folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 8 Gb Ram Var 4 Gb Kullanıyor

8 Gb Ram Var 4 Gb Kullanıyor

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Sorunu ram ların yerini değiştirerek çözdüm, bu nasıl bir saçmalıktır halen anlamış değilim, 

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

bazı anakartlarda bunu duymuştum.Araştırdım benim 4 slotun ikisi 8 gb a kadar takılabiliyor,ikisi 4 gb a kadar destekliyor mesela..niye böyle yapmışlar bilmiyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Olgunisik
    Olgunisik's avatar
    Erkek
    İşletim sistemin 64 bit mi? Makinenin 64 bit olması yetmez.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek
    Olgunisik bunu yazdı

az resme bak :)

Aklıma gelen bütün öneriler yapılmış. Ram slotlarının diziliminin kullanılabilir ram miktarına etki ettiğini duymuştum. Ama nedir ne değildir bilemiyorum.

Errare Humanum Est
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    TaRuZ bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

Aklıma gelen bütün öneriler yapılmış. Ram slotlarının diziliminin kullanılabilir ram miktarına etki ettiğini duymuştum. Ama nedir ne değildir bilemiyorum.

ramler marka model vs her yönden birebir aynı özelliklere sahip dizilim değişimi neden böyle birşeye sebep oldu ?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı
    TaRuZ bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

ramler marka model vs her yönden birebir aynı özelliklere sahip dizilim değişimi neden böyle birşeye sebep oldu ?

Valla bende anlam veremedim onu ram ların dizilimini değiştirdim anında gördü çalışmaya başladı, bu arada 4 gb ram hıza bu kadarmı etki edermiş yav, :)

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hayalet Avcısı
    TaRuZ
    TaRuZ's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı
    yunusdogan bunu yazdı
    TaRuZ bunu yazdı
    Olgunisik bunu yazdı

Valla bende anlam veremedim onu ram ların dizilimini değiştirdim anında gördü çalışmaya başladı, bu arada 4 gb ram hıza bu kadarmı etki edermiş yav, :)

Ram slotlarındaki dizilim konusunu sadece duymuştum ama ne mantıkla o şekilde ayarlandığını bilmiyorum. HDD lerdeki gibi primary master-primary slave gibi bir mantık var sanırım. 

Errare Humanum Est
Toplam Hit: 3937 Toplam Mesaj: 28