folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 5D Sinema (5 Boyutlu Sinema) Anı Yaşıyorsunuz...!

5D Sinema (5 Boyutlu Sinema) Anı Yaşıyorsunuz...!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanal_Zeka
    Sanal_Zeka's avatar
    Erkek

Ankara'da ilk defa Optimum Outlet Center'da açılan 5D sineması adrenalin tutkunlarını bekliyor.

3D'den farklı olarak ortalama beş dakika süren filmleri izlediğiniz bu sinemada salon filme göre hareket ediyor. 5D'de seçilen filme göre duman efektlerinin yanı sıra ıslanma ihtimaliniz de var.

%3corum%20resmi

ANKARA'da ilk defa Optimum Outlet'de açılan 5D sineması ile her şey çok daha gerçek. 3D sinemasında sadece bazı görüntüler üç boyutlu olarak gösterilirken 5D'de filmi izlerken gerçekten yağmur yağabiliyor, duman efektleri kullanılıyor. Ayrıca izlediğiniz filme göre salon da hareket ediyor.

Bu sinemada özel olarak hazırlanmış ve ortalama 5 dakika süren filmleri izliyorsunuz. Dokuz kişilik bir sinema salonunda gösterilen filmleri izlerken emniyet kemerinizi takmadığınız ve koltuk önlerindeki tutacakları sıkı sıkıya tutmadığınız takdirde koltuğunuzdan düşebilir ya da yaşadığınız sarsıntıdan dolayı dışarıya çıktığınızda hafif bir baş dönmesi yaşayabilirsiniz. 3D'den çok farklı olan 5D sinemalarında yarasalar, köpekbalıkları size çok daha yakın.

Seçtiğiniz filmde yağmur sahnesinde gerçekten ıslanabilir, bir anda etrafınızı saran dumanlar içerisinde kalabilirsiniz. 5D sinemasının hemen dışında kurulan televizyonlar ile siz içeride bu korku dolu, hareketli saatleri yaşarken arkadaşlarınız dışarıdaki bu ekranlardan sizi izleyerek gülme krizine tutulabilir.

Uzay Yolu, Korku Tüneli, Su Altı Yaratıkları, Rollercoaster Safari, Uzayda Yarış 5D sinemasında sizleri bekleyen filmler.

Son hız çıktığınız bir tünelde sıkı tutunmadığınız taktirde koltuğunuzda oturmakta zorlanabilirsiniz. Bunun için hamileler, tansiyonu olanlar, bel ve boyun ağrısı yaşayanlar ve beş yaş altı çocukların 5D sinemalarına girmeleri önerilmiyor.

• 5 dakikalık film 7,5 lira salon 9 kişiliktir. (3 kişilik 3 sıra koltuk)
    • Salon için yaklaşık 1,5 milyon $ harcanmış.
    • Dikkat! Bağırmaktan sesiniz kısılabilir..%3ciggrin.gif

kısa bir tanıtım videosu:

http://www.funtime-game.com/icerik/5d-sinema

Kaynak: divxplanet

Tbt"de Konu Konu Gezip Tüm Müritlerin İmzalarını Okuma Gibi Bi Alışkanlık Kazandım :))))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EfsaneTurka
    EfsaneTurka's avatar
    Erkek

Vay amk :|

A face that awakes when I close my eyes
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

finalelrden sonra toplayalım 9 kişi gidelim :p

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xxspiderxx
    xxspiderxx's avatar
    Erkek

vuuu anbılivibıl

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

5dk film 7.5 lira

oha.

edit: izmirde forum bornovada da var

Amphetamine Logic.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Ya ben de bişi sandım, eşşek gibi sinema salonu resmi koymuşlar oraya..

Tatilyada Sinerama vardı onun 3D versiyonunu yapmışlar :|

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

Tek farkı hareket eden koltuklar...

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanal_Zeka
    Sanal_Zeka's avatar
    Erkek

ZoktriP bunu yazdı:
    -----------------------------

hoca sende para çok herhalde. sen o resimdeki gibi eşşek kadar 5 boyutlu bi sinema yaptırda hayra geç bari : )

adamlar 9 koltuklu salonu 1,5 milyon dolara yapmışlar sende bişey sandım diyosun... kusura bakma sana göre salonumuz yok :)

Tbt"de Konu Konu Gezip Tüm Müritlerin İmzalarını Okuma Gibi Bi Alışkanlık Kazandım :))))
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HaYVaN
    HaYVaN's avatar
    Erkek

Bi an girdim noluyoruz la dedim 5 boyut ney :D

La daha matematikte 4 boyutlu şeklin nasıl olduğunu bilen yok :D Sadece hareketli nesnelerle 4 boyutun nasıl olacağı hakkında fikir yürütülüyor halen :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

tatilyada da vardı küçükken hatırlıyorum atlı arabayla kaçıyorduk felan koltuklar hareket ediyordu :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Sanal_Zeka bunu yazdı:

ZoktriP bunu yazdı:

hoca sende para çok herhalde. sen o resimdeki gibi eşşek kadar 5 boyutlu bi sinema yaptırda hayra geç bari : )

adamlar 9 koltuklu salonu 1,5 milyon dolara yapmışlar sende bişey sandım diyosun... kusura bakma sana göre salonumuz yok :)

Hocam tatilya'ya gittin mi bilmiyorum, ben ilkokul 3. sınıftayken gitmiştim. Yani bundan 11 sene önce, o zamanlar da vardı böyle bi teknoloji.. Yanlış hatırlamıyosam ordaki 6 koltukluydu :D

Hem çok yeni bişimiş gibi reklamını yapıyolar, hem de kendi resimlerini koymamışlar, ona ayar oldum :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
Toplam Hit: 9777 Toplam Mesaj: 33