8 Gb Vs 12 Gb Ram ?
-
Benim makinada i5 işlemci,8 gb ram var ama cihaz android studioda sürekli takılmaya başladı.Ram yetmiyor.Cihazda 2 slot var 4x2 şeklinde ramler takılı.Ben ramlerden birini çıkarıp atsam yerine 1666 mhz 8 gb taksam 4 gb ve 8 gb birbirleriyle uyum problemi falan yaşar mı ?
İki ramde 1666 mhz ddr3 ama modeller farklı olacak.Randıman alır mıyım?
NOT: 250 GB SSD de alacam her ne kadar android studioda etki edeceğini düşünmesemde.
NOT 2: Sistem bilgileriSystem Model Inspiron 5559
I5 6th generation
2 slot var.İkisinde de 4 gb ram çalışıyor.
u235 tarafından 21/Ara/16 03:09 tarihinde düzenlenmiştir -
sorun olmaz çalışır
ayrıca, ssd nin etki etmeyeceğini neden düşünüyosun ?
her türlü eder, o sistemdeki en yavaş parça ssd dir muhtemelen.
o alete taktığın ssd mutfaktaki kahve makinasını bile daha hızlı ısıttırtır
-
nurulmac11 bunu yazdı
sorun olmaz çalışır
ayrıca, ssd nin etki etmeyeceğini neden düşünüyosun ?
her türlü eder, o sistemdeki en yavaş parça ssd dir muhtemelen.
o alete taktığın ssd mutfaktaki kahve makinasını bile daha hızlı ısıttırtır
Eder tabiki ama bence 16 gb ye çıkarabilirsem rami daha iyi performans alırım bu programdan diye düşünüyorum.Görev yöneticisinde ram kullanımı %100 e çıkıyor program kitlendiğinde.
Onun dışında genel olarak ssd nin etkisini tabik iyi biliyorum :)
-
makine? masaüt ümü laptop mu?
laptopsa çıkardığın rame talibim :D
-
Android studio'ya 64 GB ram de taksan gene o kadar yer kafir. Acımıyor. Hele işlemciyi. Irzına geçiyor. !!!!! adam gibi bi ide yapamıyorlar.
-
Anakart çift kanal bellek destekliyorsa tamamen aynı özelliklerde 2 ram takarsan daha hızlı çalışır. Ramler farklı olursa çift kanal çalışamıyor.
-
u235 bunu yazdı
Benim makinada i5 işlemci,8 gb ram var ama cihaz android studioda sürekli takılmaya başladı.Ram yetmiyor.Cihazda 2 slot var 4x2 şeklinde ramler takılı.Ben ramlerden birini çıkarıp atsam yerine 1666 mhz 8 gb taksam 4 gb ve 8 gb birbirleriyle uyum problemi falan yaşar mı ?
İki ramde 1666 mhz ddr3 ama modeller farklı olacak.Randıman alır mıyım?
NOT: 250 GB SSD de alacam her ne kadar android studioda etki edeceğini düşünmesemde.
Slm hocam,
Ram ve ssd tarafında ikinci el ürün düşünürsen konuşabiliriz.
-
Android Studio, Intellij falan için SSD de fazla etki etmiyor maalesef.
Benim makinede var. Photoshop, Matlab, Visual Studio 3-4 saniyede açılıyor fekat Android Studio nun açılması bi 10 saniye kendine gelmesi de bi 10 saniye sürüyordu.
idea64 config dosyasıyla biraz uğraştım ama etki etmedi. Önerileriniz varsa tekrardan bir denerim.
-
Ramler aynı mhz de olsa birlikte çalışmayabilir bulabilirsen aynı marka almaya çalış çalışır gibi gözüksede mavi ekrana düşebiliyor masa üstü bilgisayarlarda anakart ile uyumlu ram modellerine sitesinden bakıp daha iyi bir fikir sahibi olabilirsin.
Ssd siz bilgisayar benim gözümde beş para etmiz pc dir.. bilgisayar en yavaş parça kadar hızlıdır :)
venom88 tarafından 20/Ara/16 22:18 tarihinde düzenlenmiştir -
DarkSkull bunu yazdı
Anakart çift kanal bellek destekliyorsa tamamen aynı özelliklerde 2 ram takarsan daha hızlı çalışır. Ramler farklı olursa çift kanal çalışamıyor.
Benim markaya uygun çeşit zaten çok az. Manufacturer:Hyundai Electronics yazıyor bu da Hynix diye bokdan bir markaymış.
Kaliteli diye DELL aldık laptobu içine Kingston bile koymamışlar rami mk :D
@efsane_212
ikinci el düşünmüyorum hocam.
@venom88
Hacı benim ram Hynix diye bir markaymış.Bu markanında sınırlı şuan ürünleri.
Eğer kingston marka alsam diğer ram gibi DDR3,1600 mhz,CL11 olsa dual çalışır mı?
-
ramler çift kanal çalışmaz. Performansın bile azalabilir. Çok istisna farklı boyutlarda olupta çift kanal çalışan bellekler