40 Bin Öğretmen Ataması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spear
    spear's avatar
    Erkek

livane bunu yazdı:
    -----------------------------

ben sınıf öğretmeni adayı olarak 8-9 bin kadro bekliyrm bizim bölüme. Kpss puanı da 75 in altına bile düşebilir.

4+4+4 den sonra, 5. sınıflara branş öğretmenleri girecek ve bu sene 5. sınıfları okutan sınıf öğretmenleri ie 4. sınıfları okutan sınıf öğretmenleri seneye 1. sınıfları okutacaklar. bu da 1. sınıfları okutacak 2 misli öğretmen demek oluyor. okula başlama yaşı düştü ama eskisi gibi sınıf öğretmeni almalarının hiçbir mantığı yok en az 4-5 sene. ana sınıfı ve sınıf öğretmenlikleri kontenjan olarak çok düşecek. bu sistemde branşların kontenjanının çoğalması gerekiyor.

spear
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gerung
    gerung's avatar
    Erkek

Ben de sınıf öğretmeni adayıyım. Hiç beklemesin bu sene atanmayı sınıfçılar. Gelecek sene belki bir miktar atama olabilir. Açılan kontenjanın yarısıyla zaten din kültürü öğretmeni alınacak. 

Seni sevmek ibadetim, ama sevemem cenabetim...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

zeybekustasi bunu yazdı:

Önemli olan 40 bin öğretmen alınması değil ki. Sen örnek veriyorum 100 bin kişi mezun ediyorsun. 99 binini işe alıyorsun ya o bin kişi ne olacak. Yani sürekli birinin kaybetmek zorunda olduğu bir sistemde yarışmak çok saçma. Maksat herkesi istihdam edebileceğin yerlere gönderebilmekte. Tabi devletimiz bu kadar düşünemiyor. 50 sene sonraki dünyadaki petrolün oranını esaplayacağımıza 5 sene sonra kaç öğretmen açığı olacağını hesaplayıp ona gçre üniversiteye öğrenci alınsa ne olur ? Hadi diyelim yine çok fazla kişi var. Her bölümden herkesi alacak kapasitemiz yok o zaman neden 3 çocuk ?

Üniversiteye kaç tane öğretmen alınıp-alınmayacağına göre  öğrenci alınmıyor,  devlet  her İktisat okuyanı da memur olarak almıyor , Öğretnmenli,k okuyanı da illa devlet  işe almak zorunda değil ,

Öğretmen olmak için üniversiteye giden öğrenci bilmiyor mu  şu an kadro yok , hemen devlete kapak atamayacaklarını ,

Hem öğretmene verilen maaşla beğeni,lmez  hem de devlet öğretmen almıyor diye eylem yaparlar ,  devlet her üniversiteye gidene  iş bulmak zorunda değil ki ,

Dünyanın hangi ülkesinde devket üniversite mezunu olana iş bulmak zorunda ?  Mühendislik okuyan , İktisat fakültesinden mezun olan lar devlet bizi işe almak zorunda  diye eylem yapıyorlar mı ? 

3 çocuk meselesine gelince , Türkiyenin Avrupaya göre en büyük avantajı genç nüfustu , şu an sorun yok ama 2050 yılına doğru bu avantajımızı kaybedeceğiz ,

