folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 500 TL Ve 1000 TL Basılacak! Yeni Banknotlar Bu Tarihte Geliyor

500 TL Ve 1000 TL Basılacak! Yeni Banknotlar Bu Tarihte Geliyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

500 tl ve 1000 tl basılacak! yeni banknotlar bu tarihte geliyor

Türkiye'de nakit parayla ticaret imkansız hale geldi. Çuvalla para taşıyan vatandaşa güzel haber verildi. Bu tarihte 500 TL ve 1000 TL'lik banknotların basılması bekleniyor.

Türk Lirası'nın değer kaybı, günlük ticarette ve özellikle büyük tutarlı alışverişlerde ciddi zorluklara yol açıyor. Vatandaşlar, ev veya araba gibi varlıkları satın alırken veya yüksek meblağlı ödemeler yaparken "çuval dolusu para" taşımak zorunda kalmaktan şikayetçi. Bu durum, Merkez Bankası'nın acilen 500 ve 1000 TL'lik yeni banknotlar basması gerektiği yönündeki beklentileri artırdı.

TL DEĞER KAYBETTİ, YENİ BANKNOT İHTİYACI

ATM'lerden en sık çekilen banknot haline gelen 200 TL'lik banknotun, artan enflasyon ve yükselen fiyatlar karşısında alım gücünün hızla düşmesi, vatandaşları daha yüksek kupürlü banknotların ne zaman tedavüle çıkacağını merak etmeye sevk etti. Günlük hayatta 200 TL'lik banknotun yetersiz kalması, büyük değerli banknotların gerekliliği konusunda kamuoyunda güçlü bir talep oluşturdu.

TCMB BAŞKANI SESSİZ, KULİSLER KONUŞUYOR: HEDEF 2026 OCAK

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'dan konuyla ilgili henüz net bir resmi açıklama gelmese de, ekonomi çevrelerindeki kulislerden sızan bilgiler önemli ipuçları veriyor. Edinilen gayri resmi bilgilere göre, Merkez Bankası'nın gündeminde yeni 500 ve 1000 TL'lik banknotlar bulunuyor.

Kulislerde konuşulanlara göre, bu yeni banknotların 2026 yılının Ocak ayında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Bu gelişme, özellikle ev ve araba gibi büyük tutarlı alışverişlerde nakit taşıma kolaylığı sağlayacağı gibi, piyasadaki para dolaşım hızını da etkileyebilir. Türk Lirası'nın değer kaybının bir göstergesi olarak kabul edilen bu hamle, ekonomideki nakit yönetimi açısından kritik bir adım olacak.

kendi düşüncelerim; şurda 6 sene önce en düşük emekli maaşı=1000 lira alıyordum 1000 lirayı 1 ayda bitirmiyordum-bitiremiyordum şimdi 1 aylık maaşım tek parça banknot haline geliyor. daha neler görecez.

tabiki alıntıdır (: 

https://www.merhabahaber.com/500-tl-ve-1000-tl-basilacak-yeni-banknotlar-bu-tarihte-geliyor-1908971h.htm

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Memleketin anasini siktiler.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek
    Antikky bunu yazdı

Memleketin anasini siktiler.

amcamız görmesin :D (;

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Cem Uzan'a hapis şoku, Ronaldo Fenerde, Mazot 1 YTL olacak gibi haber sitelerinin habersiz kalınca yayınladığı haberlerden oldu bu banknot muhabbeti :D

Şuan ki durumda 2.500 TL'lik banknot bile anca kurtarır piyasayı. Kuruşlar komple kalkmalı boşa demir israfı. 5, 10 ve 20 TL'de demir para olmalı. 

Ömö vergö köçöröyörlör diyecekler için belirteyim 50 tane yöntemi var siz merak etmeyin. En basitinden adam ibanına attırıp açıklamaya "elden alınan borç içindir" diye yazdırıyor. Maliye ifadeye çağırıncada elden borç vermiştim onu ödedi deyip çıkıyorlar kenara.

