6 Mayıs 1972
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
O dönemde sscb ve nato iki süper güçtü, natoyu şimdiki gibi abd yönetiyordu tek farkla o zaman nato her an savaşa hazırdı sscb de aynı şekilde ve bu iki güç birbirini vursaydı nükleer bir facia olacaktı. Beyinsiz Adnan Menderes Jupiter Füzelerinin Karadenize yerleştirilmesine izin vererek ABD SSCB füze krizinin mimarlarından biri oldu SSCB Türkiyeye konumlandırılan Jüpiter Füzelerinden daha uzun menzilli ve daha fazla tahrip gücüne sahip nükleer başlıkları Kübaya yerleştirdi ve ardından soğuk savaş ideolojik bir cadı avına dönüşmeye başladı... Takip eden yıllarda Milliyetçi-Amerikancılar ve Komünist-SSCB ciler türetildi, Karşı karşıya getirildi, çatıştırıldı. Yine Menderes döneminde Özel Kuvvetler Komutanlığı bizzat Natoya kurdurularak TSK nın Amerikanlaştırılması sağlandı 1996 yılına kadar Nato TSK içerisinden sökülüp atılamadı, Basının ve Liberal kesimin TSK düşmanlığı bu tarihten sonrasına dayanır. Hüseyin Kıvrıkoğlu kellesini koltuğuna alarak Natoyu TSK dan temizleyen adam olmuştur. 74 ve takibi yıllarda Yeşil sermaye de güçlendirilerek Türkiyenin sosyo politik durumu iyice bok çorbasına döndürülmüştür. 80 darbesiyle sağ ve sol kutuplar ezilmiş yuvarlatılmış liberalizmin temeli atılmıştır, 80 darbesini en fazla destekleyen kesim dindar kesimdir. Takip eden yıllarda Yeşil sermaye grupları güçlendirilmiş, sermaye yapısı NATO çıkarlarına uygun hale getirilmiştir, ulusal sermaye yerine yabancı sermaye, milli ekonomi yerine, iç içe geçmiş renkli ekonomi yapısı getirilmiştir. Düşük kur yüksek faiz politikası (Kemal Derviş Modeli) yerleştirilmiş ve 2002 yılından beri değiştirilmeden devam ettirilmek suretiyle ülkenin stratejik bütün kurumlarının, yer altı ve yer üstü kaynaklarının NATO sermayesi haline gelmesi sağlanmıştır. Devamını yazarım ama gerek yok, bu ülke bitmiş bir ülkedir, ve 20 li yaşlardakilere acıyorum... Birbirinizi katledeceksiniz.
edit: füze krizinin temelinin 1951 e dayandığını, 1952, 1954 anlaşmalarını ve anlaşma yükümlülüklerini, 1960,61,62 montaj ve söküm prosedürlerini inceleyin, nasıl bir muz cumhuriyeti olduğunu görün bu ülkenin. Kruşçevin Türkiye hakkındaki yazılarını da okumanızı isterim. bir diğer husus da Nato rezervi petrol kuyularıdır, BP'nin betonladığı kuyuları da incelemenizi isterim.
-----------------------------:D
-
bu ülkede böyle adamların adıda yıllardır anılıyo ya daha ne diyim . neyse allah günahlarını affetsin.
-
Nitrous bunu yazdı:
-----------------------------degree bunu yazdı:
archair23 bunu yazdı:
irwa bunu yazdı:
deniz geçmişi kimine soruyorum kahraman diyo kimine soruyorum asker öldüren terörist diyo kime inanacağını şaşırıosun ama nolursa olsun bir can onunkide ruhu şadolsun
-----------------------------deniz gezmiş ki biliomusun vatanını toprağını ülkesini insanını candan seven insan. vatanını koruyan karanlık güçlere karşı savunan fikirlerin insanların özgürlüğünü savunan genç bir fidan.
-----------------------------kısaca kahraman işte ne farkı kaldı
-----------------------------Anlatin bana Deniz GEZMIS`i hangi kahramanligi yapmis.Ben `devrimci` olmak isteyen 14 yasindaki liseliyim geldim size sordum kim bu adam ne bu adam aciklayin ikna edin beni arkadaslar.Gercek kahraman mi yoksa kartondan kahraman mi yoksa sloganlarin kahramani mi.
bunu ciddi anlamda sorduysan :
http://www.tahribat.com/Forum-Deniz-Gezmis-83572/1/
2 sene önce de ben sormustum, bastan okuyabilirsin, ben de bugun tekrar okumayı dusunuyorum.
-
Milliyetçi-Amerikancılar
yenir mi bu
valla bizim incirlik ussu var her taraf amerikandi da ben hic sarkikbiyikli zenci ya da mustang kullanan sarkikbiyikli gormedim.Sen gordun mu asilkan.
-
griffin bunu yazdı:
bu ülkede böyle adamların adıda yıllardır anılıyo ya daha ne diyim . neyse allah günahlarını affetsin.-----------------------------
bu ülkede fethullah gülen denen adamın eli etegi öpülüyor ya yıllardır daha ne diyeyim, neyse Allah günahlarını affetsin.
-
umit bunu yazdı:
-----------------------------Avukatları Halit ÇELENK de dün hayatını kaybetmiş... nur içinde yatsınlar..
-
-
O değilde hakkaten artık inanmaya başladım.Biz Atatürk'ün ne anlatmaya çalıştığını anlamamışız.Ulan en sıcak yıllar olaylar var gene olaylar var ne değişti bana kalırsa hiçbirşey...
-
hey gidi hey... Mekanları cennet olsun.
-
skyvalet bunu yazdı:
O değilde hakkaten artık inanmaya başladım.Biz Atatürk'ün ne anlatmaya çalıştığını anlamamışız.Ulan en sıcak yıllar olaylar var gene olaylar var ne değişti bana kalırsa hiçbirşey...
-----------------------------aynen öyle.son yıllarda bu ülkenin hiç bi zaman tam anlamıyla refaha kavuşamayacağını anladım.işin en kötü tarafıda halkın iradesiyle dahada kötüye gitmemiz.
Türk olmak zor iş.