4 Yıllık Fakülteyi 3 Yılda Bitirecek Sistem
-
atılma olayı sadece lisansı mı kapsıyor? Yüksek lisanstada geçerli olup olmadığını bilen var mı?
-
1. yıl genel 3.00
2. yıl güz dönemi ortalaman 3 ve üzeri olduğu için üstten alabiliyosun yani (3ün 1inden)
2. yıl bahar dönemi ortalaman yine 3 ve üzeriyse üstten almaya devam ediyosun (3ün 2sinden)
3. yıl güz dönemi ortalaman yine 3 ve üzeriyse üstten almaya devam ediyorsun (4ün 1inden)
3. yıl bahar dönemi ortalaman yine 3 ve üzeriyse üstten almaya devam ediyorsun (4 ün 2sinden)
3. yıl yaz okulu kalan kredinin hepsini alabiliyorsan alıyorsun ve mezun oluyorsun
eğer 3. yıl yaz okulunun sonunda 1 dersin kaldıysa artı 1 de tek ders sınavına giriyorsun ve okul bitiyor.
hatta 1. ve 2. sınıfta da yaz okuluna gidip 12şer kredi alırsan son senende az dersin olur başın ağırmaz
Not: üniversiteden üniversiteye değişir.
-
tosun bunu yazdı:
-----------------------------
3 yılda bitirme diye bişe yok . 3.5 yıldan aşağısını görmedim duymadım yok öyle bişe . Üstten alırım 2 dönemi deme çünkü alacağın kredi sayısı belli alamazsın . PathfindeR00 demişki üstün basarı gösteren öğrencilere dekan fazla kredi verebiliyor . Benim arkadaşım inşaat mühendisliği 1.sınıf bölüm birincisi olarak bitirdi . Kredisiz dersi olan ingilizceyi veremedi hocaya yalvar dekana yalvar s*klemediler . Ne geçiş yapabildi ne harçı düşürebildi .
-----------------------------üniden üniye değişebiliyo hocu işte.
-
hocam herkez de var suanda ben + yım 2 katı yatırdım :S vede cok fazla oduyoruz :S 1. öğretim 180 lira civarı oderken ben 300 ksur gibi bi mebla oduyorum dokunuyor buda :/