4 Adet Matematik Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    hsyN bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

1 - 120 lira (demet 10 adettir)

2  - fakirleşir.

3 - x-(5.2)

4 - x-(4.3)

şu 3 ve 4. sorularda ifade dediği olay bu ama sanırım ilkokula gidiyor. hoca nasıl öğretmiştir emin değilim :/ "x" ibaresi total tl'yi gösteriyor hocam. not düşebilir altına.

naptın abi sen :) deste 10 adet, düzine 14, demet diye bişi yok. demet bi miktar para gibisinden, zaten her biri 4 lira olan 3 banknot demeti diyor. senin dediğin gibi olsaydı banknotu 4 lira olan 3 deste banknot veriyor demesi gerekirdi

he la desteydi o :/

bu kız kaça gidiyor hocam acaba. biz mi çok farklı düşünüyoruz soruları. 

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Erkek
    Kreyzi bunu yazdı
    hsyN bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

2  - fakirleşir.

3 - x-(5.2)

4 - x-(4.3)

şu 3 ve 4. sorularda ifade dediği olay bu ama sanırım ilkokula gidiyor. hoca nasıl öğretmiştir emin değilim :/ "x" ibaresi total tl'yi gösteriyor hocam. not düşebilir altına.

naptın abi sen :) deste 10 adet, düzine 14, demet diye bişi yok. demet bi miktar para gibisinden, zaten her biri 4 lira olan 3 banknot demeti diyor. senin dediğin gibi olsaydı banknotu 4 lira olan 3 deste banknot veriyor demesi gerekirdi

yalnız şimdi baktım da demet de 10 adetmiş cidden ama matematiksel kullanımı yok diye biliyorum. varsa bile bu soruda öyle bi anlam yok. kendimi haklı çıkarmaya çalışıyo gibiyim de cidden haklı olduğumu düşünüyorum diye bu çabam, yanlış anlaşılmasın :))

Bağlanarak oluşturulmuş deste, bağlam

test 1 2
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

ayiptir söylemeside adam bizle taşşak geçmeye çalışıyor

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    hsyN bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı
    hsyN bunu yazdı
    Kreyzi bunu yazdı

2  - fakirleşir.

3 - x-(5.2)

4 - x-(4.3)

yalnız şimdi baktım da demet de 10 adetmiş cidden ama matematiksel kullanımı yok diye biliyorum. varsa bile bu soruda öyle bi anlam yok. kendimi haklı çıkarmaya çalışıyo gibiyim de cidden haklı olduğumu düşünüyorum diye bu çabam, yanlış anlaşılmasın :))

Bağlanarak oluşturulmuş deste, bağlam

yok hacı ilkokulda vardı deste 10 adet düzine 12 adet diye. hayal mayal çalışma sayfalarını da hatırlıyorum :F

bunları götürsün göstersin hocaya alır 100 :D

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek

Soruların hepsi şaibeli müridler :D

Bkz. İlk soruda demeti 4 lira demek anlamı çıkarırsanız 12 lira her banknot 4 lira ise 120 lira

Bkz. İkinci soru postacı kendi borcunu bildiren makbuzu gönderirse (ödemiş olarak) adam zenginleşir ilk okudğunuz anlamdaysa da fakirleşir

3 ve 4ü okumaya gerek duymadım.

Fakat sınıfı ilk veya ortaokul ise basit düşünmek gerekiyor bunu da belirtiyim

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 1873 Toplam Mesaj: 16