folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder 7. Sınıf Öğrencisine Sorulan Enteresan Matematik Sorusu

7. Sınıf Öğrencisine Sorulan Enteresan Matematik Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

%85.19 u diğer çocuklar yemiştir.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    absconder
    absconder's avatar
    Erkek

Paydadaki üçleri, yarısı dediği için ikiyi ve yirmi dokuz parçaya böldüğü için 29 u aldım.

3*3*3*2*29= 1566

Pastanın tamamına 1566x dedim. Oradan yürüyerek Sıla'nın yediği yüzdelik kısım yüzde 14,81481481481481 buldum abi :P

”Tanrım, değiştiremeyeceklerim için sabır, değiştirebileceklerimi değiştirmek için cesaret, aradaki farkı anlamam için akıl ver.”
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

10/3=3.33333......

3.3333....x3≠10 mesele bundan ibaret . . . .çikolatamı verir Misiniz ? 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saatci
    muaythaist
    muaythaist's avatar
    Erkek

hocam sorudaki kıllık, yüzde olarak net rakamlar çıkmamasından.

yoksa gayet net.

2/3 x 2/3 x 2/3 x 1/3 = 8/54 sadeleştirirsek 4/27 

yani bu ahmetin yazdığı sıla pastanın 27'de 4 ünü gömmüş.. geriye pastanın 27'de 23'ü kaldı, bunu da ahmet 29'a bölüp ikram etmiş.

23/27 x 1/29 = 23/783 yani ahmetin arkadaşlarına dilim olarak toplam pastanın 783'de 23'ü düşmüş.

-----

ama yüzde kaç dersen (sorunun 7. sınıf için gereksiz, hatta tüm insanlık için gereksiz olan kısmı burada) virgülden sonrası devredip gidiyor

sıla için 27de 4 ise 100 de kaçtır ilkokul denklemi yapsak: (4x100)/27= 14,814814814814814... (814 olarak 3 haneli devrederek gidiyor)

arkadaşlar için ise 783de 23 ise 100de kaçtır denklemi: (23x100)/783= 2,9374201788... (şeklinde uzayıp gidiyor)

---------

al sana sağlama:

sıla pastanın 27de 4ünü yemiş, 29 tane arkadaşın yediği 23/783'lük kısmı toplarsak (rahatlık olsun diye sıla'nın 4/27 oranının paydasını 783'te yapacak şekilde genişletirsek, 116/783 olur)

yani pasta 783 dilim olsa, sıla denen obur 116 dilim yemiş

diğer arkadaşlar 23er dilim yemiş, 29 arkadaştan: 29x23=667 dilim yemiş bunlar.

ahmet lavuğu aç kalmış. toplayalım dilimleri

116+667=783 dilim pastamız ortaya çıktı..

Ali Asaf & Elif Dua & Zeynep Sena & Ayşe Zehra'nın Babası
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

10/3=3.33333......

3.3333....x3≠10 mesele bundan ibaret . . . .çikolatamı verir Misiniz ? 

i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Abiler, ablalar (@izzmarit) bilimum müritcanlar. Herkese verdiği cevaplar için teşekkürler.

Ancak bugün matematik öğretmeni, bombayı patlattı. Meğer soruda ki mantık hatasını farketmelerini istemiş öğrencilerinden. Zira bu soru daha önceden deneme sınavında çıkmış ve iptal edilmiş bir soruymuş. Yapılan şikayetler üzerine de soru incelendiğinde; 7. sınıf öğrencisi için ''zor, fazla küsüratlı ve devreden sayılar'' olduğu kanısına varıp iptal etmişler.

Buradan huzurlarınızda ''havuz, yol, yaş'' problemleri neyse de böylesi saçma salak sorularla öğrencilerimizi, çocuklarımızı aptal yerine koyan yöneticilerin taaa amına koyayım demek istiyorum sayın tarikat. Ayrıca, bu gerçeği bizlere acı bir şekilde göstermiş olan saygıdeğer öğretmenimize de tişikkirlir sipirmin diyorum...

Velhasıl kelam; yorgan gitti kavga bitti :)

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    DanLev bunu yazdı

Abiler, ablalar (@izzmarit) bilimum müritcanlar. Herkese verdiği cevaplar için teşekkürler.

Ancak bugün matematik öğretmeni, bombayı patlattı. Meğer soruda ki mantık hatasını farketmelerini istemiş öğrencilerinden. Zira bu soru daha önceden deneme sınavında çıkmış ve iptal edilmiş bir soruymuş. Yapılan şikayetler üzerine de soru incelendiğinde; 7. sınıf öğrencisi için ''zor, fazla küsüratlı ve devreden sayılar'' olduğu kanısına varıp iptal etmişler.

Buradan huzurlarınızda ''havuz, yol, yaş'' problemleri neyse de böylesi saçma salak sorularla öğrencilerimizi, çocuklarımızı aptal yerine koyan yöneticilerin taaa amına koyayım demek istiyorum sayın tarikat. Ayrıca, bu gerçeği bizlere acı bir şekilde göstermiş olan saygıdeğer öğretmenimize de tişikkirlir sipirmin diyorum...

Sorudaki mantık hatası nedir?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    velociraptor
    velociraptor's avatar
    Erkek

Sıla -> %14,8184

Diğerleri -> %2,9374

velociraptor tarafından 03/Kas/16 10:36 tarihinde düzenlenmiştir

velociraptor
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DanLev
    DanLev's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    DanLev bunu yazdı

Sorudaki mantık hatası nedir?

Söyliyeyim müritcan,

Bu soruyu 7. sınıf öğrencisinin hesap makinası olmaksızın çözmesi zor hatta imkansızdır. Çünkü verilen şıklarda rakamlar birbirine çok yakındır ve aralarında ki fark o küsüratlardan ibaret.

kontrol edebilir olduğum savaş, kontrolüm dışında ki barıştan her zaman daha iyidir...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    DanLev bunu yazdı

TEOG ve 95 ve üzeri not alma stresinden beyni yanmış çocuğu uğraştırdığı şeye bak.

85-90 alınca ağlayan, ailesinden baskı gören bir nesil bunlar. Bu soruyu niye yapamıyorsun diye çocuğunu tersleyen aile bile olmuştur.

Yazıktır, ayıptır.

Toplam Hit: 4736 Toplam Mesaj: 23
matematik