folder Tahribat.com Forumları
linefolder Grafik - Animasyon - Flash - 3D Modelleme
linefolder 3Ds Max Bir Objenin Kenarlarının Kıvrılması Hakkında

3Ds Max Bir Objenin Kenarlarının Kıvrılması Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Selam millet

3ds max ile bir obje çizdim ve objenin köşelerini kıvırmak için kaç saattir uğraşıyorum bir türlü olmadı bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi lütfen

1- line ile bir obje çizdim

2- extrude ile kabartıp belirli bir yükseklik verdim

3- bu objenin kenarlarını nasıl kıvırmam lazım fillet komutuylamı olucak yada farklı bişeylemi olucak ayrıntılı şekilde parça parça yazarsanız sevinirim

Örnek çizim

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

chamfer

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoNam3
    NoNam3's avatar
    Erkek

Kenarları kıvırmak derken ???

Yani şimdi bu çizdiğin şekil, havuzamı benzesin ? kenarları yüksek ortası derin fln ?

Herneyse, polygon modelling diye bir araştır. Şu çizdiğin şeklin, üst noktalarını alıp,

y+ düzleminde çekerse kenarlarını havaya kaldırmış olursun. Ama bu sefer ortasından bel vermez.

Sonuç? nurbs modelling daha kolay olacaktır bu vakitte. Ama bu yöntemle başladığında kurtarman için,

aynı şeklin küçük versiyonunu bu şeklin üstüne oturup birleştirmen gerekir... falan filan.

:D yazıyla anlatmak zor iş.

Düzenleme: chamfer kenarları yontar diye biliyorum ama işe yarıyorsa onu yap, yeea!

#i#m#z#a#m# #i#s#m#i#m#d#i#r#
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    silenceb
    silenceb's avatar
    Erkek

Önce convert to poly sonra fillet

Ne Mutlu Türküm Diyene...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yanak
    yanak's avatar
    Erkek

yanlış hatırlamıyorsam bezier diye bişey vardı onunla yumuşatılıyodu köşeler..

Sene 2011 evliliğimin ilk ayları, pc başında Tahribat'da takılıyorum, açılış sayfa falan direk tahribat açılıyor. Bi gün hanım "beni mi daha çok seviyorsun Tahribatı mı?" dedi. "Hatun sen yokken Tahribat vardı." dedim, demez olaydım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    silenceb
    silenceb's avatar
    Erkek

O çizerken oluyor.. poly yaptıktan sonra filletliyeceğin line ları seç sonrada fillet yap olur

Ne Mutlu Türküm Diyene...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

arkadaşlar chamfer verdiğimde böyle oluyor yeşil ile işaretledim orantısız bir şekilde köşeleri kıvırıyor hata nerde anlamadım

ve convert to poly yaptıktan sonra fillet i bulamadım komut listesinde yok

KNOWLEDGE IS POWER!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

hatayı bilen varsa lütfen yazabilirmi yada farklı bir yöntem varsa yazarmısınız

KNOWLEDGE IS POWER!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek
    dediğin şeyin teknik resim karşılığı "radius" "fillet" de olabilir belki ... cahampfer senin yaptığın gibi keser...

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

kenarları çizen ve extrude yapmanı sağlayan bir komut var ama hatırlayamadım şimdi tutorialini bulursam koyarım buraya.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

http://www.google.com.tr/imgres?imgurl=http://i86.servimg.com/u/f86/13/26/89/65/chamfe10.jpg&imgrefurl=http://www.cgpinoy.org/3d-studio-max-tutorials-f46/3d-max-modelling-tips-t3696.htm&usg=__7kI6sA5sSVFa7dcnWbgsiqanOLM=&h=721&w=800&sz=134&hl=tr&start=17&zoom=0&itbs=1&tbnid=LEVR734_wgrAnM:&tbnh=129&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dsmoothing%2Bcorners%2Bin%2B3ds%2Bmax%26hl%3Dtr%26client%3Dopera%26rls%3Dtr%26tbs%3Disch:1

anladığım kadarıyla yine champfer komutunda segment sayısını artırarak dediğin şeyi yapabiliyormuşsun tam olarak radyus (yuvarlaklık yarıçapı) vermeyi karşılyor mu bilmiyorum

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 3646 Toplam Mesaj: 12