7. Sınıf Öğrencisine Sorulan Enteresan Matematik Sorusu
-
%85.19 u diğer çocuklar yemiştir.
-
Paydadaki üçleri, yarısı dediği için ikiyi ve yirmi dokuz parçaya böldüğü için 29 u aldım.
3*3*3*2*29= 1566
Pastanın tamamına 1566x dedim. Oradan yürüyerek Sıla'nın yediği yüzdelik kısım yüzde 14,81481481481481 buldum abi :P
-
10/3=3.33333......
3.3333....x3≠10 mesele bundan ibaret . . . .çikolatamı verir Misiniz ?
-
hocam sorudaki kıllık, yüzde olarak net rakamlar çıkmamasından.
yoksa gayet net.
2/3 x 2/3 x 2/3 x 1/3 = 8/54 sadeleştirirsek 4/27
yani bu ahmetin yazdığı sıla pastanın 27'de 4 ünü gömmüş.. geriye pastanın 27'de 23'ü kaldı, bunu da ahmet 29'a bölüp ikram etmiş.
23/27 x 1/29 = 23/783 yani ahmetin arkadaşlarına dilim olarak toplam pastanın 783'de 23'ü düşmüş.
-----
ama yüzde kaç dersen (sorunun 7. sınıf için gereksiz, hatta tüm insanlık için gereksiz olan kısmı burada) virgülden sonrası devredip gidiyor
sıla için 27de 4 ise 100 de kaçtır ilkokul denklemi yapsak: (4x100)/27= 14,814814814814814... (814 olarak 3 haneli devrederek gidiyor)
arkadaşlar için ise 783de 23 ise 100de kaçtır denklemi: (23x100)/783= 2,9374201788... (şeklinde uzayıp gidiyor)
---------
al sana sağlama:
sıla pastanın 27de 4ünü yemiş, 29 tane arkadaşın yediği 23/783'lük kısmı toplarsak (rahatlık olsun diye sıla'nın 4/27 oranının paydasını 783'te yapacak şekilde genişletirsek, 116/783 olur)
yani pasta 783 dilim olsa, sıla denen obur 116 dilim yemiş
diğer arkadaşlar 23er dilim yemiş, 29 arkadaştan: 29x23=667 dilim yemiş bunlar.
ahmet lavuğu aç kalmış. toplayalım dilimleri
116+667=783 dilim pastamız ortaya çıktı..
-
MhmdAlmz bunu yazdı
10/3=3.33333......
3.3333....x3≠10 mesele bundan ibaret . . . .çikolatamı verir Misiniz ?

-
Abiler, ablalar (@izzmarit) bilimum müritcanlar. Herkese verdiği cevaplar için teşekkürler.
Ancak bugün matematik öğretmeni, bombayı patlattı. Meğer soruda ki mantık hatasını farketmelerini istemiş öğrencilerinden. Zira bu soru daha önceden deneme sınavında çıkmış ve iptal edilmiş bir soruymuş. Yapılan şikayetler üzerine de soru incelendiğinde; 7. sınıf öğrencisi için ''zor, fazla küsüratlı ve devreden sayılar'' olduğu kanısına varıp iptal etmişler.
Buradan huzurlarınızda ''havuz, yol, yaş'' problemleri neyse de böylesi saçma salak sorularla öğrencilerimizi, çocuklarımızı aptal yerine koyan yöneticilerin taaa amına koyayım demek istiyorum sayın tarikat. Ayrıca, bu gerçeği bizlere acı bir şekilde göstermiş olan saygıdeğer öğretmenimize de tişikkirlir sipirmin diyorum...
Velhasıl kelam; yorgan gitti kavga bitti :)
-
DanLev bunu yazdı
Abiler, ablalar (@izzmarit) bilimum müritcanlar. Herkese verdiği cevaplar için teşekkürler.
Ancak bugün matematik öğretmeni, bombayı patlattı. Meğer soruda ki mantık hatasını farketmelerini istemiş öğrencilerinden. Zira bu soru daha önceden deneme sınavında çıkmış ve iptal edilmiş bir soruymuş. Yapılan şikayetler üzerine de soru incelendiğinde; 7. sınıf öğrencisi için ''zor, fazla küsüratlı ve devreden sayılar'' olduğu kanısına varıp iptal etmişler.
Buradan huzurlarınızda ''havuz, yol, yaş'' problemleri neyse de böylesi saçma salak sorularla öğrencilerimizi, çocuklarımızı aptal yerine koyan yöneticilerin taaa amına koyayım demek istiyorum sayın tarikat. Ayrıca, bu gerçeği bizlere acı bir şekilde göstermiş olan saygıdeğer öğretmenimize de tişikkirlir sipirmin diyorum...
Sorudaki mantık hatası nedir?
-
Sıla -> %14,8184
Diğerleri -> %2,9374
velociraptor tarafından 03/Kas/16 10:36 tarihinde düzenlenmiştir -
mataramasuko bunu yazdıDanLev bunu yazdı
Sorudaki mantık hatası nedir?
Söyliyeyim müritcan,
Bu soruyu 7. sınıf öğrencisinin hesap makinası olmaksızın çözmesi zor hatta imkansızdır. Çünkü verilen şıklarda rakamlar birbirine çok yakındır ve aralarında ki fark o küsüratlardan ibaret.
-
DanLev bunu yazdı
TEOG ve 95 ve üzeri not alma stresinden beyni yanmış çocuğu uğraştırdığı şeye bak.
85-90 alınca ağlayan, ailesinden baskı gören bir nesil bunlar. Bu soruyu niye yapamıyorsun diye çocuğunu tersleyen aile bile olmuştur.
Yazıktır, ayıptır.