folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 70 Yıllık Sır Ortaya Çıktı

70 Yıllık Sır Ortaya Çıktı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Metanet
    Metanet's avatar
    Erkek
    Maddox bunu yazdı

Tamam bu kadar büyük bir ayna inşa ettiniz , o aynayı dünya dışı yörüngede yani uzayda nasıl kontrol edeceksiniz ? yörüngeye koydunuz diyelim yörüngede ayarlamayı nasıl yapacaksınız ? tamam onuda hallettiniz diyelim.Bu ayna nasıl bir ayna ki yansıttığı "ISI" ile hedeflediğiniz yeri yok ediyor pişiriyor ama aynaya birşey olmuyor ? bu durumda aynanında yanıp pişmesi lazım ? he o ısıya dayanıklı bir ayna yaparsalar , o zaman işimiz vahim.. 

uzayin sicakligi yaklasik -273 C derecedir hocam,bi nevi kendi kendinin sogutucusu gibi dusunebilirsin.

Burda cok felsefi bir yazi yazdigini dusun , ne sen yorul ne de ben yorulayım. İş yapılmayacaklar listem : hipokondriyak
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

bende atatürk'ün vasiyeti acıklandı sandım hay amk.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    be_cool
    be_cool's avatar
    Erkek

aslında bu proje daha eskilere dayanıyor bir belgeselde izlemiştim aynları büyük bir çanagın içine ayarlı birşekilde yerleştirip güneşi kullanarak düşman gemilerini yakmya çalışıldıgından bahsediyordu

adam bana çay verdi çay. bana çay verdi. çay veren adam kötü olur mu hiç?
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    Klasik büyüteçle odunu, kırık cam şişe parçaları ile gazelleri yada kurmuş otları yakabiliriz. Orman yangınlarının nedeleri sıralansa kırık cam parçalarının büyüteç görevi görüp kuru otları yakması ilk 10 a girer herhalde.
    Adamlar bunun az daha büyüğünü mesela 4 futbol sahası kadar olanını yapsa uzaydan karadaki tankın zırhını bile eritebilirler diye düşünüyorum.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mungabunga
    mungabunga's avatar
    Erkek

1960' yapımı bir film izilemiştim tarihte atlantis uygarlığını güneşe doğrultulmuş dev bir ayna kullanarak yok etmişlerdi

atlantis ve mu uygarlıkları ari ırkından gelmekteler

bilindiği gibi  hitler üstün ari ırkından geldiğini hep dile getirmiştir..

dolayısıyla hitler atalarının silahını kullanmak istemiş..

gel gör ki, böyle uygarlıklar olmadığı için hitlerin aklında sadece ütopik bir proje olarak kalmış.

mungabunga tarafından 04/Nis/13 09:36 tarihinde düzenlenmiştir

ve bu konuda başka bir şey söylemeyeceğim...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek
    Metanet bunu yazdı
    Maddox bunu yazdı

Tamam bu kadar büyük bir ayna inşa ettiniz , o aynayı dünya dışı yörüngede yani uzayda nasıl kontrol edeceksiniz ? yörüngeye koydunuz diyelim yörüngede ayarlamayı nasıl yapacaksınız ? tamam onuda hallettiniz diyelim.Bu ayna nasıl bir ayna ki yansıttığı "ISI" ile hedeflediğiniz yeri yok ediyor pişiriyor ama aynaya birşey olmuyor ? bu durumda aynanında yanıp pişmesi lazım ? he o ısıya dayanıklı bir ayna yaparsalar , o zaman işimiz vahim.. 

uzayin sicakligi yaklasik -273 C derecedir hocam,bi nevi kendi kendinin sogutucusu gibi dusunebilirsin.

Çok fena sallamışsın be hoca.

---

Q. What is the temperature in space?

A. Temperatures in space depend on whether the thermometer is in sunlight or darkness. Near the Earth and the Moon, objects in direct sunlight can heat up to temperatures of about 250 degrees F (121 degrees C). In the shade, objects can cool down to around -250 degrees F (-156 degrees C). This extreme range is the reason why the thermal designs of spacecraft and space suits are so important.

http://science.ksc.nasa.gov/pao/faq/faqanswers.htm

---

5. To reduce the temperature hazards to astronauts performing EVAs, bare metals outside the ISS and other spacecraft
    will have special coatings or blankets on them. Thes e cautionary measures typically tend to keep “touch
    temperatures” between 120 degrees Celsius and -129 degrees Celsius. Transparent Teflon tape is sometimes applied
    over bare metals to replace their extremely low e with a high e while retaining the metals’ relatively low a.
    This can result in a much lower a / e and a steady state temperature for the metal of about -23 degrees Celsius (-10 degrees F)
    in constant sun.

http://www.nasa.gov/pdf/379068main_Temperature_of_Space.pdf

Sen hiç kaval çaldın mı?
Toplam Hit: 4202 Toplam Mesaj: 27