http://www.ntvmsnbc.com/id/25008774/

Son nüfus sayımına göre, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 26'sının 0-14 yaş grubunda yer aldığını, yaş ortalamasının ise 28,5 olduğunu bildiren Erdoğan, 65 yaş ve üzeri yaş grubunun ülke nüfusunun yüzde 7'si seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de yaklaşık 6 milyon yaşlı insan olduğunu, bu sayının 2025 yılında 9 milyona, 2050 yılında ise 18 milyona çıkacağının tahmin edildiğini ifade etti. Yaşlı nüfustaki artışın dünyada bir çok şeyi tetikleyeceğine dikkati çeken Erdoğan, ister istemez devletlerin yaptığı harcamaların yönünü etkileyeceğini, ciddi politika değişiklikleri olacağını, bir çok alanda farklı eğilimler, ihtiyaçlar ortaya çıkacağını, eğitime yapılan yatırımların azalacağını, sağlık ve yaşlıların bakımına yapılan harcamaların artacağını anlattı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Onun için ben iş işten geçmeden, en azından kendi adımıza mevcut durumumuzu koruyabilmemiz için her ailede en az 3 çocuk olması gerektiğini ifade ettim. Hala aynı yerde duruyorum. Bu görüşlerimi muhafaza ediyorum. Bilimsel rakamlara göre 2 olması bile gerileme demek. Bu, durumu asla korumaz. Ve 2030 yılından sonra, bırakın 2050'yi, yaşlı bir nüfusa sahip Türkiye oluruz. 3 olursa bu Türkiye'nin mevcut durumunu koruyacak, avantajlı durumumuzu muhafaza edecektir. Yaşlı vatandaşların güçlü bir ülke, güçlü bir toplum için son derece önemli olduklarının bilincindeyim. Yaşlılarımızın çok daha iyi şartlarda hayatlarını idame ettirebilmeleri için güçlü bir sosyal yapının yanı sıra güçlü bir ekonomik yapının da gerekli olduğunu hepimiz biliyoruz.''

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GomuluSistem
    GomuluSistem's avatar
    Erkek

Teknik ve Mesleki öğretmenlerin kadrolarında oynama olmaz... Benim beklentim atama değil şu öğretmenlik emeklilik sistemini bi düzeltseler ve zamanı gelmiş geçmiş sadece para için meslekte kalan öğretmenleri bi an önce emekli etseler bu tür sıkıntı yaşanmıycak zaten. Eğitim fakültelerini sınırlandırdı zaten bu adım güzeldi şimdi bunada bi el atarsa büyüklüklerini gösterecekler.  Devlete kızma gibi bir lüksüm yok çünkü bölümümün atamalarının az olduğunu tercihlerimi yazarken biliyordum. Mezun olduktan sonra devleti suçlamanın etik bir yanı olmaz.

Patlayıcı madde icat etmenin suç olduğunu öğrendiğimde artık çok geçti... Yok hapse felan girmedim, sadece benden önce icat etmişlerdi. :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    iki sene sonra bizde hayirlisi ile mezun olacaz bolume gelirken 'okul oncesi' en iyi atamanin oldugu.bolumdu simdi ne olacak belli degil kimi bitti diyor kimi bi kac sene daha goturur diyor

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

40000 öğretmen ataması önceki senelerde de olacaktı, ne oldu? özür dilediler.
    Şimdi yine 40000 diyorlar, pehh!..
    40000'in tamamını ağustosta atayacaklarını zannetmiyorum, ağustos ve şubat olmak üzere yine 2'ye bölerler. Ondan sonraki sene yine toplamda 57 bin atama derler...

Öğretmen açığı yok ya da çok az diyorlar. 1. dönem ücretli öğretmenlik için istanbul'da iki ilçeye başvurdum, olmadı. Herhalde cidden kadrolar dolu diye düşündüm. 2. dönem en az 10 tane okuldan telefon aldım. Diğer ücretli arkadaşlar KPSS için okulları bırakınca böyle oluyor işte. Çocuklar sürekli öğretmen değiştiriyor, doğru düzgün eğitim alamıyor. 80 öğretmenlik bir okulda 40 kişinin ücretli öğretmen olması ne demektir!? 9. sınıfa giden öz yeğenim 1.5 ay boyunca matematik dersi görmedi. Başkalarından geri kalmasın diye bildiğin ders işler gibi tüm bu süre boyunca ona konuları anlattım. Hadi bizimkisi şanslıydı peki ya diğerleri?
    Bir okulun kadrolu öğretmeni ihtiyacı olan öğrencilere takviye ders verip öğrencilerin öğrenme eksikliklerini tamamlamazken rehber öğretmeni benden ricada bulunuyor... Bu nasıl sistem amına koyim?!

