4 Yıllık Üniversite Yüksekokulda Olursa
-
Zaten az bi'şey biliyordum onlar da yanlışmış galiba, ayrıca takipteyim konuyu ve birileri şunu güzelce ve doğruca anlatırsa çok makbule geçer. :)
-
var tabi. meslek yüksekokulu olarak geçmiyor da sadece yüksekokul olarak geçiyor. ulaştırma ve lojistik yüksekokulu gibi. askerlik olayı doğru değil de bu okulların yüksekokul diye geçmesinin sebebi yeterli prof. sayısına ulaşamamış olması. fakülte olabilmesi için -sayıyı tam hatırlamadan sallıyorum- 4 profesörünün olması gerekiyor okulda. verilen eğitim lisans seviyesinde.
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------kocaeli üniversitesi sivil havacılık yüksek okulu
uçak elektrik elektroniği inşallah seneye bunu kaznacam bu sene olmadı
ayrıca lisans diploması alıyorsun kısa dönem yapıyorsun
-----------------------------koü yerine eskişehir ya da kayseriyi düşün. arkadaşım oradan mezun hocalarını pek beğenmiyordu, gerçi O, oranın ilk öğrencilerinden ama bölüm orada çok yetersiz falan diyordu. bence ilk olarak eskişehirdeki sonra da kayseridekini düşün 3. seçenek olarak kocaeli yi düşünürsün
-----------------------------eskişehir anadolu üni dgs den almıyor
ygs ile de çok zor fen bilgisi temelim hiç yko kasmakta istemiyorum dgs den de ne bok yiceğim belli değil allah sabır versin
-
Caliber bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca belirteyim:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/07/20120719-10.htmKonuya gelirsek benim bildiğim her 4 yıllık fakülte değildir ve askerlikte fakültenin yararı var diye biliyorum. Ona bakarsan 4 yıllık yüksekokullar var ve dikkat et adı üstünde yüksek-okul! Misal olarak tıp fakülteleri de fakülte ama 4 yıllık eğitim yok bilmem anlatabildim mi?
Mesaj 19 Temmuz 2012 (Persembe) Saat: 12:41'da Caliber tarafından düzenlendi.
-----------------------------haah kafam iyice fallik oldu yemin ederim...şimdi fakülte olsa noluyo olmasa noluyo yani fakülte olunca başka bişemi oluyo? yani fakülte nekii ? :D
-
Yüksekokul ve fakülte arasında fark var mıdır? Yüksekokul mezunları yüksek lisans yapabilir mi?
Fakültelerde olduğu gibi yüksekokullarda da verilen diploma, dört yıllık eğitimin karşılığı olan lisans diplomasıdır. Bu nedenle yüksekokul mezunları da yüksek lisans ve doktora çalışması yapabilmektedir. Yüksekokul ve fakülte mezunları askerlik hizmetinde eşit haklara sahiptirler. -
Programmer bunu yazdı:
-----------------------------Caliber bunu yazdı:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2012/07/20120719-10.htmKonuya gelirsek benim bildiğim her 4 yıllık fakülte değildir ve askerlikte fakültenin yararı var diye biliyorum. Ona bakarsan 4 yıllık yüksekokullar var ve dikkat et adı üstünde yüksek-okul! Misal olarak tıp fakülteleri de fakülte ama 4 yıllık eğitim yok bilmem anlatabildim mi?
-----------------------------haah kafam iyice fallik oldu yemin ederim...şimdi fakülte olsa noluyo olmasa noluyo yani fakülte olunca başka bişemi oluyo? yani fakülte nekii ? :D
-----------------------------fakulte günümüz gençlerinin egolarını tatmin etmekte kullandıkları genel unsurlardan biridir
sen yüksekokula gittiğinde seni yetersiz bulup neden fakulteye gitmedin diye söylemler olur hatta aile büyüklerin seni fakulteli yapmak içinde çok uğraşırlar yazık bu ülkeye
-
HeadBanger bunu yazdı:
-----------------------------Programmer bunu yazdı:
-----------------------------Caliber bunu yazdı:
-----------------------------fakulte günümüz gençlerinin egolarını tatmin etmekte kullandıkları genel unsurlardan biridir
sen yüksekokula gittiğinde seni yetersiz bulup neden fakulteye gitmedin diye söylemler olur hatta aile büyüklerin seni fakulteli yapmak içinde çok uğraşırlar yazık bu ülkeye
-----------------------------amaç sadece egoysa başka bi faydası yoksa hiçte gereği yok yani ...
-
DH'dan alıyorum:
"Geçen bizim okulda bu fakülte/yüksekokul farkı konuşuldu.Hocanın anlattığına göre yüksekokulun fakülte olması için , en az 3 tane bölümden oluşması ve her bölümün kadrosu bölümde olmak üzere en az 5 tane hocası olması gerekiyor.Bunu sağlayan yüksekokullar başvuruyu yapıyor ve kabul görürse fakülteye çevriliyorlar.Yüksekokul mezunu olmak ile fakülte mezunu olmak arasında hiçbir fark yok.Peki fark yokta niçin yüksekokullar fakülte olmaya çalışıyor diye soracağınızı düşünerek cevap Vereyim bu soruyada .Fakülte olduğu zaman bütçeden alınan ödenek yüksekokul iken alınan ödenekten daha fazla oluyormuş.Bunu için yüksekokullar fakülte olmak için uğraş veriyorlar."
hatırlayamamıştım ben. 5 hoca degil de 5 prof gerekiyordu fakülte olabilmek için. zaten benim ders aldığım 10-12 hoca vardır xd
valla puanım 459 464 451 idi. sıralamayı rasgele yazdım da, 459 olanı kullanmıştım bu bölüme girerken ve 1. girmiştim. tm puanlarım da aynıydı. işletme, iktisat vs vs bu bölümlerin hepsi oluyordu iüde. ben lojistik seçtim. sokarım fakültesine çıkışta işsiz kalacaksam.