7 Yıldır Kullanılmadığı İçin Kapatılan İmei Numarasını Açtırmak
-
joe_black bunu yazdı
hocam ben arada bit pazarına gidiyorum koleksiyonum için cihaz topluyorum.
arada kayıtsız denk geliyor. çoğu 7 yıl mağduru.çok az kayıtlı da denk gelebiliyor.
geçen hafta kayıtlı motorola denk gelmişti hatta konu açmıştım sim lock olmasa on numaraydı :D
neyse soracağım şey şu peki ben hattımı taktım 2 ay sonra kapandı imei. e devletten gene açılır mı?
2 3 tane 7 yıl cihazına denedim de yemedi en son şebekeye bu numaradan bağlanmamış dedi.
ulan bi koleksiyon zevkim vardı 7 yıl sıçtı içine.
bit pazarında gün yüzü görmemiş tamir bekleyen ne cihazlar var. arabam olsaydı her pazar giderdim.
bitane 50 liraya apple mouse almıştım pil yuvasını temizleyip çalıştırdım 250 liraya satmıştım.
çeşit çeşit cihazlar. ama millet mevzuya uyanmış sabahın 5 inde kafa lambası takıp kıymetli şeyleri topluyorlar.
saat 7 de kaşı gözü çıkmış şeyler kalıyor sadece.
-
zalimadam bunu yazdıjoe_black bunu yazdı
hocam ben arada bit pazarına gidiyorum koleksiyonum için cihaz topluyorum.
arada kayıtsız denk geliyor. çoğu 7 yıl mağduru.çok az kayıtlı da denk gelebiliyor.
geçen hafta kayıtlı motorola denk gelmişti hatta konu açmıştım sim lock olmasa on numaraydı :D
neyse soracağım şey şu peki ben hattımı taktım 2 ay sonra kapandı imei. e devletten gene açılır mı?
2 3 tane 7 yıl cihazına denedim de yemedi en son şebekeye bu numaradan bağlanmamış dedi.
ulan bi koleksiyon zevkim vardı 7 yıl sıçtı içine.
bit pazarında gün yüzü görmemiş tamir bekleyen ne cihazlar var. arabam olsaydı her pazar giderdim.
bitane 50 liraya apple mouse almıştım pil yuvasını temizleyip çalıştırdım 250 liraya satmıştım.
çeşit çeşit cihazlar. ama millet mevzuya uyanmış sabahın 5 inde kafa lambası takıp kıymetli şeyleri topluyorlar.
9 sene önce İstanbul'a gelmiştim stajer olarak, o zaman da sabah 7de birsey kalmıyordu. Bi daha gitmemiştim.
-
zalimadam bunu yazdı
Aynen hocam. Geçen hafta 20 liraya 6210 aldım 15 liraya t200. geldim batarya taktım sıfır sıkıntı. kayıtlı da :D
Avcılar çok iyiydi 3 haftadır kapalı. zabıta açtırmıyor amk. Tuzlaya gidiyorum arada orası da çok pahalı. Adam 6s 16 GBye 1300 fiyat çekiyor. Ha sorunsuz vs anlarım da normal piyasa fiyatını vereceksem ne işim var bit pazarında.
Ericsson şarj aleti arıyorum 2 aydır. Buldum adam bunu siksen bulamazsın diyip 30 lira fiyat çekti almadım ben de :D
Avcılar iyiydi
-
Trendyol'un uygulaması Dolap'tan kovalayın. Bazen güzel ıvır zıvırlar düşebiliyor. Mesajla pazarlık yapın. Letgo'ya hiç bakmayın vakit kaybı. Mal kaynıyor.
-
Bu arada bir operatör çalışanından öğrendiğim kadarıyla operatörler 5G için baz istasyonlarından 2G yayınını artık ufak ufak kapatmaya başlamışlar. Çünkü Turkcell ve Vodafone'nun 2G lisansları 2023'te doluyor. 2G gibi artık ölmüş bir teknoloji için tekrardan para verip lisans alacaklarını sanmıyorum. Telekom ise 2026'ya kadar 2G yayını yapacak ama onlarda çoğu baz istasyonundan kaldırır o tarihe kadar.
Bu şu demek oluyor 1-2 sene içerisinde eski tuşlu telefonlar imei numarası kayıtlı olsa bile şebekeyi çekmediği göremeyecek. Zaten dikkat edin üretici firmalar akıllı telefonlardan Türkiye'ye özel güncelleme ile 2G seçme menüsünü kaldırdılar.
-
mkyb bunu yazdı
Bu arada bir operatör çalışanından öğrendiğim kadarıyla operatörler 5G için baz istasyonlarından 2G yayınını artık ufak ufak kapatmaya başlamışlar. Çünkü Turkcell ve Vodafone'nun 2G lisansları 2023'te doluyor. 2G gibi artık ölmüş bir teknoloji için tekrardan para verip lisans alacaklarını sanmıyorum. Telekom ise 2026'ya kadar 2G yayını yapacak ama onlarda çoğu baz istasyonundan kaldırır o tarihe kadar.
Bu şu demek oluyor 1-2 sene içerisinde eski tuşlu telefonlar imei numarası kayıtlı olsa bile şebekeyi çekmediği göremeyecek. Zaten dikkat edin üretici firmalar akıllı telefonlardan Türkiye'ye özel güncelleme ile 2G seçme menüsünü kaldırdılar.
Benim için önemli bir haber teşekkürler hocam. Koleksiyon zevkimin içine edecekler o zaman :S
Ben hattı takıp 9333ü arayamadıktan sonra koleksiyon yapmam :S :S 6 ayda bir bebeklerimin içini açar temizler şarja takar bitene kadar kullanırdım :((
-
@joeblack
Sendeki Motorola için İsa ustaya bir ulaş istersen. Tuşlu telefonların tamiri konusunda uzman kendisi.
0505 997 22 95
-
Bu bit pazarları nerelerde var acaba istanbul'da ? Bende merak ediyorum, gidebilirim :)
-
cuneyd bunu yazdı
Bu bit pazarları nerelerde var acaba istanbul'da ? Bende merak ediyorum, gidebilirim :)
+
-
Trendyol Dolap uygulamasında güzel ikinci el şeyler düşebiliyor kurcalayın derim. Letgo gibi salak dolu değil.