Senin cami yapmana bir şey dediğim yok. Din toplumu bir arada tutan temellerden biri ama bir sınıfta 50 öğrenci oluyorsa afadersin ama önceliklerini bir gözden geçirsen fena olmaz. Sen bu çocuklara ne verdin ki ne bekleyeceksin?!
    Dindar toplum derken insanları dinden çıkarıyorsun dikkat et!

KPSS'ye gelince, elbette olmalı. İyi ve kalifiye olan öğretmenler alınmalı ama bu 11 tane dersi mal gibi okuyup ezberleyerek girilecek bir sınav da olmamalı.
    Öğretmen olan birçok arkadaşım var ve çoğuda bildiğin geleneksel öğretim yöntemlerini kullanıyor. Nerde kaldı öğrenci merkezli eğitim, hümanistik yaklaşım...
    İşlerinin %80'inin evrak doldurmak olduğunu söylüyorlar.
    Bu vesileyle gücü yeten velilere tavsiyem, imkanınız varsa çocuğunuzu özel okulda okutun. Tamam götü sağlama aldığını düşündüğü için olayı siklemeyen öğretmenler var ama sistemdeki esas sorun öğretmene öğretmenlik mesleğini icra edebileceği bir ortam vermemişsin ki!

Staj konusuna zaten hiç değinmiyorum!

Yazılanlara bakarak Türkiye'nin mükemmel bir sistemi var; ama uygulamada vasatın altında.
    Tamam eğitimde en iyiye ulaşmak için sürekli değenlendirme yaparsın, dönütlere göre düzeltmeni yaparsın ama eğitim sistemini orospulaştırmanın da bir anlamı yok.

Yazacak çok şey var ama şimdi kpss çalışmaya  geri dönmem gerek. :)
    Kpss dedim de aklıma geldi, din kültürü öğretmenini 25 puanla atarken beni 90 puanla anca atıyorsun ya senin ta amına koyim!

İşin özeti: ilgililere kafam girsin.

vatandaşa kafam girsin!..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkness_izmir
    darkness_izmir's avatar
    Erkek

ben girmicem diye oluyo hep bunlar. hükümetle frekansımız 10 yıldır tutmadı gitti.

bendekiler hayel değil plan,planlarımda gerçek değil sadece birer rüya ...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek

spear bunu yazdı:

livane bunu yazdı:

ben sınıf öğretmeni adayı olarak 8-9 bin kadro bekliyrm bizim bölüme. Kpss puanı da 75 in altına bile düşebilir.

4+4+4 den sonra, 5. sınıflara branş öğretmenleri girecek ve bu sene 5. sınıfları okutan sınıf öğretmenleri ie 4. sınıfları okutan sınıf öğretmenleri seneye 1. sınıfları okutacaklar. bu da 1. sınıfları okutacak 2 misli öğretmen demek oluyor. okula başlama yaşı düştü ama eskisi gibi sınıf öğretmeni almalarının hiçbir mantığı yok en az 4-5 sene. ana sınıfı ve sınıf öğretmenlikleri kontenjan olarak çok düşecek. bu sistemde branşların kontenjanının çoğalması gerekiyor.

1. sınıfa başlayan da 2 misli öğrenci olacak ama. bence sınıfçılar etkilenmeyecek. hatta okul öncesi bile etkilenmeyecek .

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

Hocam okul öncesinin afedersin ama b.ku çıktı.
    Özel bir kolejde yönetim kadrosunda olan bir arkadaşım mecburiyetten 3,5-4 yaşındaki çocukları anaokuluna kayıt yaptıklarını söyledi. 5 yaşındaki çocuk 1. sınıfa gidecek olunca veliler daha küçük oldukları gerekçesiyle çocukları anaokuluna göndermek istemiyor.

Düz mantık 2 katı kadar öğrenci 1. sınıfa kayıt olmaz, milletin kafası hala karışık. Sınıfçıların alımlarda azalma olur ama öyle ahım şahım bir şey olacağını zannetmiyorum.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    telekom
    telekom's avatar
    Erkek

göt oldum, sustum.

Toplam Hit: 5173 Toplam Mesaj: 35