50 Tb Veri Bulut ,Sunucu ?
-
rakkoc bunu yazdıCcaglayan bunu yazdı
Kiralık ile maliyetin inanılmaz artar hocam en temizi kendi sunucunu kurup co-location barındırma hizmeti almak olacaktır. Tabi bide ne kadarlık bir trafik olur tahmin yürütürsen senin için fiyat alma konusunda mantıklı olacaktır. Kiralık storage veya amazon s3 tarzı yapılar başta güzel gibi gözükür ama bandwith e de ekstra ücret almaya başlayınca ortalık karışabiliyor.
Bu mantikta girdigim redora colocation hizmetimden 2 sunucum bosa cikti birisini gecen hafta sattim. 2. yi onumuzdeki hafta bir arkadasin evine yollicam evde host etsin diye. DC ler net kullanimina ve elektrige olmasi gerekinin 10 kati yazdigi icin turkiyede colocation mantikli olmuyor. Kendin host et o zaman masrafsiz olur
Evdeki net ile konu sahibi arkadaşın yapacağı işi halletmesi imkansıza yakın açıkcası. 1. upload sürünen bir durum 50mbit upload la kullanıcılara download imkansız. 2. ise herhangi bir atakta hem hat dolacak hemde modemin selası okunma durumu mevcut olur. Ev genelde dev ortamı minik şeyler için mantıklı gerisi için maalesef tamamen fantezi.
Dc lerdeki bu net ve elektrik pahalılığının sebebi DC ler değil maalesef ki hepimiz biliyoruz sebebini :) o sebepten hiiiç o konuya girmiyorum başımız ağrımasın.
Maalesef ki hem internet hemde elektrik pahalı evet ben bile fiyat verirken 6 ay ilerisini dahi göremiyorum nasıl bir kazık gelecek bunu nasıl süspanse ederim diye uğraşıyorum açıkcası. Çünkü müşteriye 3 ay da bir zam yapamazsın kaçar. -
Evde ancak 1gbit/1gbit veren hizmetlersen birini kullanıyorsan işini görür
diğer internetler ile hiç bulaşma
ha var gbit internet bu seferde sunucu sogutma temiz alan gibi sorunlar ortaya çıkacak
DC daha mantıklı tabi %99 uptime gerekiyorsa
ama bu seferde DC de kota senin için sorun olabilir ileriye dönük
-
https://www.amazon.com.tr/gp/product/B0FHWSP6GQ/ref=ox_sc_saved_title_2?smid=A1059PTYST585G&psc=1
bundan alıp devam edilebilir çogunda nas cihazlarında synlogy nin hdd sini alman gerekiyor araştırdım ileri seviye bu mantıklı geldi ileride kurmayı düşünüyorum