Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
36 Toptan 5 Tane Top Cekılecek Bu Topların Icınden 3 Tanesını Bıle Olasılıgı Nedır ?
36 Toptan 5 Tane Top Cekılecek Bu Topların Icınden 3 Tanesını Bıle Olasılıgı Nedır ?
-
evet yorumlarınızı beklıyorum
-
36 nın 5lisi + 5in 3 lüsü değil mi
Edit:Mantıksızmış bu yaptığım la gece gece tribe soktun :D yapacam ama
Edit:20.138889 mu
Benim anladığım 36 top var,5 tane seçilecek.Sonra da bu seçilenlerden 3 ü doğru bilinecek,önceden yapılan tahminde
Poet tarafından 28/May/13 00:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Soru cumlesinde eksiklik mi var ben mi anlamiyorm
-
36 topun kaçı hangi renk hoca
-
soruyu dogru yaz abi bu nedir ?
"bilme" olasılıgı mı demek istedin ?
öyleyse topun neyini bilecek yani ?
toplar geriye atılıyor mu atılmıyor mu ?
-
hocam soru baya eksik. sen soruyu tam olarak atabilir misin?
-
36 Toptan 5 Tane Top Cekılecek Bu Topların ıcınden 3 Tanesını Bıle Olasılıgı Nedır ?
ikiye ayıralım: 36 Toptan 5 Tane Top Cekılecek Bu Topların ıcınden / 3 Tanesını Bılme Olasılıgı Nedır?
3 Tanesini bilme olayı 36 toptan 5 tane çekmeye bağlı bir şey değil. yani 1/36.1/35.1/34yanılıyor muyum?
-
toplar numaralandırılmıs olsa, önceden belirlenen 3 sayının gelme olasılıgını sorsa ve toplar aynı anda cekilse :
edit : yanlıs yazdım.
Andrei tarafından 28/May/13 01:00 tarihinde düzenlenmiştir -
Topların üzerinde sayımı yazıyor ? Çekilen toplar belirli bir renkmi olacak ?
ilkokulamı gidiyosun yada ? İlkokulda garip sorular sorarlar sonra dahada garipleşir :P
Adam 30 yaşındaymış ya la :D cocuguna hocasımı sordu ne yaptı Veli :D
trabs0n tarafından 28/May/13 00:58 tarihinde düzenlenmiştir -
Andrei bunu yazdı
ve toplar aynı anda cekilse
bir de bu var tabi.
-
whopper bunu yazdı
36 Toptan 5 Tane Top Cekılecek Bu Topların ıcınden 3 Tanesını Bıle Olasılıgı Nedır ?
ikiye ayıralım: 36 Toptan 5 Tane Top Cekılecek Bu Topların ıcınden / 3 Tanesını Bılme Olasılıgı Nedır?
3 Tanesini bilme olayı 36 toptan 5 tane çekmeye bağlı bir şey değil. yani 1/36.1/35.1/34yanılıyor muyum?
Yamuluyorsun hocam çünkü soru sıkıntılı sana 3 tahmin yap dememiş, mantıken 5 top çekiliyorsa 5 tahmin yaparsın karşılaştırılır 3 doğru varsa geçerli olur. yine bir ama var: bu 5 tahmin sırayla mı açıklanıyor, eğer sıraylaysa 3 tahmin olduğu an tamam denirse ayrı, devam edilirse ayrı olur çünkü 3 doğrudan sonra 4. doğru da gelirse istenilen olasılık yakalanmaz. gibi düşüncelerin kaybolması için soru biraz daha netleştirilmeli
hocam bi soru sordun herkesi uğraştırıyon, naptın sorup kaçtın mı bi cevap ver bari :/
hsyN tarafından 28/May/13 01:04 tarihinde düzenlenmiştir