330Cm Şişme Bot Ve 6HP Motoru Hakkında
-
Dostum 2 videoyu da izledim ikincisinde sadece rüzgar var Benim bahsettiğim dalga 1 metre 1 metreye yakın dalgalar yani burada iki kişi çok zorlar o motor ha yine de 6 HP Suzuki 4 zamanlı Alırsan diğer 6 hp'lere göre bir tık daha iyidir, 4 bft üst 17 kn gibi değerlerde kötü bir senaryo olur ki antalyada bu oluyor malum.
Kesinlikle CE onaylı PFD (can yeleği), kill-switch bileğe takılı
Telefon için su geçirmez kılıf + mümkünse el tipi VHF
Demir: 3–4 kg küçük çapa + en az 30–40 m halat (derinliğin 3–5 katı)
Su tahliyesi: Kova/balye, ayak pompası.
Antalyaya gelince haber et seni bir daldırayım
-
Kuzenim denizde kullanmalık 270 şişme bot alıp kıçına da motor takmıştı ancak sahil güvenlik, motorlu kullanmak istiyorsak bota isim yazdırıp, amatör denizci belgesi alıp limandan indirip bindirerek ( kumsal yasak ) kullanabileceğimizi söyledi. Belki başka şeyler de söylemiştir ama unuttum. Bir araştır istersen yine de yanlış yönlendirmek istemem.
-
https://cagdasgemicilik.com.tr/index.php?route=product/product&path=223&product_id=424
şu tip ürünler nasıl. batton iyimidir. benim hiç bilgimin olmadığı merak ettiğim bir konu sadece -
https://app.hb.biz/IXFtKZcSmwRD
Bu bot icin Youtube da yabanci videolara bak hocam müthiş ekleme tasarımlar var üstünü kapatıp 9 hp motor ile tertemiz takılıyorlar.
Bende aldim kullanirim diye de göle aciliyorm küreklerle henuz bi ekleme yapmadim. 3 tane ayri hava kanali olduğu için risk yok agirlik az oldugu icin çok hızlı.
-
Zeytun-i bunu yazdı
Dostum 2 videoyu da izledim ikincisinde sadece rüzgar var Benim bahsettiğim dalga 1 metre 1 metreye yakın dalgalar yani burada iki kişi çok zorlar o motor ha yine de 6 HP Suzuki 4 zamanlı Alırsan diğer 6 hp'lere göre bir tık daha iyidir, 4 bft üst 17 kn gibi değerlerde kötü bir senaryo olur ki antalyada bu oluyor malum.
Olması gereken ve doğru olan budur.
Sen kıyıdan 150-200 metreden fazla açılmam kıyı kıyı takılırım dersen istediğini al kimseye bakma. Yok kardeşim ben kafama göre takılırım dersen @Zeytun-i dediklerini iyi dinle.
Ayrıca bir metre ve üzeri dalga çıkmasınıda beklersen bırak 6hp yi 60 hp olsa kıçı zor kurtarırsın haberin olsun. Denizcilik kolay iş değildir.
-
madrew bunu yazdı
Kuzenim denizde kullanmalık 270 şişme bot alıp kıçına da motor takmıştı ancak sahil güvenlik, motorlu kullanmak istiyorsak bota isim yazdırıp, amatör denizci belgesi alıp limandan indirip bindirerek ( kumsal yasak ) kullanabileceğimizi söyledi. Belki başka şeyler de söylemiştir ama unuttum. Bir araştır istersen yine de yanlış yönlendirmek istemem.
Evet liman kaydı yaptıracağım bende, amatör denizci belgem var ama bahsettiğim "kumsaldan indirmek yasak" kısmını ilk kez duyuyorum. Özellikle antalyada onlarca kez denk geldim sahilden indirip bindiriyorlar. Belki kanun böyledir ama uygulanmıyordur, onu bilmiyorum :D
Zeytun-i bunu yazdıDostum 2 videoyu da izledim ikincisinde sadece rüzgar var Benim bahsettiğim dalga 1 metre 1 metreye yakın dalgalar yani burada iki kişi çok zorlar o motor ha yine de 6 HP Suzuki 4 zamanlı Alırsan diğer 6 hp'lere göre bir tık daha iyidir, 4 bft üst 17 kn gibi değerlerde kötü bir senaryo olur ki antalyada bu oluyor malum.
Tabi tabi, tam teşekküllü yaparım zaten ama senin bahsettiğin o 1 metrelik dalgalarda falan çıkmam, etim ne budum ne, yemez öyle havalarda suda olmak. O yüzden diyorsun sanırım 6hp motor seni dalgada hareket ettirmez diye. Ben kendim çok daha sakin havalarda denize çıkmak istediğim için, sanırım 6hp yeterli olur ( kızma, ofansiz değilim :D )
@Mezantalac Merhabalar,
Aynen senin dediğin gibi, kıyıdan 100-200 metre açıkta takılıp biraz mercan vs yakalayıp pişirip dönücez geri, belki yine kıyıdan kıyıdan gidip insanların/arabaların erişemediği yere ulaşıp kamp yapıp sonrasında geri döneriz fikirleri var aklımızda.
Bilgilendirme için çok teşekkürler, şu marka al, ya da şu konuma git buradan vardır istediklerini alırsın gibi konum önerileri lazım hala :D Var mı bildiğiniz yer ya da önerdiğiniz marka ?
-
Hazır tekneden anlayanlar buradayken;
şu tekne balık tutmak ve gezmek için uygun mudur?
https://www.instagram.com/reel/DNJOucsMh2c/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MXI1ejA1OTY4bGwzaA==
-
Konyaaltı n da youtube da kanalı vardır balıkgünlükleri iyi arkadaştır yardımcı olur.ayrıca zeytuni anlatmış botun iyi olsun deniz de damla değilsin şansa zamanında olamaz.