8 Gb Vs 12 Gb Ram ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Benim makinada i5 işlemci,8 gb ram var ama cihaz android studioda sürekli takılmaya başladı.Ram yetmiyor.Cihazda 2 slot var 4x2 şeklinde ramler takılı.Ben ramlerden birini çıkarıp atsam yerine 1666 mhz 8 gb taksam 4 gb ve 8 gb birbirleriyle uyum problemi falan yaşar mı ?

İki ramde 1666 mhz ddr3 ama modeller farklı olacak.Randıman alır mıyım?

NOT: 250 GB SSD de alacam her ne kadar android studioda etki edeceğini düşünmesemde.

NOT 2: Sistem bilgileri

System Model    Inspiron 5559

I5 6th generation

2 slot var.İkisinde de 4 gb ram çalışıyor.

u235 tarafından 21/Ara/16 03:09 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nurulmac11
    nurulmac11's avatar
    Erkek

sorun olmaz çalışır

ayrıca, ssd nin etki etmeyeceğini neden düşünüyosun ?

her türlü eder, o sistemdeki en yavaş parça ssd dir muhtemelen.

o alete taktığın ssd mutfaktaki kahve makinasını bile daha hızlı ısıttırtır

black implies white, self implies other, life implies death.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    nurulmac11 bunu yazdı

sorun olmaz çalışır

ayrıca, ssd nin etki etmeyeceğini neden düşünüyosun ?

her türlü eder, o sistemdeki en yavaş parça ssd dir muhtemelen.

o alete taktığın ssd mutfaktaki kahve makinasını bile daha hızlı ısıttırtır

Eder tabiki ama bence 16 gb ye çıkarabilirsem rami daha iyi performans alırım bu programdan diye düşünüyorum.Görev yöneticisinde ram kullanımı %100 e çıkıyor program kitlendiğinde.

Onun dışında genel olarak ssd nin etkisini tabik iyi biliyorum :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

makine? masaüt ümü laptop mu?

laptopsa çıkardığın rame talibim :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Android studio'ya 64 GB ram de taksan gene o kadar yer kafir. Acımıyor. Hele işlemciyi. Irzına geçiyor. !!!!! adam gibi bi ide yapamıyorlar.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek

Anakart çift kanal bellek destekliyorsa tamamen aynı özelliklerde 2 ram takarsan daha hızlı çalışır. Ramler farklı olursa çift kanal çalışamıyor.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Benim makinada i5 işlemci,8 gb ram var ama cihaz android studioda sürekli takılmaya başladı.Ram yetmiyor.Cihazda 2 slot var 4x2 şeklinde ramler takılı.Ben ramlerden birini çıkarıp atsam yerine 1666 mhz 8 gb taksam 4 gb ve 8 gb birbirleriyle uyum problemi falan yaşar mı ?

İki ramde 1666 mhz ddr3 ama modeller farklı olacak.Randıman alır mıyım?

NOT: 250 GB SSD de alacam her ne kadar android studioda etki edeceğini düşünmesemde.

Slm hocam,

Ram ve ssd tarafında ikinci el ürün düşünürsen konuşabiliriz.

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Android Studio, Intellij falan için SSD de fazla etki etmiyor maalesef. 

Benim makinede var. Photoshop, Matlab, Visual Studio 3-4 saniyede açılıyor fekat Android Studio nun açılması bi 10 saniye kendine gelmesi de bi 10 saniye sürüyordu. 

idea64 config dosyasıyla biraz uğraştım ama etki etmedi. Önerileriniz varsa tekrardan bir denerim.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    venom88
    venom88's avatar
    Erkek

Ramler aynı mhz de olsa birlikte çalışmayabilir bulabilirsen aynı marka almaya çalış çalışır gibi gözüksede mavi ekrana düşebiliyor masa üstü bilgisayarlarda anakart ile uyumlu ram modellerine sitesinden bakıp daha iyi bir fikir sahibi olabilirsin.

Ssd siz bilgisayar benim gözümde beş para etmiz pc dir.. bilgisayar en yavaş parça kadar hızlıdır :)

venom88 tarafından 20/Ara/16 22:18 tarihinde düzenlenmiştir

Venom88 burdaydı.[Cevapını duymak istemeyeçeğin soruları sorma,sormak istemiçeğin sorulara cevap arama]
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    DarkSkull bunu yazdı

Anakart çift kanal bellek destekliyorsa tamamen aynı özelliklerde 2 ram takarsan daha hızlı çalışır. Ramler farklı olursa çift kanal çalışamıyor.

Benim markaya uygun çeşit zaten çok az.   Manufacturer:Hyundai Electronics yazıyor bu da Hynix diye bokdan bir markaymış.

Kaliteli diye DELL aldık laptobu içine Kingston bile koymamışlar rami mk :D

@efsane_212

ikinci el düşünmüyorum hocam.

@venom88

Hacı benim ram Hynix diye bir markaymış.Bu markanında sınırlı şuan ürünleri.

Eğer kingston marka alsam diğer ram gibi  DDR3,1600 mhz,CL11 olsa dual çalışır mı?

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKill
    DrKill's avatar
    Erkek

ramler çift kanal çalışmaz. Performansın bile azalabilir. Çok istisna farklı boyutlarda olupta çift kanal çalışan bellekler

Bu imzayı her gördüğünüzde 4gb kotanızın 0,00000358559191226959228515625 azalmaktadır. Bilerek ve istenerek bu imza yapılmıştır. Amaç kotanızı sömürmektir
Toplam Hit: 2430 Toplam Mesaj: 21
ram