folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 599.99$ In Mantığı Nedir ?

599.99$ In Mantığı Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pc_worm
    pc_worm's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bunun amacı, bir kuruşlardan kar etmeye çalışmak ya da 500 dolar gibi algılamanı sağlamak değil, sadece hey baksana bu ürün 600 dolar bile değil demek. bilinçaltına etkisi muhakkak vardır ama 1 kuruş ya da sentle beynimizi ele geçirmeyi denemiyorlar :)

jack daniels 160 yaşında
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zeybekustasi
    zeybekustasi's avatar
    Erkek
    Pc-ErrOr bunu yazdı

Pazarlama tekniği.

Oyledir ama sizede malca gelmiyor mu bu. He ben zaten malım 1 kurus indirimi gorunce atlarim demiyoruz sonucta. Yani bilinc altini etkiledigini ispatlayan bir veri var ki herkes ayni seyi yapiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=WC3-71NKwPw
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

İnsan birşeye bilinçli olarak karar verdiğini düşünmeden 6 saniye öncesinde, bilinçaltı kararını vermiş oluyor.

Sen onun 600 olduğunu görene kadar atı alan üsküdarı geçiyor.

Edüt: Linkte buldum, hoşuna gideceğini düşünüyorum.

http://whyevolutionistrue.wordpress.com/2013/03/25/yet-another-experiment-eroding-free-will/

Bu da videosu, türkçe altyazılısı vardı bunun.

Edit2: Türkçe altyazılıyı buldum onu koyayım.

Orjinalinin adı: neuroscience and free will

Edit3: Buna benzer bir deneyi de kendim yapıyorum bir süredir. Serviste, otobüste en önün 1-2 arkasına oturuyorum. Sonra yeni binenlerle 1 saniyeyi geçmeyen göz teması kurup sonra kafamı bir koltuğu işaret edecek şekilde çeviriyorum. %90'dan fazlası o farkettirmeden işaret etmeye çalıştığım koltuğa oturuyor. Garip, güzel bir durum deneyebilirsiniz :) Birde farkettirmeyecek derecede çevremdeki birinin bildiği şarkıyı yan odadan vs. mırıldanıyorum, yarım saat aynı şarkıya takılı kalıyorlar sonra :D Bu tarz şeyleri deneyebilirsiniz çevrenizde, beklemediğiniz farklı sonuçlar alabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=oGNekhfALEQ

Bu video inandırıcı gelmedi bana. Mesela Pes oynarken bastığımız tuşlar saniyeliktir. 1 sn dese belki ama 6 sn baya abartı olmuş.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

Gayet de musteriyi etkilemek.Bunun uzerine magazalari duzenleyen uzmanlar var.calisanlari ve patronu yanina alip kulaklarini ceke ceke magzayi dolasarak eksikleri yapilmasi gerekenleri ortaya koyanlar.

Pc worm dedigini dusundum de soyledigimi bir kenara koyarsak gayet de mantikli bir aciklama.ama neticede musterinin aklinda yine bir algi olusuyor.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hatayi
    hatayi's avatar
    Erkek

600$ değil

Tarikat-ı Aliyyeyi Tahribadiyye
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Pazarlama da geçer bunun adı psikolojik fiyatlandırmadır.

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

İnsan birşeye bilinçli olarak karar verdiğini düşünmeden 6 saniye öncesinde, bilinçaltı kararını vermiş oluyor.

Sen onun 600 olduğunu görene kadar atı alan üsküdarı geçiyor.

Edüt: Linkte buldum, hoşuna gideceğini düşünüyorum.

http://whyevolutionistrue.wordpress.com/2013/03/25/yet-another-experiment-eroding-free-will/

Bu da videosu, türkçe altyazılısı vardı bunun.

Edit2: Türkçe altyazılıyı buldum onu koyayım.

Orjinalinin adı: neuroscience and free will

Edit3: Buna benzer bir deneyi de kendim yapıyorum bir süredir. Serviste, otobüste en önün 1-2 arkasına oturuyorum. Sonra yeni binenlerle 1 saniyeyi geçmeyen göz teması kurup sonra kafamı bir koltuğu işaret edecek şekilde çeviriyorum. %90'dan fazlası o farkettirmeden işaret etmeye çalıştığım koltuğa oturuyor. Garip, güzel bir durum deneyebilirsiniz :) Birde farkettirmeyecek derecede çevremdeki birinin bildiği şarkıyı yan odadan vs. mırıldanıyorum, yarım saat aynı şarkıya takılı kalıyorlar sonra :D Bu tarz şeyleri deneyebilirsiniz çevrenizde, beklemediğiniz farklı sonuçlar alabilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=oGNekhfALEQ

Bu video inandırıcı gelmedi bana. Mesela Pes oynarken bastığımız tuşlar saniyeliktir. 1 sn dese belki ama 6 sn baya abartı olmuş.

Hocam olayda biraz burda zaten. Yani senin nasıl bir olayda nasıl bir tepki vereceğini beynin öngörüyor, olasılıkları görüyor kendisine göre uygun bir yol çizip hareket ediyor. Tabiki fps gibi ani refleks gerektiren oyunlarda bu süre daha az olabilir, ama gene aynı durumun geçerli olduğunu düşünüyorum. Daha bilgili müridler daha detaylı cevap verebilirler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

marketing dersinde hocamız üzerinde durmuştu bu olayın.

hatta baya deneyler yapıldığını bariz bir şekilde satışı arttırdığını söylemişti.

çok hatırlamıyorum ama atıyorum aynı ürün aynı koşullardaki iki mağazada biri 69,99$ diğeri 70$ fiyatla satışa sunuluyor, 

69,99$ olan bariz daha fazla satıyor.

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qzkn
    qzkn's avatar
    Erkek

psikolojik bir şey daha ucuz geliyor, bide o bir dolardan vergi kesilmiyor

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı
    Pc-ErrOr bunu yazdı

Pazarlama tekniği.

Oyledir ama sizede malca gelmiyor mu bu. He ben zaten malım 1 kurus indirimi gorunce atlarim demiyoruz sonucta. Yani bilinc altini etkiledigini ispatlayan bir veri var ki herkes ayni seyi yapiyor.

Düşündüğünde malca gelebilir ama örneğin 69.99 fiyatını insanlar ilk gördüğünde aklına 70 dolar gelmiyor.

Dalgasız denizde herkes kaptan.
Toplam Hit: 4389 Toplam Mesaj: 34