3G Modem Üzerinden Sms Scripti
-
detCode bunu yazdı
hocam yapılıyormuş sanırım
http://techblog.simoncpu.com/2010/01/sending-sms-using-minicomhyper-terminal.html
şöyle birşey buldum 626 için yapmış eleman 627 de aynıdır zaten at komutarı hepsinde aynı kullanılıyor. Hazır web kısmı kodlanmış hali varmı bilmiyorum ama şu önceki mesajdaki açık kaynaklı yazılım ile manuel olarak sms gönderebilirsin diye umuyorum. Uzaktan deneme yapılıcak iş gibi durmuyor. çevrende yazılım bilen birisi varsa yaptırman daha kolay olabilir.
hocam hangi dilde yazılmış bu anlayamadım :s visual studio yüklü gerekirse delphi gerekirse visual basic yüklerim ama sadce komutları vermış sanırım :S birisi build edip sadece port seçme seçenegi koyarsa seve seve denerim .
-
-
detCode bunu yazdı
Bu com portu USB diye ayrı bir şey çıkması gerek
-
Hocam SMS pakedini toplu sms gibi şeyler için kullandığın zaman başın belaya girebilir. Operatörler bunu takip ediyorlar. Kullanacağın pakedin ayrıntılarına bak yazıyodur oralarda.
-
tustanbakanadam bunu yazdıdetCode bunu yazdı
Bu com portu USB diye ayrı bir şey çıkması gerek
Bilmiyorum hocam denemedim 3d modem ile ama bende usb ile deneme yapıyordum seri port - usb çevirici vardı bende yinede com olarak görüyordu. Aynı mantık ile çalışıyorsa görür.
-
herkes bir şeyler yazmış ama karışmış ortalık..
istediğin sms scripti web sitesi tarzı bir şey ise bunu yapamazsın. Ancak java applet olarak sitene ekleyebilirsin ama bunun için de izin verilmesi gerekiyor. örneği var ama adamlar vermezler appleti. zaten ticari bir şey değil test amaçlı yayınlanmış.
illa webde olmasını istiyorsan.. ve hiç bilgin yoksa bu işi unut. çünkü yapacağın sistem ikili olacak. bir tane websitesi yapacaksın ve ona bağlı bir servis hazırlayacaksın ve yine masaüstü uygulama yapacaksın, websitesine gelen istekler servis aracılığı ile masaüstü yazılımına gelecek ve o yazılımda AT komutlarıyla sms yollayacak.
edit: son olarak com portu ayrı usb ayrı denmiş evet bir çok şey ayrı ama usb ye bi cihaz bağlandığında onun da com değeri oluşur. eğer aygıtın özelliklerine girerseniz com5 com19 gibi değerler görebilirsiniz. zaten bu 3g modemlere bağlanmak için de buradaki com değeri veriliyor. O yüzden her hangi bir çeviriciye gerek yok.
unbalanced tarafından 26/Haz/14 13:30 tarihinde düzenlenmiştir