5 Adet Beyin Fırtınası Yaracak Zeka Sorusu
-
En kısa sürede cevaplayan mürite benden bir adet HF.
Hayda bree.

1)Kuzey kutbu’nda her yerin bembeyaz ve aynı göründüğü bir düzlükte tek başınasınız. Kendinizin ve fotoğraf makinenizin konumunu hiç değiştirmeden 10 dakika aryla iki fotoğraf çekeceksiniz.İki fotoğraftaki görüntünün birbirlerinden tamamen farklı olması için neyin fotoğrafını çekerdiniz?

2)Dört gün öncenin yarını ile altı gün sonranın dünü aynı sayıda harfe sahiptir.Bugün günlerden nedir?

3)Issız sayılabilecek bir adada dinlenme evindesiniz. Kusursuz çalışmakta olan bir duvar saatiniz var.Ancak muzip bir arkadaşınız saatin ayarını bozuyor. Doğru saati öğrenmek için telefon, tv, radyo vb olanaklarınız yok. Tek çareniz, yaklaşık 1 km mesafedeki iskeleye gidip oradaki saate bakmak.Tekrar eve döndüğünüzde saatinizi doğru saate nasıl ayarlarsınız?

4)Beş farklı rakamdan oluşan ve 11’e kalansız bölünebilen en büyük sayı nedir?

5)Kars’ta görev yapan bir polisin Ankara’da askerliğini yapan, kendinden küçük bir kardeşi vardır. Ama Ankara’daki bu askerin Kars’ta görev yapan bir abisi yoktur.Nasıl olur?
Cevaplar:
1)
2)
3)
4)
5)
Şeklinde cevaplandırılacak en ksıa sürede alayını cevaplayana PİSHİNG HF var özelden yollayacam.
-
1 hotfilke için bu zahmate hayatta girmem
-
zihinsel beceri testi değilmi bu
-
5.Ablası
3.evden çıkarken bozuk saate bakarım eşit hızda gider gelirim süreyi ikiye bölüp doğru saate eklerim
aklıma başka bişey geldi, yanımızda duvar saatini götürebiliyorsak sorun kalmaz :D
2.cumartesi?
1.gökyüzü olabilir (akşam sabah)
4. 98736
düzenleme: bulut daha mantıklı , zaten hotfile istemiyordum :D
-
2 - cumartesi.
digerlerine de bakarım bi ara.
edit :
5 - ablası.
3 - 98736
1 - gökyüzü en mantıklısı. @ ups, 10 dakika arayla diyormus, o zaman diger müridin dedigi gibi bulut olur cevap.
4 - ben olsam tam saniye ayarında sayı sayardım ve eve geldigimde ona göre ayarlardım, sacma tabii ama simdi baska bir sey gelmedi aklıma.
-
2 cuma galiba diğerlerini de düşünüyorum :)
-
3. 1 hipopotamus 2 hipopotamus diye sayarım bildiğim kadarıyla tam 1 saniyeye denk geliyor bu:D
dalga geçmiyorum ha
-
1-2 tanesinin cevabını buldum, düşünüyorum.
-
1 bulut
2 cumartesi
3 saatide götürürüm yanımda :) kabul etmezsen (yerel saat için)güneşe göre ayarlarım iskeleyede gitmem (ulusal saat isteyemezsin ıssızadadayız)
4 98736
5 ablası
-
Fizikist dergisi : )
-
1- Bulutlar veya saati varsa kol saati
2- cumartesi
3- Evden çıkmadan saati belli bir zamana ayarlarım, iskeleye gidip saate bakarım, eve döndüğümde ayrıldığım andaki saatin üzerinden ne kadar süre geçmişse yarısını alırım ve iskelede gördüğüm saatin üzerine ilave ederim. Yalnız iskeleye giderken ve dönerken aynı tempoda yürümem lazım.
4- 98736
5- Apla :D