folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 33 Milyar Dolarınızı Çaldım. Hepiniz Öleceksiniz Pis Türkler !

33 Milyar Dolarınızı Çaldım. Hepiniz Öleceksiniz Pis Türkler !

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EWELANCHE
    EWELANCHE's avatar
    Erkek
    seadog bunu yazdı:
    -----------------------------

Türkiye ekonomisini şu an ayakta tutan tek şey yabancı sermaye girişli sıcak paradır.  Üretime dayalı ekonomimiz sıfırdır. YAbancı sermaye eğer parasını çekerse emin olun ki yiyecek ekmek kırıntısı bile bulamıyacağız. Yabancı sermayenin bu kadar büyük şekilde borsada bulunmasının tek sebebi ise ekonomiyi biraz canlı tutarak Akpyi ekonomi yönünden başarısız göstermemek. Neden yabancı sermaya ekonomiyi ayakta tutuyor peki çünkü ekonomi çökerse Akp tarih olur. Akp tarih olursa Arzu-l Mevt yani Büyük Ortadoğu Projesine büyük bir sekte vurulur. 

-----------------------------
    Bunun tersi olma ihtimalide var genelde düşünülmeyen.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

Madem ülkeyi batırıyoruz kriz çıkartıcaz devam ediyorum

bankaların degerini hesaplarken kar/sermaye /aktif tahvil olan (100/0,8 di)
    bu faizin her %10 luk yükselişi fiyat degerlemesini %15 geri çekiyor bide kar azalınca çifte katmerli oluyor vede bu döngü daha 1 hatta 2 sene devam edecek gibi düşünülürse satar elindeki bankayı alır dolarını çeker gider doların yükselir enflasyonun artar cari açıgın yüklseir risk pirimin artar notun artamaz üstüne üstlük negatif izlemeye geçer sen frene basarsın sanayini yavaşlatırsın fiyatları aşaya çekmeye çalışırsın döngü böle devam eder

acaba budurumda hangi şirket gelecek için ümit vaad eder fiyatı artacak diye birileri alır??????? sadece dikkatli olun birde AKP nin millet vekili sayısının azalması vahameti arttırır sayı azaldıkça evham artar evham arttıkça satanlar çoğalır dolar alır.....elinde 60milyar dolar parası olan devlet 60 milyar dolar açık verecek olursa terse gelmek istemeyen döner doları geri almaya çalışır 60 milyar dolara 100 milyar dolar talep gelir sonra ecevit zamanın oldugu gibi anayasa kitabını kafama attı diye çıkan kriz vatandaşın bir kere daha kuçağına gelir sonra vatandaş sorar neden böle oldu teğet geçen kriz neden döndüde T cetveli olarak gene bana girdi diye düşünür durur.............her hükümetin oldugu gibi bu hükünetinde anlatacak birsürü haklı nedeni çıkar vardır sen gene yersin afiyetle

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
Toplam Hit: 3623 Toplam Mesaj: 13