5 Yıllık Ttnet Borcu
-
canafar bunu yazdı
yok abi ödemicem en fazla ne yapıcaklar evim yok arabam yok kendi üstüme hiç bir şey yok en fazla bankalardan kredi kartı ya da kredi çekemem diye düşünüyorum
benim pedoda senin gibi inatçı ödemiyce amuagoyum 1 milyar olsun öyle öde dedim bende oldu ve ödedi
-
ödicen 3. ay icra kağıdı gelir zaten
-
"ödemicem bakalım ne alacaklar" dersen cahillik yaparsın, o borç elbet bi gün karşına zaten çıkacak, sen git itirazını yap...
-
SELAMIN ALEYKÜM
Hocam ödemeyecem deyip inat etme, bu borcu ödemessen veya borcunun aslında olmadığını ispat etmes isen mutlaka karşına bir gün çıkacatır.
o yüzden ya bu borcunu bir an önce öde veya o hattını 5 yıl önce kapattığını ispat et. zaten borcu olan bir hattı kapatmazlar kapattığına göre borcu o dönemde yoktur sen bunu, resmi prosüdürü neyse, ilgili makamlara bildir. benim anladığım gibi değil de aslın da bu borç senin borcun ve sen simdi "... 5 yıllık borcu ben simdi vermem, ödemem" diyorsan unutmaki devlet kendine olan borcu unutmaz. bir şekilde senden tahsil eder onu veya icra getirir oda yetmez ise hapis yattırır. bizim de telefon borcumuz vardı türk telekoma 12-13 senelik bir borç, ama bilgisayar kayıtlarından bulunup çıkardılar ödeyip kapattık...
-
roccocan bunu yazdı
SELAMIN ALEYKÜM
Hocam ödemeyecem deyip inat etme, bu borcu ödemessen veya borcunun aslında olmadığını ispat etmes isen mutlaka karşına bir gün çıkacatır.
o yüzden ya bu borcunu bir an önce öde veya o hattını 5 yıl önce kapattığını ispat et. zaten borcu olan bir hattı kapatmazlar kapattığına göre borcu o dönemde yoktur sen bunu, resmi prosüdürü neyse, ilgili makamlara bildir. benim anladığım gibi değil de aslın da bu borç senin borcun ve sen simdi "... 5 yıllık borcu ben simdi vermem, ödemem" diyorsan unutmaki devlet kendine olan borcu unutmaz. bir şekilde senden tahsil eder onu veya icra getirir oda yetmez ise hapis yattırır. bizim de telefon borcumuz vardı türk telekoma 12-13 senelik bir borç, ama bilgisayar kayıtlarından bulunup çıkardılar ödeyip kapattık...
ben zaten o borcu ödedim zamanında faiziyle ama simdi tekrar cıkartıyolar ttnetteki adam bile böyle sey olmaz hakkını ara sen dedi :D ama iste hakkımı arıyacak yer bilmiyorum avukat mahkeme filan ücretsiz olanından yok mu acaba :D
-
canafar bunu yazdı
5 yıl önce açtırıp kapattıgım ve faiziyle borcunu ödedigim adsl e 5 yıl sonra bu ay içinde mesaj geldi ve 62 lira faiziyle 132 küsür lira borc cıkartıyolar ve ödemiyecegim bu borcu ödemezsem en fazla ne olur ve yasal olarak nasıl savunabilirim kendimi avukat filan demeyin avukata vericegim parayı ttnete verir kurtarırım tüketici haklarına da gittim dünyadan haberleri yok baska ne yapılabilir ?
Hoca üstüme birşey yok diye düşünme 3-5 ay içeri alırlar yatarsın borc x faiz x zaman kavramında.
Özet olarak üstüne birşey yoksa para cezası hapse çevrilir.
ancak ttnetin actıgı davayı kazanması gerek ki kazanır kazanabilir kazanması muhtemeldir.Bu durumda mahkeme masrafları ve avukat ücretide sana biner.
şikayetvar.com u dene bakalım bi sonuç alamazsan ödeyeceksin mecbur.tabi hapse girmek istemiyorsan.
-
yani uğraşcam dersen avukat tutar. dava edersin felan ama bişi cıkmaz. çıksada uğraştıgına değmez. senin yapcağın en temiz iş borcu ödeyip borcu yoktur kagıdı almak :)
-
kaymakamlığa git. tüketici hakem heyetine başvur elinde belge varsa.
elinde belge yoksa zaten hiç uğraşma