450 Gram Yağ Yakmak ?
-
0 derece suyu tükettiğin zaman otomatik olarak günde yaklaşık 450-500 gr kesin verirsin.Bunun için diyetisyene falanda ihtiyaç yok.Düşünsene bademcikler şişmiş birşey yiyemiyorsun,ateş tavan yapmış,vücut o sıcaklıkta ne kalori yakar tahmin bile edemiyorum :)
Sağlık + yemek + huzur = kilo :)
-
1 gram yağ yakmak için ne kadar kalori gerekiyormuş 8Cal ise
adamın 450gr fazlası varsa
450x8=3600Cal
3600=mxCxDT (m su kütlesi C suyun ısınma ısısı=1Cal/grC DT delta T 36-0 =36)
3600=mx1x36
m=100gr
-
Siz bunlarda zorlanıyorsanız okuduğunuzu anlamıyorsunuz..
Hepsni vermiş zaten
-
Bu ne salak bi soru ya fizikciye bak ulan kac unit enzim gerekir bari onu sorsaydi
-
alkow bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaşlar bir sorum olucaktı malum okullar başladı ödevlerde başladı :D hocada biraz mal olduğu için böyle şeyler hep bize kalıyor :/
Bir diyetisyen zayıflamak isteyen bir müşterisine buzlu su içmesini tavsiye etmektedir. diyetisyenin düşüncesine göre : 0 C sıcaklıktaki suyu kendi sıcaklığı olan 36 C değerine çıkıncaya kadar ısı kaybedecektr. bu ısı kaybı vücuttaki yağ yakım sonucu gerçekleşir. 1 gram yağ yakmak için 8 besin kalori gerekli olduğuna göre 450 gram yağ yakmak için kaç kg buzlu su içilmelidir ? ( Csu=1cal/grC)
-----------------------------ben kendi hesabımı yapayım dostum öncelikle 0 derecedeki su buzlu su ise bunun miktarı verilmeli çünkü 0 derecedeki bir buzun erimesi için gram basına +80 kalori ısı gerekir, onun dısında 0C olan Xgram su 36 dereceye çıkana kadar 36X ısı alacaktır, bu durumda 450 gram yağ = t kalori dersek, t kalori/36=X denklemine ulaşırız, mc(deltaT) De c'nin 1 oldugunu kabul edersek,
kendi düşüncem buza otursun 80X+36.1.X oh mis götü morarırsa mesuliyet kabul etmem kuzeni oturttum morardı
-
Hocan sana 4 işlem sorusu sormuş ve sana bir şeyler öğretmeye, seni adam temeye çalışan insana "mal " deme cüretini gösteriyorsun ...
çarpma bölme yapmayı bilmiyorsun ve öğretmeninen MAL diyorsun
Yazıklar olsun sana verilen emeğe...
İnşallah öretmen olursun.. Başka bir duam yok sana...
EDİT Bu duadan vazgeçtim.. inşallah olamazsın.. senin yetiştreceğin öğrencinin kimseye faydası olmaz...
-
ltcelik bunu yazdı:
450x8=3600Cal
3600=mx1x36
m=100gr
-----------------------------şimdi 450gr yağ yakmak için 3600 kalori harcamak gerekiyor demi ? suyu filan katmadan ?
-
Verilere göre öyle .. 1gram yağ yakmak için 8Cal harcamak gerekiyormuşş sorudan anladığıma göre...
-
yardım eden arkadaşlar sağolun..
""ltcelik
hocam iyi güzel diyosunda hoca bişey öğretmeden soru soruyor biz nasıl yapalım bilmediğimiz bir şeyi ??
-
FOXXLY bunu yazdı:
ltcelik bunu yazdı:
450x8=3600Cal
3600=mx1x36
m=100gr
-----------------------------şimdi 450gr yağ yakmak için 3600 kalori harcamak gerekiyor demi ? suyu filan katmadan ?
-----------------------------hocam 8 cal değil 8 besin kalori