2005'te TL'den 6 sıfır atılmıştı şuan 2 tanesi geri döndü bile. Bugün bir simit olmuş 20 TL gerisini siz düşünün. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Cem Uzan'a hapis şoku, Ronaldo Fenerde, Mazot 1 YTL olacak gibi haber sitelerinin habersiz kalınca yayınladığı haberlerden oldu bu banknot muhabbeti :D

Şuan ki durumda 2.500 TL'lik banknot bile anca kurtarır piyasayı. Kuruşlar komple kalkmalı boşa demir israfı. 5, 10 ve 20 TL'de demir para olmalı. 

Ömö vergö köçöröyörlör diyecekler için belirteyim 50 tane yöntemi var siz merak etmeyin. En basitinden adam ibanına attırıp açıklamaya "elden alınan borç içindir" diye yazdırıyor. Maliye ifadeye çağırıncada elden borç vermiştim onu ödedi deyip çıkıyorlar kenara.

2005'te TL'den 6 sıfır atılmıştı şuan 2 tanesi geri döndü bile. Bugün bir simit olmuş 20 TL gerisini siz düşünün. 

bence 500 ve 1000 banknot çıkacağında 2 zıffır atsalar daha iyi. Ekmeği tekrar 15 kuruşa almak istiyom

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

**MERHABAHABER

Kurtlar tasma takmaz....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TrC
    TrC's avatar
    Erkek
    HanDSomE bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

bence 500 ve 1000 banknot çıkacağında 2 zıffır atsalar daha iyi. Ekmeği tekrar 15 kuruşa almak istiyom

Eski para ile tabiri dilden düşeli çok uzun zaman olmadı tekrar başa sarmayalım biraz daha vakit geçsin inşallah yeni gelen atar sıfırları  

Büyüdükçe mi fakirleşiyorsun, fakirleştikçe mi büyüyorsun?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

TL'nin dolara endekslenmesi lazım. Mesala Azeriler öyle yaptı. 1 doları 1 manata endekslemişlerdi. 2016'da enflasyon artmasın diye ipini bırakıp 1,5 manat yaptılardı şuan baktım 1,70 manat. 

Şimdi niye Azerbaycan örneğini verdim diyeceksiniz. Çünkü onlarda bizim ardımızdan 2006 yılında Yeni Manat para birimine geçtiler. 5000 eski manat 1 yeni manata eşitlendi.

Bizim YTL'ye geçtiğimiz dönemlerde bizim parada 1 dolara yakındı. İşte bizimkiler bunu başaramadı. 2013'te sonra ekonomi tepetaklak gitmeye başladı.

Bol bol TL basınca paranın değeri düşüyor mecburen sonuna sıfır eklemek zorunda kalıyoruz. Covid döneminde sokağa çıkmadığımız günlerin acısı şimdi çıkıyor. Milleti boşu boşuna evlere tıktılar.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    HanDSomE bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı

2005 yılında bu alanda çalışmış yazılımcılardan da dinledim. Şuanki bankacılıkta yazılım sistemi 2 sıfır atmaya müsait değil. Şimdi yapalım deseler min 8 ay gerekir. 

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CiRKiN
    CiRKiN's avatar
    Erkek

Piyasadan kapıt parayı çekip herşeyi dijitale çevirmeye çalıştıkları için bunu yapacaklarını düşünmüyorum

dijitale teşvik yada zorlamalarının sebebi zaten vergi kaçırma yada usulsüz para takibini kolay yapabilmek  bence

JACK TİESTO TAHRİBAT ... FAKİR BİR ŞİMAL KİLİSESİNDE ŞEYTAN İLE RAHİBİN MACERASI
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daft Ground
    PLaXToR
    PLaXToR's avatar
    Erkek

Bence 3 sifir atsalar is cozulur :)

If there are two or more ways to do something, and one of those ways can result in a catastrophe, then someone will do it.
Toplam Hit: 2292 Toplam Mesaj: 15
500 tl ve 1000 tl basılacak! yeni banknotlar bu ta