3D Sıvı Simülasyonu - Realflow (Shaban Interactive)
-
sıvının kendinden önce damlaların gelmesi saçma olmamış mı? durdurarak izleyince farkettim
-
sanki ekrana attırıyor gibi olmuş :| yada fiskiyeyi açtığın gibi çok hızlı hareket ediyor ve damla damla geliyor.
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------sıvının kendinden önce damlaların gelmesi saçma olmamış mı? durdurarak izleyince farkettim
-----------------------------
hocam o siviyi olusturabilmek icin Emitter Generator kulaniyorsun, yani sıvının istedigin bir yone dogru akmasini istiyorsan generatorun ucunu o yone cevirip simualsyonu baslatirsin. fakat burda generatorun ucun hafif yere bakiyor ki generatorden cikan pertikularin yere carpmasiyla olusan etkinin izleri bu damarlanmalar dedigin. ve partikularin generetorden cikis hizi, yer cekimi, partikularin carpismaay verdigi tepki de cabasi ;) -
o kadar karmaşıksa tamam bişi demedim =) dikkat çekmiyo fazla ama fikrimi paylaşıyım dedim eline sağlık =)
-
Ufak tefek birkac duzenlemeden sonra son hali bu :D ama suanda video oalrak gosteremiyorum cunku render uzun surucek :D
Resim:

-
csr288 bunu yazdı:
sen bayagı cozdun bu işleri tbr eder başarıların devamını dilerim :)
eyvallah hocam ;) -
real flow taşaklı iştir, tebrik ederim hocam, sadece o jelimsi yoğunluğu değiştir yeter, gerçekçi olmasına kasma ütopik daha güzel duruyor.
-
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------real flow taşaklı iştir, tebrik ederim hocam, sadece o jelimsi yoğunluğu değiştir yeter, gerçekçi olmasına kasma ütopik daha güzel duruyor.
-----------------------------eyvallah hocam ;) bir de su simulasyonlarin kasmasi olmasa :S 8 Gb ram var hala kasiyo :D
-
Evet arkadaslar, ilk sahne bitti :) Yorumlarinizi eksik etmeyin :)
Video Animation:
http://www.youtube.com/watch?v=IfWeP9iBNCg
-
çok dip dibe olmuş gibi geldi kutuyla şişe...ama görüş tabi sadece