folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder 512 MB Ramli Laptop İçin Linux Tavsiyesi

512 MB Ramli Laptop İçin Linux Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

Alet 2007 yapımı 1.7 ghz t2080 intel işlemcisi var. 512 mb ram var. Atı ekran kartı var. HDD'i bad sector oluşturmaya başladı bende 128 GB Sandisk Ultra SSD satın aldım 159 TL ye. Tek avantajı SSD yani. Onuda SWAP alanına basabildiğim kadar basacağım ki ramdeki dezavantajı azalsın.

Kullanım amacı;

Libre Office belgeleri düzenleme

İnternette gezinme

Aklımdaki Dağıtım;

Linux Mint Mate

Lubuntu

Önerebileceğiniz, arayüzü Windows'u pek aratmayacak (Bu önemli ki kullanıcı linux hiç kullanmamış.) Çok rezil bir görüntüsü olmayan dağıtım varsa lütfen belirtin.

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Blackfire
    Blackfire's avatar
    Erkek

xubuntu

windows'a baya benzediğini düşünüyorum ve severek kullanıyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Atakan
    Atakan's avatar
    Erkek

Hocam SSD niye aldınız yanlış anlamayında ram böyle iken ne Avantajı olabilir

Çılgın şeyh Müritleri coşturuyor...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Windows XP kur bence. Düşük özellikli bilgisayarlarda iyidir. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    Atakan bunu yazdı

Hocam SSD niye aldınız yanlış anlamayında ram böyle iken ne Avantajı olabilir

Hocam normalde alette 1.5 GB ram vardı. 1 GB ram modülü bozulmuş. Yanında HDD de bozulunca hem HDD hemde Ram alacağına SSD aldırttım. SSD ile swap alanı kullanımı hızlanacağı (erişim süresi ve hızı hdd'e nazaran çok hızlı)  için bu kullanımı daha uygun gördüm.

Mustafa bunu yazdı

Windows XP kur bence. Düşük özellikli bilgisayarlarda iyidir. 

Hocam

XP kuruluydu makineye zaten. 1.5 GB ram varken bile kaldırmıyordu libre office ve diğer uygulamalarla birlikte. Ayrıca SSD nin trim desteği XP de bulunmadığı için XP kurmayı düşünmüyorum.

En son bir lubuntu denedim. Firefox + libreoffice Write 512 MB ram ile gayet sorunsuz çalışıyordu. Yalnız sorun şu ki Ubuntu dağıtımlarını kullanmak istemiyorum pek.

DrKill tarafından 30/Kas/14 13:04 tarihinde düzenlenmiştir

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek

Bunu indirin 

http://sourceforge.net/projects/lxle/files/latest/download

veya

Manjaro Openbox

yada benim deneyip, ram kullanimini gorunce cok sasirdigim- nerdeyse hic kullanmamak icin direniyor o kadar program acmama ragmen

(Bu linux degildir ama yanlis anlasilmasin)

GhostBSD yi deneyin

http://mylinuxexplore.blogspot.nl/2013/03/ghostbsd-30-review-complete-operating.html

dyrnade tarafından 30/Kas/14 13:19 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek
    dyrnade bunu yazdı

Bunu indirin 

veya

Manjaro Openbox

yada benim deneyip, ram kullanimini gorunce cok sasirdigim- nerdeyse hic kullanmamak icin direniyor o kadar program acmama ragmen

GhostBSD yi deneyin

http://mylinuxexplore.blogspot.nl/2013/03/ghostbsd-30-review-complete-operating.html

ghost BSD'yi deneyeyim hocam. Yalnız FreeBSD tabanlı sanırım bu. FREEBSD yi hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla linux paketlerini çalıştırabiliyor değil mi bu hocam?

LXDE 'yi bir çok yerde daha duydum onuda aklıma yazdım hocam.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dyrnade
    dyrnade's avatar
    Erkek
    DrKill bunu yazdı
    dyrnade bunu yazdı

Bunu indirin 

veya

Manjaro Openbox

GhostBSD yi deneyin

ghost BSD'yi deneyeyim hocam. Yalnız FreeBSD tabanlı sanırım bu. FREEBSD yi hiç kullanmadım. Bildiğim kadarıyla linux paketlerini çalıştırabiliyor değil mi bu hocam?

LXDE 'yi bir çok yerde daha duydum onuda aklıma yazdım hocam.

Evet FreeBSD tabanli.Hemen hemen cogu linux pakedi calisiyor.Portlanmis halleride var.

Birde olmadi Zorin OS 9 Lite deneyin derim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YeniHarman
    YeniHarman's avatar
    Erkek

SSD ile swap kullanımı pek mantıklı değil. Bellek takviyesi yapıp, donanım uyumluysa FreeBSD ya da PC-BSD, değilse puppy ya da arch kullanmanızı tavsiye ederim. Bellek miktarı 2GB'tan fazla ise Win 8.1 de olur.

Olaylara karışmayın!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hojucuk
    hojucuk's avatar
    Erkek

linux tinycore , 128mb da ucuyor

C* ya hepsin ya hic..ya TÜRK"sün ya pic!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Bence arch kurup üstüne düşük ram kullanımı olan bir desktop enviroment kurarsan sıkıntısız çalışır. (lxde, xfce, openbox gibi)

torpedo_XL tarafından 30/Kas/14 14:59 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 2713 Toplam Mesaj: 15