folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder 3D Alev Alma Simulasyonu (Yakıt Bazlı Yanma Testi)

3D Alev Alma Simulasyonu (Yakıt Bazlı Yanma Testi)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:
    -----------------------------

Tüm alevler yukarı doğru giderken sonlara doğru kuyruktaki alevler aşağı doğru düşüyor orası göze batıyor, farklı bir sahne olduğu belli oluyor; orayı birde diğer ateş dalgalanmaları gibi yukarı doğru yap ama sola ve sağa da dalgalanmalar olsun,

hocam, gravity ve diger ruzgar etkenleri de devrede. mesela ayratik elini nereye hareket etirirse alevler ona gore davraniyor ;) daha iyi bir test videosu hazirliycam ;)

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Dj_DooM3 bunu yazdı:

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Tüm alevler yukarı doğru giderken sonlara doğru kuyruktaki alevler aşağı doğru düşüyor orası göze batıyor, farklı bir sahne olduğu belli oluyor; orayı birde diğer ateş dalgalanmaları gibi yukarı doğru yap ama sola ve sağa da dalgalanmalar olsun,

hocam, gravity ve diger ruzgar etkenleri de devrede. mesela ayratik elini nereye hareket etirirse alevler ona gore davraniyor ;) daha iyi bir test videosu hazirliycam ;)

O nasıl bir rüzgar arkadaş, Sakin sen birde benim dediğim şekilde rende ryap ayınla hele bi nasıl olacak, Göz%20kırpma

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Iruretta
    Iruretta's avatar
    Erkek

Alevlerin rengiyle ve birazda alevin frekansıyla oynarsan daha sağlam olabilir gibi geldi

http://yanduvar.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

Dj_DooM3 bunu yazdı:

Robinson_Crusoe bunu yazdı:

O nasıl bir rüzgar arkadaş, Sakin sen birde benim dediğim şekilde rende ryap ayınla hele bi nasıl olacak, Göz%20kırpma

senin dedigin gibi yaparsam kuyruk hareketinden etkilenmeyecek alevler. kuytuktakilerin assagiya dogru donmelerinin nedeni kuyrugun yukari dogru hareket etmesi ;)

Shaban Interactive Pro.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CaNNi
    CaNNi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

manzaraya göre rengi tutturmuşsun hocam :F
    hafif yağmur ve bacadan çıkan halk dilinde is dediğimiz şeyden hafif tonlarda eklersen, değişik birşey ortaya çıkar :F
    tavsiyemdi.
    güzel olmuş

sitem hep âşinâlardan gelir bîgâneden gelmez!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    qra51 bunu yazdı:

Alevlerin rengiyle ve birazda alevin frekansıyla oynarsan daha sağlam olabilir gibi geldi

ren

Shaban Interactive Pro.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

tam olmuş bu oynama yapmana gerek yok.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek

merhabalar...

Amatörce hatalar var fakat ellerine sağlık olsun... 

size bir kaç sorum olacaktı animasyon ve 3d cizimlerle ilgileniyorum fakat çalışmalarım solidworks veya autocad ile yapıyorum.

sokakta yürüyen robot çok hoş olmuş...  Bu noktada sizden 3d max ve maxon cinema 4d' yi öğrenme kolaylığı, işlevselliği bakımından  kıyaslamanızı istesem öneriniz ne olur...

son olarakta 4d cinemayı öğrenmek için eğitim materyelleriniz varsa paylaşa bilirmisiniz... (bu sokaktaki robotu veya alev alma similasyonunun nasıl yapıldığını burada anlata bilirmisiniz. )

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

roccocan bunu yazdı:

merhabalar...

Amatörce hatalar var fakat ellerine sağlık olsun... 

size bir kaç sorum olacaktı animasyon ve 3d cizimlerle ilgileniyorum fakat çalışmalarım solidworks veya autocad ile yapıyorum.

sokakta yürüyen robot çok hoş olmuş...  Bu noktada sizden 3d max ve maxon cinema 4d' yi öğrenme kolaylığı, işlevselliği bakımından  kıyaslamanızı istesem öneriniz ne olur...

son olarakta 4d cinemayı öğrenmek için eğitim materyelleriniz varsa paylaşa bilirmisiniz... (bu sokaktaki robotu veya alev alma similasyonunun nasıl yapıldığını burada anlata bilirmisiniz. )

hocam 3ds max ve cinema 4d yi karsilastiramam cunku 3ds makx hic kullanmadim. sadece model convert ederken kulanmisligim var. fakat bircok oyun ve film sirketinin son donemlerde cinema 4d ye gecemelerinin buyk bir kiyaslama oldugunu soyleyebilirim. Cinema 4d asiri derecede gelismis bir program. cogu yonuyle 3ds maxtan cok daha iyi. sonuc olarak ikisiyle de ayni seyler yapilabilir. kolayliga gelince cinema 4d nin arayuzu kullanicinin anlayabilecegi sekilde tasarlanmis, gizli sakli ayarlari yok :D 

Sokaktaki robotu 4 farkli program kulanarak yaptim sadece cinema 4d degil. Once 3d camera tracking yapman gerekiyor ve sonrada bu 3d kamera datasini cinema 4d ye aktarman gerekiyor. gerisi kolay zaten. Yanma olayi da simulasyon, objeye bazi ozlellikler ekliyorsun ayarlardan. mesela objeye yakit ozelligi ekliyorsun, obje alev almaya hazir hale geliyor yine ayarlardan secicegin tek bir secenekle istedigin saniyeden alev almasini saglayabiliyorsun. tabiki etrafa yercekimi ozelligi, alevin yogunlugu gibi bircok ince detaylari yaptiktan sonra.

Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 3120 Toplam Mesaj: 20