40K Sistem Önerisine İhtiyacım Var
-
bu makinayı sırf oyuniçin toplayacaksa çok ama çokkk fazla boşuna para vermiş olur. bu paranın yarısına sistem toplanır kalan 20k faize atılır sistem eskiyince yeni parça için para çekilip çok daha güncel bi sistem toplanır. 40k oyun pc sine ne gerek var.
1 tb 970 evo plus + 2 tb 870 ssd
Amd ryzen 9 5900
32 gb ddr4 ram (hangisini beğenirse. mhz 3600 dolaylarında olan bişey olur.)
rtx 3090 a kesinlikle gerek yok. yada ne oynayacağına bağlı olarak değişir o iş. 4k 144 hz oyun oynaycaaksa tercih edebilir ama 1080 cs falan atacaksa hiç zorlamasın 3060ti arasın biraz tüm işini fazlasıyla görür.
x570 anakart
windows gittigidiyordan 20 tl lik lisans + 20 tl lik office
750w ortalama düzey bi powersupply (850 ye gerek yok ileriye dönük 750 fazla bile gelecektir.)
kafasına yatan rgb li seviyorsa şekilli şukullu bi sıvı sogutma (buna hiç gerek yok normal fanlı bişe fazlasıyla yeter)
bu kadar abi kalan parayı faize koysun 2 sene sonra parçaları yeniler. şu an 40k tl ye toplayacağı kasa 2 sene sonraki +20 tl ile update edilecek olan kasadan daha performanslı OLAMAZ.
TurkForces tarafından 11/Mar/21 16:41 tarihinde düzenlenmiştir -
MsXLaBs bunu yazdıSaviorAngel bunu yazdı
hacı neden orijinal windows alıyorsunuz ki ?
alın bir lisans kodu kullanın onu
o parayla da eskorta gitsin arkadaş :D nasıl fikir
gitmiyorsa ben giderim onun yerine
haram hocam haram :D:D
yani ben pek umursamam orijinal olup olmamasını da onu da söylerim hocam :)
:D haramı bana ait hocam
lisans kodunu girince de orijinal oluyor zaten şirkete almıyorsa kimse gelip sana bana bu ürün için fatura çıkar demez
-
ben
ryzen 5950x stokta bulabilirsen olmadı 5900x
msi x570 tomahwak wifi
gskill 2x16 4000mhz cl18
ile değiştirirdim
oyun için pc topluyorsan işemciye 4.7bin verip rama 7 bin vermek embesilliktir
-
@TurkForces hocam dediklerinizde haklısınız aslında konunu linkini arkadaşa da attım o da takip ediyor teşekkür ederim 3090 değilmiş 3080 olacakmış :D
@SaviorAngel şirket için değil tabi de daha öncesinden ağzı yanmış bu konuda ondan dolayı bu şekilde almak istiyor hocam :)
@KAAMOS rami düşürttürdüm, amd'ye de pek yanaşmıyor hocam sağolasın yine de :)
-
Böyle bir sistem için Hdd denen şey kusura bakmayın ama küfür gibi birşey. Yedekleme ihtiyacı altında bile olmaz. Bu fiyata toplanmış bir sistemde böyle bir yavaşlık ve aksilikle insan karşılaşınca çok fazlasıyla canı sıkılabilir. İllaki çok çok hdd ihtiyacı hissediliyorsa eğer 6 tb'lık taşınabilir alınır, geçilir.
Ram konusunda 4x8 yeter oyunlar için.
Bu arada anakartın PCIe 4.0 ssd desteği yok. Yani listedeki ssd vaadelilen hızlarına çıkamaz. Ya anakart PCIe 4.0 destekli olanı alınmalı ya da ssd PCIe 3.0 türünde 2 tb ssd alınıp güzellik yapılmalı. Oyunlarda çok ciddi bir fark etmiyor şu an PCIe 4.0 vs 3.0 arasında.
Ayrıca, sisteme karar vermeden önce amd'nin smart access memory teknolojisine bir göz gezdirin derim.
Hatalı bildiğim bir yer varsa düzeltin beni hocalar. ✋
-
11. nesil islemci almak lazim artik bu saatten sonra. Aciliyeti yoksa bekleyin kisa bir sure sonra piyasaya cikacak yeni islemciler.
illa Z490 anakart alacaksaniz bu sene Asus dan uzak durun, diger cogu firma PCIe 4.0 destegi verirken onlar vermiyor. 11. nesil islemci taksaniz bile PCIe 4.0 hizlarina erisemeyceksiniz. Mecburen Z590 almanizi ya da en ust model Z490 lardan birini almaya yonlendiriyorlar.
sizin listedeki "GIGABYTE Z490 AORUS ELITE AC 5000MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI ATX Anakart" gordugum kadariyla PCIe 4.0 destegi veriyor.
