4 Adet Matematik Sorusu
-
hsyN bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
1 - 120 lira (demet 10 adettir)
2 - fakirleşir.
3 - x-(5.2)
4 - x-(4.3)
şu 3 ve 4. sorularda ifade dediği olay bu ama sanırım ilkokula gidiyor. hoca nasıl öğretmiştir emin değilim :/ "x" ibaresi total tl'yi gösteriyor hocam. not düşebilir altına.
naptın abi sen :) deste 10 adet, düzine 14, demet diye bişi yok. demet bi miktar para gibisinden, zaten her biri 4 lira olan 3 banknot demeti diyor. senin dediğin gibi olsaydı banknotu 4 lira olan 3 deste banknot veriyor demesi gerekirdi
he la desteydi o :/
bu kız kaça gidiyor hocam acaba. biz mi çok farklı düşünüyoruz soruları.
-
Kreyzi bunu yazdıhsyN bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
2 - fakirleşir.
3 - x-(5.2)
4 - x-(4.3)
şu 3 ve 4. sorularda ifade dediği olay bu ama sanırım ilkokula gidiyor. hoca nasıl öğretmiştir emin değilim :/ "x" ibaresi total tl'yi gösteriyor hocam. not düşebilir altına.
naptın abi sen :) deste 10 adet, düzine 14, demet diye bişi yok. demet bi miktar para gibisinden, zaten her biri 4 lira olan 3 banknot demeti diyor. senin dediğin gibi olsaydı banknotu 4 lira olan 3 deste banknot veriyor demesi gerekirdi
yalnız şimdi baktım da demet de 10 adetmiş cidden ama matematiksel kullanımı yok diye biliyorum. varsa bile bu soruda öyle bi anlam yok. kendimi haklı çıkarmaya çalışıyo gibiyim de cidden haklı olduğumu düşünüyorum diye bu çabam, yanlış anlaşılmasın :))
Bağlanarak oluşturulmuş deste, bağlam
-
ayiptir söylemeside adam bizle taşşak geçmeye çalışıyor
-
hsyN bunu yazdıKreyzi bunu yazdıhsyN bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
2 - fakirleşir.
3 - x-(5.2)
4 - x-(4.3)
yalnız şimdi baktım da demet de 10 adetmiş cidden ama matematiksel kullanımı yok diye biliyorum. varsa bile bu soruda öyle bi anlam yok. kendimi haklı çıkarmaya çalışıyo gibiyim de cidden haklı olduğumu düşünüyorum diye bu çabam, yanlış anlaşılmasın :))
Bağlanarak oluşturulmuş deste, bağlam
yok hacı ilkokulda vardı deste 10 adet düzine 12 adet diye. hayal mayal çalışma sayfalarını da hatırlıyorum :F
bunları götürsün göstersin hocaya alır 100 :D
-
Soruların hepsi şaibeli müridler :D
Bkz. İlk soruda demeti 4 lira demek anlamı çıkarırsanız 12 lira her banknot 4 lira ise 120 lira
Bkz. İkinci soru postacı kendi borcunu bildiren makbuzu gönderirse (ödemiş olarak) adam zenginleşir ilk okudğunuz anlamdaysa da fakirleşir
3 ve 4ü okumaya gerek duymadım.
Fakat sınıfı ilk veya ortaokul ise basit düşünmek gerekiyor bunu da belirtiyim