4 Adet Matematik Sorusu Yapabilen Varmı :)
-
1) F(x)=x²+4x+3 fonksiyonunun köklerini bulunuz
2) 2x+1=3x-2 denklemindeki x nedir.
3) y=2x+1 verilen 1. dereceden denkleme ait doğruyu bulunuz
4)
-
dalga mı geçiyon :D
-
yok ciddiyim ben yapamıyom işlemleriyle beraber cumaya kadar lazım
-
2.cinin cvbı 3 :P
-
ilki
(x+3)(x+1)
x=-3 x=-1
ikinci
x=3
üçüncü
soruyu anlamadım ama zaten üslü sayı çıkmıo :D ondan 1. derecedir
dördüncü
10/29 :)
-
hoca cidden taşakmı geçiyon? yani yanlış anlama ama yani eğer bunları cidden yapamıyosan git matematik hocasına "hocam ben bu konuları anlamadım yapamıyom" filan demek daha sağlıklı :D bide tahtaya kaldırıp anlattırarak çödürürse daha pis zıçarsın :D
-
kaça gidion sen bu arada :S
-
2-) 2x+1=3x-2
2+1=3x-2x
3=x
x=3 müş [lisede gösteriyolardı bu konuyu sanırsam:)]
1-) F(x)=x²+4x+3
x=1 ve x=-1 olarak alırsın ;
- F(1)=1²+4.1+3 =1+4+3 = 8 [x=8]
- F(-1)=-1²+4.(-1)+3 = 1-4+3 = 0 [x=0] bu soruda emin değilim pek hatırlayamadım ama sanırsam 1 ve -1 olarak alıp çözüyordun fonksiyonu.. sonrada taraf tarafa topluyorsun.. böyle bişeydi sanırım
4-) bu soruyu nasıl çözemedin anlamadım kasarsan çözersin arkadaşlarına falan sor anlatsınlar kısa bi yolu var bunun !
3-) bunu x,y doğrusu falan ciziyodun bunda emın deilim olsamda yapcak vaktim yok :D
-
benim yaşım 22 bunları mı hatırlıyom işte lazım oldu hangi hocaya gidip sölim matematiğe mi :)))) matematik mi kaldı :D zaten sayılardan nefret ederdim neyse çözmüşler herhalde
-
analtik geoyu cozmemisler sanirim onda ben coziim x yerine 0 yaz y'yi bul y yerine 0 yaz x 'i bul koordinat ekseni ciz x eksenine buldugn x degerini y eksenine buldugn y degerini isaretle o iki noktayi bi doruyla birlestir . degerlerde sole zaten x=-1/2 y=1
-
http://rapidshare.com/files/56845426/Equation.Wizard.v1.2.rar.html
Ne ugraşıcam hesaplamayla :) Bilgi sayarım yapar benım yerıme :) İşe yarayn bir denklem çözücü
Not : denklemi =0 ıle sonlandırmayı untmayın