folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 3G Tamam 4G'de Tamam Ama Nedir Bu 5G ?

3G Tamam 4G'de Tamam Ama Nedir Bu 5G ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

bant genişliği ile alakalı sanırım

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

arkadaşlar sadece ve sadece hız demek. 

2g hızı (2. nesil hız) : konuşma ve mesajlaşmayı ancak kaldırabiliyordu. 2g ile internete girince örneğin tahribat 20 saniyede açılıyordu diyelim. web sayfalarında gezinmek işkenceydi.

3g hızı (3. nesil hız) : konuşma, mesajlaşma, ve görüntülü görüşmeyi kaldırabiliyordu. görüntülü görüşmede dakikada 20mb veri alışverişi olduğunu düşünelim. yeni 3g dakikada 20mb veri alışverişini kaldırabiliyor. diyelimki telefonumuzun ön kamerası yani görüntülü görüşme yapmaya yarayan kamera 1.3 mp olsun. dolayısıyla 3g de görüntü kalitesi 1.3 mp gibi düşük kalitede görüntülü görüşme yapabiliyoruz. O zaman 10 mb lık ön kameralı telefon üretsinler, biz de yüksek kaliteli görüntülü görüşme yapalım. Olmaz, çünkü 10 mp ön kamera 1 dakikada 100 mb veri gönderir diyebiliriz. Ama 3g teknolojisi 1 dakikada 100 mb veriyi gönderemez veya indiremez. 3g nin hızı çok düşük yani.

4g hızı (4. nesil hız) : telefonlar için 10 mb ön kameranın yüksek görüntü kalitesini görüntülü görüşme sırasında kolayca aktarabilir. şu anda 1.3 mp gibi çok düşük kalitede görüntülü görüşmenin verilerini 3g ile zar zor aktarabiliyoruz. 4g ile çok yüksek kalitede görüntüleri anında alıp verebileceğiz. 3g , 4g sadece görüntülü görüşme demek değildir. hız her işlem için hızdır. mesela 4g ile tahribata 1 saniyede bağlanabileceğiz. Koca bir filmi 10 dakikada telefona indirebileceğiz. kullandığımız 3g ile film indirmek imkansız beyler. Filmi geçin youtube'dan 10 dakikalık video izlerken 10 defa video kesintiye uğruyor. videonun yüklenmesi için bekliyoruz. bir internet sitesini açmak için 10 saniye bekliyoruz. 4g de tıpkı bilgisayarda klasörlerde gezinir gibi hızlı bir şekilde saniyede internetteki web sayfalarında gezinebileceğiz.

5g hızı : (5. nesil hız) telefondan youtube'a girilir, videolar hiç takılma olmadan saniyede yüklenir. bu arada youtube videolarının kalitesi çok yüksektir. görüntü son derece berraktır, nettir. 1gb lık bir dosyayı internetten dakikalar içinde hatta belki saniyeler içinde indirebiliriz. bir taraftan video izlerken diğer taraftan film indirebiliriz, aynı anda mp3 indirebiliriz, e-kitap arşivi indirebiliriz, aynı anda onlarca program indirebiliriz. 

bu örneklerde verilen hızlar gerçek değildir. sadece 3g, 4g, 5g hızları hakkında genel olarak örnek vermek amaçlıdır. ve 3g, 4g, 5g gibi teknolojilerin görüntülü görüşme teknolojisi olmadığını, bunların tümünün internetten veri indirme, ve internete veri gönderme hızları olduğunu yani kısacası 3g, 4g, 5g nin sadece ve sadece hız olduğunu belirtmek istedim. Bir araba düşünün teknolojisi 3g olsun, saatte 120 km hızla gidebiliyor. Başka bir arabada 4g hızı var. Bu araba ise saatte 450 km hızla gidiyor. Başka bir araba 5g teknolojili olsun. Saatte 2500 km hızla gidiyor. Bu arada burada bahsedilen hızlar sadece internet bağlantısı, kablosuz veri alışverişi hızlarıdır. Mesela telefonun kendi hızı bunun dışındadır. Cihaz olarak telefonun kendi hızını yani menülerde gezinme, telefonda mp3 veya video oynatma gibi hızları telefonun işlemcisi, ram'i gibi donanımları belirler.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balik_
    balik_'s avatar
    Erkek

MezrealiM bunu yazdı:
    -----------------------------

hacım benim bildigim 2g sesli ve yazılı iletişim..3g sesli yazılı ve görüntülü iletişim .ama 4g ve 5g den anlamadım üç sey tamamda 4g de bir fazlalık ve 5g de iki fazlalık ne anlamadım elektronikten anlayan arkadaslar bilir

-----------------------------

hayır öyle değil. hepside hız demektir. 2g araba ile saatte 120 km hız olsun, 3g araba ile saatte 500 km hız demek olsun, 4g araba ile saatte 2500 km hız demektir. 5g araba ile saatte 10000 km hızla gitmek demektir. Tabi bu hızlar internet bağlantı hızları için geçerlidir. Telefonun kendi hızını yani menülerde gezinme gibi, telefonda internetten bağımsız hafıza kartındaki filmleri izlemek gibi hızları telefonun işlemcisi, ram'i ve diğer donanımları belirler.

Ben yüzmeyi ördeklerden öğrendim.
Toplam Hit: 2586 Toplam Mesaj: 14