3D Yazıcılar Gerçekden Süper
-
Bir mürid dün konunun tekine yazmıştı ordan gördüm.Bugün tekrar bakınca harbiden süper bir icat olduğunu farkettim.
3D yazıcı nedir?
3D yazıcı bilgisayarda tasarladığınız 3 boyutlu herhangi bir cismi size gerçek cisim olarak çıkaran yazıcı modelidir.Ürünleri çıkarırken kullandığı hammaddeler patates,çam sakızı ve plastik olarak değişebiliyor.
3D yazıcanda çıkmış 2 ürün

Video
http://www.youtube.com/watch?v=8_vloWVgf0o
NOT:Fiyatları 2.500 $ a güzel bir tane alabilirken 400 $ a da iş görür denebilecek makinalar satın alabiliyorsunuz.
-
edit : kör gözüme tükürem :d
MaviGozluDev tarafından 19/Nis/13 12:45 tarihinde düzenlenmiştir -
MaviGozluDev bunu yazdı
geçen face te bi grupta gördüydüm.. fiyatları hakkında bilgin var mı hocam? video foto felan açılmıyo verdiğin şeylere bakamıyom işteyken :d
not yazdım konuya en alta
-
Para olacak zevkine alacaksın anasını satıyım güzel alet :)
-
Çok iyiymiş hocam ya
-
para değil bence o kadar uçuk bir rakam değil
-
Kartuşu ne kadar acaba bunun?
-
Tamamen legal silah üretimi için ideal'miş
-
bunu the big bang theory ve will i am'in klibinde görmüştüm. gayet güzel bir cihaz. yalnız türkiyede ilgi çekici ama epey pahalı bir ürün olacağı kesin :)
-
Discovery Channel Science'da bir belgeselde görmüştüm. Oldukça ilginç bence. Önümüzdeki 20-30 yılda hammaddeleri çoğaltıp aklınıza gelen hemen her şey 3D yazıcıyla üretilmesi planlanıyormuş. Hatta öyle ki bu yazıcılarla ev bile yapabilecek duruma gelecekmişiz. Ne kadar mümkündür tartışılır tabi.
-
2.500 işe yarar bişey gösterirsen hemen bu gün alayım, bunların işe yarayan ince ayrıntı yaratanları çok uçuk fiyatlı