Ramler B-Die mi diye kontrol edin, degilse pek tavsiye etmem, CL18 biraz yuksek. burdan: https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/
"COOLER MASTER MasterAir MA410P RGB 120mm İşlemci Hava Soğutucu" eklnmis listeye, 10900K icin bu sogutucu biraz yetersiz kalir eger OC yapilacaksa.
ayrica bir tane daha sogutucu eklenmis o da "CORSAIR Hydro Serisi H115i RGB PLATINUM 280mm İşlemci Sıvı Soğutucu" bu daha uygun gibi. Bundan daha iyileri de var tabii ama bu islemciye bu gider en az.
HDD'yi komple sallayin, 1TB icin onu o kasaya sokmaya degmez.
isletim sistemini cok daha ucuza kapatabilirsiniz key satin alarak.
RTX3090 in vraminin tamamini kullanacaginiz bir uygulamaya girismiyorsaniz RTX3080 tavsiye ederim, cok daha ucuza neredeyse ayni performansi verir.
-
adamhakli bunu yazdı
Böyle bir sistem için Hdd denen şey kusura bakmayın ama küfür gibi birşey. Yedekleme ihtiyacı altında bile olmaz. Bu fiyata toplanmış bir sistemde böyle bir yavaşlık ve aksilikle insan karşılaşınca çok fazlasıyla canı sıkılabilir. İllaki çok çok hdd ihtiyacı hissediliyorsa eğer 6 tb'lık taşınabilir alınır, geçilir.
Ram konusunda 4x8 yeter oyunlar için.
Bu arada anakartın PCIe 4.0 ssd desteği yok. Yani listedeki ssd vaadelilen hızlarına çıkamaz. Ya anakart PCIe 4.0 destekli olanı alınmalı ya da ssd PCIe 3.0 türünde 2 tb ssd alınıp güzellik yapılmalı. Oyunlarda çok ciddi bir fark etmiyor şu an PCIe 4.0 vs 3.0 arasında.
Ayrıca, sisteme karar vermeden önce amd'nin smart access memory teknolojisine bir göz gezdirin derim.
Hatalı bildiğim bir yer varsa düzeltin beni hocalar. ✋
HDD kaldırdık hocam SSD takılacak PCIe 4.0 olsun istiyo anakartı da ona göre tercih edecek.
trampfd bunu yazdı11. nesil islemci almak lazim artik bu saatten sonra. Aciliyeti yoksa bekleyin kisa bir sure sonra piyasaya cikacak yeni islemciler.
illa Z490 anakart alacaksaniz bu sene Asus dan uzak durun, diger cogu firma PCIe 4.0 destegi verirken onlar vermiyor. 11. nesil islemci taksaniz bile PCIe 4.0 hizlarina erisemeyceksiniz. Mecburen Z590 almanizi ya da en ust model Z490 lardan birini almaya yonlendiriyorlar.
sizin listedeki "GIGABYTE Z490 AORUS ELITE AC 5000MHz(OC) DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI ATX Anakart" gordugum kadariyla PCIe 4.0 destegi veriyor.
Ramler B-Die mi diye kontrol edin, degilse pek tavsiye etmem, CL18 biraz yuksek. burdan: https://benzhaomin.github.io/bdiefinder/
"COOLER MASTER MasterAir MA410P RGB 120mm İşlemci Hava Soğutucu" eklnmis listeye, 10900K icin bu sogutucu biraz yetersiz kalir eger OC yapilacaksa.
ayrica bir tane daha sogutucu eklenmis o da "CORSAIR Hydro Serisi H115i RGB PLATINUM 280mm İşlemci Sıvı Soğutucu" bu daha uygun gibi. Bundan daha iyileri de var tabii ama bu islemciye bu gider en az.
HDD'yi komple sallayin, 1TB icin onu o kasaya sokmaya degmez.
isletim sistemini cok daha ucuza kapatabilirsiniz key satin alarak.
RTX3090 in vraminin tamamini kullanacaginiz bir uygulamaya girismiyorsaniz RTX3080 tavsiye ederim, cok daha ucuza neredeyse ayni performansi verir.
Hocam 11. nesil için bekler mi bilmiyorum şu an zaten evden uzakta takribi bir buçuk ay sonra dönüş yapacak o zamana kadar piyasaya sürülürse beklenir tabiki de. Yani anakartı kullanmak istediği donanımlara uyumlu olsun istiyor alttaki anakart PCIe 4.0 destekliyor mu? PCIe sürümünü nereden nasıl öğrenebiliriz biraz baktım da çalışır vaziyette olan PCler nasıl öğrenileceğini gösteren yazılara denk geldim. Ekran kartı rtx3080 olacakmış hocam ben yanlış anlamışım ilk mesajda da düzeltme yaptım.
ASUS ROG STRIX Z590-F GAMING WIFI 5333(OC)MHz DDR4 Soket 1200 M.2 HDMI DP ATX
Cevaplar için ayrıca teşekkür ederim :)