folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 700 Yıllık Para

700 Yıllık Para

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi
    orhan gazi zamaninin akceleri temizlik durumuna gore 45-90 dolar arasinda ediyor.parasal olarak cok degerli degil yani satmana degmez, tarihsel degeri cook cok daha fazla.bu arada koleksiyoner belgen yoksa elinden alirlar parayi sagda soldada gosterme mesela boyle forumlarda baslik acma :)

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MySteryHunter
    MySteryHunter's avatar
    Erkek

ulan aklıma gırdı dayanamadım gıtım baktım buldum parayı userındekı yazılar arapca degılmıs ama caok degısık bı yazı yanyana 4-5 tane ünsüz ve bırazda degısık harflerle yazılmıs.
    ve userınde ( VI ) yazıyo bu sanırım 6. yuzyıldan kalma bişe
    uzerındekı yazıları yazmaya calışiim
    REX LCOPLDVS DGRI - bıde yuvarlak var yuvarlagın ıcınde VI yazıyo( sanırsam 6.YY)
    walla on tarafındakı yazılar bıraz sılınmıs o yuzden pek okuyamadım yazamıcam

telefon arkadasımda su an gelsım resmını çekip atıcam buraya

HaYaL GüCü BiLGiDeN DaHa öNeMLiDiR ...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ahmedmurad
    ahmedmurad's avatar
    Erkek
    benim elimde 900 ile 1000 yıllık bir bizans paraı var bronzdan arkasından kralın resmi var sordum 40 ytl filan dediler ben onların yalancısım kesşn bir bilgim yok ama paranın değeri nadir bulunup bulunmamasına göre değişir bunu biliyorum.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MySteryHunter
    MySteryHunter's avatar
    Erkek
    alsın lar yaf onemlı degıl altt ustu bi para ne degerı varsa ...

HaYaL GüCü BiLGiDeN DaHa öNeMLiDiR ...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tayok
    Tayok's avatar
    Erkek
    fotoraflarını bi çeksenizede yollasanız merak ettim şerefsizim.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

ahmedmurad bunu yazdı:
    -----------------------------
    benim elimde 900 ile 1000 yıllık bir bizans paraı var bronzdan arkasından kralın resmi var sordum 40 ytl filan dediler ben onların yalancısım kesşn bir bilgim yok ama paranın değeri nadir bulunup bulunmamasına göre değişir bunu biliyorum.
    dedigin zaman araliginda ki bizans paralari cok bulundugu icin para etmiyor.

bodrum civarini bilenler icin soyliyim salih adasinin arka taraflarinda kalan bir ada var yilan adasi diyorlar.oraya giderseniz 3-5 saat aramayla 100 lerce bulabilirsiniz :) kazdiginiz her yerden 1000 yillik bizans paralari cikiyor ama para etmiyor ve cezasi buyuk oldugu icin kimse el atmiyor :) ben 3-5 tane almistim oradan hatira niyetine.

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

Tayok bunu yazdı:
    fotoraflarını bi çeksenizede yollasanız merak ettim şerefsizim.
    bu adresten bakabilirsin arkadasin cekecegi fotografta assagi yukari aynidir

http://www.osmanliparalari.com/02-orhangazi-726/02-orhangazi-akce.htm

Toplam Hit: 2771 Toplam Mesaj: 18