folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder 353. Dönem Askerlik - Yurtdışı Son Çıkış Tarihi Ve Tecil Hakkı (Yardım)

353. Dönem Askerlik - Yurtdışı Son Çıkış Tarihi Ve Tecil Hakkı (Yardım)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

25 temmuzda celb dönemine dahil edilsen bile gidip tecil edebilirsin.

tabi tecil hakkın varsa. yoksa yurtiçi sorun değil kafa göre istediğin gibi kaçarsın cezasını ödediğin sürece :d... ama yurt dışına çıkamazsın . gidip askerlik şubenle konuş şube başkanının insiyatifinde 6 ay daha uzatma gibi şeyler olabiliyo. en iyi onlar seni aydınlatır.

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

Yurt disi cikis veya girislerinde sorun olmuyor, sinirda bu tarz bir bilgi cikmiyor sadece jandarma kontrolunde bu tarz bir bilgi cikiyor.

Yurt disi cikisinda sorun olmaz gidigin ulkede resmi calisacaksan , turk konsoloslugundan isci dosyasi actirsin kacak dahi olsan askerligin ertelenir.

3 yilda resmi calisirsan sigortali , 6 bin evro verir bedelli askerlikten faydalanabilirsin.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek
    elmor bunu yazdı

Yurt disi cikis veya girislerinde sorun olmuyor, sinirda bu tarz bir bilgi cikmiyor sadece jandarma kontrolunde bu tarz bir bilgi cikiyor.

Yurt disi cikisinda sorun olmaz gidigin ulkede resmi calisacaksan , turk konsoloslugundan isci dosyasi actirsin kacak dahi olsan askerligin ertelenir.

3 yilda resmi calisirsan sigortali , 6 bin evro verir bedelli askerlikten faydalanabilirsin.

hocam okuduğum kadarıyla çalışma şart değil, geçerli bir oturumun olursa toplam 3 yıl bu haktan faydalanabiliyorsun.ve işin iyi tarafı atıyorum 2 yıl

yurtdışında oturumun vardı sonra türkiyeye döndün, bir süre sonra tekrar yurtdışına çıktın ve 1 yıl ya da daha fazla oturum aldın o zaman yine bu

haktan faydalanabiliyorsun. okudum şeylerden böyle anladım %100 emin olmamakla birlikte

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elmor
    elmor's avatar
    Erkek

3 yil hatta tatilleri cikartinca 3.2 yil gibi birsey cikiyordu ortaya sigorali (dovizli askerlik icin ) bu sekildeydi. Fakat bazi toleranslar tanimaya basladiklarini konsololuk calisanindan duymustum cift vatandas, suresiz oturum tarzi evraklara sahip olanlar sahislara sigorta gunlerine bakmaksizin dovizli askerlikten faydalanabilecegini soylemisti resmi olarak degilde sanki goz yumuyorlar rahat olun tarzinda. Gerci kosolosluk calisanlari bu tarz yeni kanunlari kendinilerinin tolaransiymis gibi davranirlar her zaman kanun felan demezler.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pisikleet
    pisikleet's avatar
    Erkek

linkte bulunan sayfada benim durumum çok güzel özetlenmiş devamında başka konularda mevcut.

http://www.dovizliaskerlik.com/askerlikforum/printer_friendly_posts.asp?TID=2528

Anlatılan konulardan sadece şubenin sivil mahkemeye evrakları sevk süresini teyit demedim. Geri kalan ıvır zıvır bilgiyi resmi makamlardan telefonla kontrol ettim. Ayrıca bakaya konumunda yurt dışında tüm evraklarınızla birlikte dövizli askerlik için tecil yaptırılabiliyor.

Geriye tek bir sorum kaldı : Bakaya durumunun şubeden sivil mahkemeye ulaşması ne kadar sürer?

Bu soruyada nihayi cevabı alırsam bir oh çekerim artık :)

https://twitter.com/pisikleeet
Toplam Hit: 4078 Toplam Mesaj: 16