4 Mevsim Lastik Almayı Düşünüyorum . Bilgisi Olan Yazabilir
-
arkadaşlar aracıma 4 mevsim lastik almayı düşünüyorum. ama çok fazla lastik falan almışlığım yok göte kaçmasın o yüzden.
sizce hangi marka almalıyım? ( petlas felan almıcam bu arada)
bide bi yerden duymuştum adam diyorduki lastikler (atıyorum) 3 seene öncesinin lastiğini şu anda satıyo ondan ucuz oluyo gibi üretim tarihini anlayabilceğimiz yeri varmı? Bristongdaki müh.arkadaşlar üretim tarihi olmaz üzerlerinde demişti
-
Biz iki araçtada 4 mevsim Hankook kullanıyoruz hocam gayet memnunuz. Hatta kışlık lastikleri var ayrıyetten geçen kış hiç zincir kullanmadık desem yeridir.
-
Üretim tarihi lastik üzerinde yazar:) http://www.michelin.com.tr/content/pdf/TC_Safety_Guide_TR.pdf
En son petlas aldık 2 tane, dört lastik de petlas. Şimdiye kadar bir sorun çıkmadı. Aradaki 50-70 lira farka değer mi bilemiyorum ama düşüncem değmeyeceği yönünde. Tabi siz bilirsiniz.
-
Ben bu dört mevsim lastik olayını bir türlü anlamadım .Adı da bir garip. 4 mevsim lastik alınca her mevsimde birini gidip sezon sonunda 4 lastiğimi tamamlıyorsun ?
-
üzerinde yazar hafta yıl şeklinde. Lastik ebatlarının yazdığı puntolardan ufak bi şekilde yazar. 22/14 gibi.
Parana bağlı dostum ben olsam bridgestone alırım. Pirelli olur continental olur. Uzak doğu lastiklerinden yokohama olur (sessiz lastiklerden biridir)
Petlas kullandım çabuk sertleşiyor.
Saydıklarım pahalı olabilir diğer lastiklere göre.
Uygun fiyatlı ve güzel diyebileceğim starmax var.
-
4 mevsim alma hocam. yazlık kışlık 2 takım al. 4 mevsimde yazın kışlık kısımları, kışın yazlık kısımları bozuluyor.
-
Lastik konusu hep karışıktır herkesin aklı yine karışmış
@ari41 bridgestone'daki muhendis arkadaşlara sorarım nasıl yokmuş tarih :) üretim tarihi her lastiğin üzerinde yazar resimde de göründüğü gibi
4 Mevsim lastik bazı firmalarca üretilmiş fakat tam olarak performans sağlanmadığı için satışı olmuyor ama ülkemizde sağolsun bazı lastikçiler süper diyip satıyorlar :) izmirde, antalya filan gibi illerde değilsen o 4 mevsim lastik hiç bir zaman işine yaramaz ayrıca lastiklerinde belirli bir raf ömrü vardır lastiklerin duruş pozisyonlarına göre ortalama 4 yıldır, 4yıldan sonra artık lastik kullanılabilir olmayacaktır oyüzden güvenmeyin bu lastik takıp gidemessiniz anlamına gelmiyor kış lastiğinden örnek vereyim takarsınız ama yazlık lastikten farkı olmaz öyle düşünün. Lastik alıcağınız zaman Yazlık ve Kışlık olarak lastik alın. lastik markası olarakta Lassa, Bridgestone, Continental, Michelin bunlar gerçekten kaliteli lastiklerdir. uygun lastik arıyorum diyenler için Petlas, Debica, hankook, sava bunlar olabilir.
-
FOXXLY bunu yazdı
4 mevsim alma hocam. yazlık kışlık 2 takım al. 4 mevsimde yazın kışlık kısımları, kışın yazlık kısımları bozuluyor.
paran varsa jantları ile beraber al. tek yapman gereken lastik sök tak :) lastik değiştirme ( janttan ayırma ) derdin olmaz.
michelin nin yeni bir lastiği çıktı hem yaz lastiği hemde kar lastiği.. bir kaç müşterim taktırdı..şuan hepsi kar yağmasını bekliyor .. bakalım nasıl bir performans sergileyecek..
diğer türlü BF alabilirsin oda ( michelin ) ile aynı fabrikada üretiliyor ve amerikada en çok kullanılan lastiklerin başında geliyor. onun dışında alternatif olarak bridgestone ve pirelli var..üst tabaka bu şekilde...
biraz daha aşağı inersek hankook , nokian , kumho , semperit v.s lastikler var..
-
Petlas 4 mevsim aldım mart ayında suan gayet memnunum kışın yaylaya çıkıp indim zincirsiz.
-
michelin pirelli brigstone nin 4 mevsim olanını düşünüyorum. hoca ben izmitte yaşıyorum kar mar yağmaz buralara yağsada ben trafikte olmam:)
-