720P & 1080P Filmler Hakkında
-
bir kac gün önce buna benzer bir konuyu bende açtım codec bağlığıyla
yaptıgım araçtırmaların sonucunu solıyım sana pc ne kadar codec varsa sil artık codec devri kapandı
3 tane oynatıcı solıyım bende ucude kurulu splash pro, podplayer ve son s player bunları kur sende farkı hissedeceksin
bu gune kadar sureklı gom luşşanıyordum ama ck yetersız oldugunu sımdu daha ıyı anlıyorum
bu soledıklerım 720 veya 1080p fılmler ıcın kotu goruntuyu hangısı olsa ıyıleştiremez
-
Hoca güç tasarrufu moduyla alakalı. Needen dicen? Çünkü güç tasarrufu modu CPU nun en fazla %50sini kullandırıyo. Oyun oynarken falan dikkat edersen güç tasarrufu modundaysa kasar...
-
Bu konudaki tecrübelerimi aktarim sizlere;
1. Gom player kullanışlık açısından iyi bir player ama ileri ve geri almalarda çok kasıyor ayrıca dalihi altyazılarda sorun çıkarıyor.
2.Bs player gom player'e göre daha ileri geri almada felan donma yapmıyor gerçi şöyle bi durum var gom player 10sn. ileri alıyor bs ise 5sn bunun farkı olabilir.
3.kmplayerda iyidir hatta kullanım olarak bs ye göre daha iyi diyebilirim.
4.işlemci çok önemli bu konuda şimdi denemek için 2 tane bluray film açtım pc de avatar 1080p(20gb) ve babylon a.d filmler toplamda &40 işlemci 850m ram yiyor
bs de avatar açık 135mb yiyor ram media player klasik tede babylon açık oda 116mb yiyor ve filmler harici hdd den izliyorum umarım faydası olur.
işlemci q8300, ram ddr3 1333mhz
-
The-ExTaCy bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca güç tasarrufu moduyla alakalı. Needen dicen? Çünkü güç tasarrufu modu CPU nun en fazla %50sini kullandırıyo. Oyun oynarken falan dikkat edersen güç tasarrufu modundaysa kasar...
-----------------------------oyun oynarkende gecenlerde kapatıyodu kendini acaba güç tasarrufunda dıyemıydı denemek lazım bu gece yenıden :o
film ler güç tasarrufunda dıyeymıs filmi bitirdim bırak gram kasmayı arkada 20 tane sekme acıktı :)
-
aynı olayı ben yaşadım,
dosyaya (mkv uzantılı birfilmdi)tıklamam ramin %99 lara çıkmasınayetiyordu, yanidosyayı açmasamda oluyordu, sanırsam explorer.exe deki bir bugdan kaynaklanıyordu,hangi film belkide aynı dosyadır:D bendeki despicable me diye bir filmdi. -
hacı şu güç tasarrufu olayını nerden ayarlıyoruz. bende yok öle bişey :|
bi denetim masasında var güç seçenekleri diye ordada çok bi seçenek yok zaten :|
-
SplashPro ve neuview hd film oynatma konusunda diğer playerlara göre çok öndeler.Lakin ücretli programlar tabi 2sininde var çözümü.
Ben SplasPro yu öneririm özellikle gom dan sonra bu programa geçtiğinde zaten performans ve görüntü kalitesindeki artışı göreceksin gom hd filmleri çamur gibi gosteriyor hemde 1080p filmlerde ileri geri sarmalarda bekleme yapıyor.
-
FOXXLY bunu yazdı:
-----------------------------
hacı şu güç tasarrufu olayını nerden ayarlıyoruz. bende yok öle bişey :|
bi denetim masasında var güç seçenekleri diye ordada çok bi seçenek yok zaten :|
-----------------------------Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Güç Seçenekleri kısmından başkan .