folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 40 Yaşından Sonra Yazılımcı Olunurmu Yazılım Öğrenilirmi ?



40 Yaşından Sonra Yazılımcı Olunurmu Yazılım Öğrenilirmi ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efgo
    efgo's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2008
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    Selamlar,

     

    10 yıldır belki daha fazla süredir yazılım ve elektronik ile uğraşıyorum. İlginçtir ki hayatında iki satır kod yazmamış insanlar ile bu konu hakkında rahatlıkla yorum yapabiliyor.

    Neyse..

    Piyasada yaş önemlidir hocam, belirli bir yaştan sonra pek çalıştırılmaz çünkü yaşlandıkça yeni şeyleri öğrenmek zorlaşıyor. O yüzden belirli bir yaşın üstündekiler yazılımcıdan çok yönetici kademesine geçer ya da kitap falan yazarlar.

    Bu yaşda bunu düşündüğün için öncelikle bilinçli olduğunu anlayabiliyorum. Öğrenmek biraz daha zaman alır ama öğrenebilirsin rahatlıkla. Belki biraz daha fazla çaba harcaman gerekecek ama yapılmayacak iş değil. Çok arkadaşım var yaşı senin yaşına yakın, dil öğrenen, bir şeyler yapan v.s. Maalesef bizim ülkemizde beyinen emekli ediyorlar insanı. 

    Öğrenme amacını yazmamışsın konuda, bir firmada çalışabilirsin ama bir çok firma seni yaşından dolayı eler. Ama en mantıklısı senin durumunda freelancer iş yapmaktır. Böylece kimse kaale almaz. Gerek şahıslar gerek firmalara işler yapabilirsin. Çok uzun süre böyle çalıştım..  

     

    Diğer bir alternatif de, kafanda güzel ve tutacak bir proje varsa onu yapabilirsin... 

    9 ay iyi bir süre öğrenmek için. Eğitim programıyla yetinme, kendinde bireysel olarak çalış. Başarılmayacak iş değil. Yeterki azmini kaybetme. Takıldığın soruları forumda sorarsan bir çok arkadaş yardımcı olmaya çalışacaktır.

     

    kolay gelsin

    Mevcut çalıştığım bir işim var ve bilişimle alakalı genel kültürüm mevcut. sistem gafik  web tasarım ve yazılım üzerine epeyce kitap döküman vesaire okudum. yazılım işini profesyonel  yapmak içimde uhde kaldı ayrıca bilgisayarı seviyorum.


    Dağıtacak nimetin gösterecek kuvvetin yoksa kimseden sadakat bekleme.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    yazılım işi okuyarak değil pratik yaparak gelişir hocam. evet teorik bilgi gerekli, kod bilgisi gerekli bunları aldıktan sonra en iyi şey uygulama yapmaktır. 

    profesyonel olarak yapabilirsin, şuan çalıştığın iş varsa ve memnunsan, freelancer çalışma biçimine yönelirsin ve aynı zamanda kendi projelerini yaparsın. hatta çalıştığın firma IT firması ise onların yazılım departmanına da geçiş yapabilrisin/yardımcı olabilirsin.. 

    Kimsenin hevesini kırmasına izin verme hocam, inanıyorsan yaparsın, zor olur belki çok daha fazla uğraşırsın ama yaparsın. Dediğim gibi azimini kaybetmemen önemli.. IT ye alışık olduğun için yazılım işi zor gelmeyecektir.

    Kolay gelsin


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Nisan/2007
    Erkek

    heveslenip birakmayacaksan yaparsin.

    simdi istedigin gibi sürekliliği devam ederse azmin, olur tabi.

    yapanlarin özel yetenekleri yok.


    Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
Toplam Hit: 5316 Toplam Mesaj: 34