3D Filmler
-
Merhaba, bi siteden 4 tane(aile boyu) 3d gözlük alıp tvde güzel güzel seyretmek istiyoruz.
Burada 2 çeşit ( kırmızı mavi ve pembe yeşil ) var. Hangisinden alırsam daha güzel bi performans ve daha çok filme ulaşırım?
3D filmleri indirmek için kullandığınız kaynaklar neler? Torrent olsun download siteleri olsun..
Özellikle de Türkçe dublaj ihtiyacım var. Evdekileri filmlerin harikalığına ikna edebilirsem güzel bi player alabilirim ancak şu durumda dvd veya bilgisayarı televizyona bağlama yöntemiyle idare etmem gerekecek..
Falan filan, evde 3D deneyimlerinizi bekliyorum..
Diprica: okudun ama bilgin yoksa, boşuna okumuş olmamak için uplayabilirsin, tabi konu aşağılardaysa :))
-
Arkadaşım Kırmızı-Mavi en ideali renkler kosunda diğerine göre daha mantıklı bir seçim olacaktır.Ayrıca çoğu video kırmızı-mavi üzerine kurgulanır;)
-
torrent ile indirebilirsin ama Türkçe dublajlı kaynak bilmiyorum. genelde mavi kırmızı kullanılır ama nedense sinemalarda hep siyah :D
-
Böyle renkli (anaglyph) gözlükleri tavsiye etmiyorum. 3D hissiyatını verse de renkler çamur gibi oluyor, gözü de çok rahatsız ediyor, şahsen anaglyph bir gözlükle 3d film izleyemem.
Gözlüklerin renkleri senin izlediğin filmin renklerine göre değişir. Filmlerin büyük çoğunluğu Kırmızı-Mavi kodlanmış. Fakat Pembe-Yeşil filmler de yok değil.
Eğer denemek istiyorsan da 1-2 tane plastik KIRMIZI-MAVİ gözlük al ve aşağıdaki filmi indir.
http://btjunkie.org/torrent/Avatar-3D-2009-BRRip-Anaglyph-720p-H264-AAC-GreatMagician-Kingd/435838a2277db686304e2a99ba181eb51f1571af5ac4
Sana yeni nesin 3D teknolojisini (side-by-side, stereo vs...) tavsiye ediyorum. Tabi bunları izleyebilmek için de başka teknolojiler gerekiyor.
-
RockZs bunu yazdı:
-----------------------------
Böyle renkli (anaglyph) gözlükleri tavsiye etmiyorum. 3D hissiyatını verse de renkler çamur gibi oluyor, gözü de çok rahatsız ediyor, şahsen anaglyph bir gözlükle 3d film izleyemem.
Gözlüklerin renkleri senin izlediğin filmin renklerine göre değişir. Filmlerin büyük çoğunluğu Kırmızı-Mavi kodlanmış. Fakat Pembe-Yeşil filmler de yok değil.
Eğer denemek istiyorsan da 1-2 tane plastik KIRMIZI-MAVİ gözlük al ve aşağıdaki filmi indir.
http://btjunkie.org/torrent/Avatar-3D-2009-BRRip-Anaglyph-720p-H264-AAC-GreatMagician-Kingd/435838a2277db686304e2a99ba181eb51f1571af5ac4
Sana yeni nesin 3D teknolojisini (side-by-side, stereo vs...) tavsiye ediyorum. Tabi bunları izleyebilmek için de başka teknolojiler gerekiyor.
-----------------------------anaglyph tavsiye etmiyorsun, ucuz yollu veya şöyle diyeyim çok pahalı olmayaraktan tavsiyen nedir, sanırım tecrübelerin var..?
-
Tecrübelerim gittiğim sinemalardan ve Nvidia 3d vision dan kaynaklanıyor. Nvidia 3d Vision alacaksın bi tane (aktif 3d gözlük + kırmızıaltı verici den oluşan bi paket). tabi 3d oyun oynayabileceğin NVIDIA marka bir ekran kartın da olacak (destekleyen ekran kartı modellerine 3d vision un sitesinden bakabilirsin). Daha sonra gereken bağlantıları yapıp kurulumu yapacaksın.
Monitör olarak da mümkün olduğunca büyük bir 3d destekli (120 Hz) monitör bulman lazım. 3d vision destekli monitörleri de yine 3d vision un sitesinde bulabilirsin.
Benim tavsiyem Monitör yerine 3d bir projektör alman ve 3d sinema keyfini evinde yaşaman.
Nvidia 3d vision ile eskiden yeniye yüzlerce bilgisayar oyununu 3d olarak oynayabilirsin. Metro 2033 oyununu iyi bir ses sisteminde, dev ekranda 3d olarak oynadığını düşünsene...
-
RockZs bunu yazdı:
Tecrübelerim gittiğim sinemalardan ve Nvidia 3d vision dan kaynaklanıyor. Nvidia 3d Vision alacaksın bi tane (aktif 3d gözlük + kırmızıaltı verici den oluşan bi paket). tabi 3d oyun oynayabileceğin NVIDIA marka bir ekran kartın da olacak (destekleyen ekran kartı modellerine 3d vision un sitesinden bakabilirsin). Daha sonra gereken bağlantıları yapıp kurulumu yapacaksın.
Monitör olarak da mümkün olduğunca büyük bir 3d destekli (120 Hz) monitör bulman lazım. 3d vision destekli monitörleri de yine 3d vision un sitesinde bulabilirsin.
Benim tavsiyem Monitör yerine 3d bir projektör alman ve 3d sinema keyfini evinde yaşaman.
Nvidia 3d vision ile eskiden yeniye yüzlerce bilgisayar oyununu 3d olarak oynayabilirsin. Metro 2033 oyununu iyi bir ses sisteminde, dev ekranda 3d olarak oynadığını düşünsene...
-----------------------------harika olur da ben tv için istiyordum
-
meraktan izlemedeyim...
bide nvidia gt 320m ekran kartlı bi dizüstünde 3d filmler izlenebilir mi? tahminen mantığı yalnızca normal bir video gibi, o zman 3d tvlerin geyiği nedir?
-
sen hepsinden 1er tane al hocam sıra sıra kullanırsınız.
-
SweetyVolty bunu yazdı:
meraktan izlemedeyim...
bide nvidia gt 320m ekran kartlı bi dizüstünde 3d filmler izlenebilir mi? tahminen mantığı yalnızca normal bir video gibi, o zman 3d tvlerin geyiği nedir?
-----------------------------yenileme hızı( hz) imiş sanırım tek fark
-
SweetyVolty bunu yazdı:
meraktan izlemedeyim...
-----------------------------ben şimdi benim laptopata 3d izleyebilir miyim :)) arkadaş benzer bir soru sormuş:)
bide bu gözlük bu kadar ucuz mu ya :)
not. acer 5739 :)