 64 bit için yazılmış programı çalıştırmaz. tersi doğrudur.
-
64 bit işlemcim var 32bit vindows kullanıyom ama 64 bitlik hiç denemedim bilmiyom :D
-
http://www.microsoft.com/turkiye/windowsxp/64bit/default.mspx
umarım işine yarar
-
işlemciyi daha verimli kullanıyor
-
64 bit işlemciler daha fazla veri yolu kullanabildiği için daha hızlı çalışırlar ancak 64bit işletimsistemi için 2gb veya üstü ram ınızın olması gerek ki fark ortaya çıksın + olarak kullandığınız programlar da 64bit olursa daha hızlı çalışacaktır buna şöle bir benzetme yapalim
internette 1gb lık bir dosya var ancak host yavas oldu için 100ile gönderebiliyor en fazla zaten sizin hızınızda en fazla 100le çekebiliyorsa (32bit ) sorun yok ancak
64 bit te ise aynı oyunu host 200ile yolluyor sizin işlemciniz ve ram ınız yeterli deilse ( internet hızı olarak sayın ) o dosyayı 200ile çekemiyorsunuz
:D biraz kafa karıştırıcı oldu ama öle işte
-
32 den daha hizli calistigini anlamak icin birinin anlatmasina gerek yok sanirim..
driver ve program SIKINTISI cekmem ben aslan gibi bulurum diyorsan kullan..
-
anlatiim 32 bit xpde 32 tane bildigimiz bit var 64 bit xp de 64 tane var :) fazla bitli kullanmayin bizim arkdas bitlendi o yuzden ...
-
işlemciler ne hoca
-
Dostlar ben olaya şöyle farklı bi yandan yaklaşim 32-64 bit olayı çok basit adindan da belli. Ben size şunu diyorum 64 bit işletim sistemine uygun programlar yok denebilecek kadar az sorun pcinizin yavaş açılıp kapanması ise varsın yavaş olsun ama istediğim şeyi yapabilim 64 bit sistem yaygın olarak kullanılmaya başlanmadan bence kurmayın derim bende 64 bit vista ultimate kuruluydu kaldırdım istediğimi yapamıyorum çünkü.
-
Apple'dan üst düzey bi mühendis şuna benzer bişeyler demişti sanki :
"32 bit bir bardak su ise, 64 bit Niagara Şelalesidir!"
Kelimeler tam doğru olmayabilir ama tema buydu :D