8 Yeni Üniversite Açılacak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

tantum bunu yazdı:
    -----------------------------

tantum bunu yazdı:

renegadealien bunu yazdı:

Mevcut mezunlarımızın hepsi sorunsuz yerleştiği için hocam,

tabi gerekiyor acılsın...

türkiyede hiç mezun öğretmen, mühendis, iktisatcı, fizikci, kimyacı, kalmamış boşta, yeni üniversiteler acarak acığı dolduracaklar...

açılmasa niye açılmıyor açılsa piyasada işsiz var diyorsunuz..

kimse kusura bakmasın 4 yıl evimden uzak kaliyim diye gelişine karsta işletme yazan adam işsiz kalmaya mahkumdur..o işssiz kalıyo diye yeni üniversitelerin açılmasına karşı olmak nasıl bir mantık valla anlamıyorum

Konu senin bahsettiğin adam değil. Sen karşı çıkanların niye karşı çıktıklarını anlamamışsın...En iyi ihtimal karşı çıkanların bir kısmından yola çıkarak genelleme yapıyorsun.

En azından kültürü artar diye düşünen arkadaşlar şu kısmı dikkate alıyorlar mı?

İhtiyaç ve yetiştirilecek kişi sayısı dengeli olmalıdır. Bizde ihtiyaç yok, fazla var. Ne kadar çok kişi olursa rekabet o kadar artıyor,

Rekabet olursa kalite artar diye boşuna konuşmasın piyasayı bilmeyenler. Hatta tam tersi bile geçerli olabilir, nitelikli adamlar bile 3 kuruşa harcanıyor.Daha çok gelişme ihtimali öldürülüyor.

Ne kadar çok boşta adam olursa mevcut çalışanlara o kadar az para vermek isterler...

Piyasa ( patronlar ) kazanır, bireyler kaybeder.

Zengin daha zengin olur, az buçuk idare ederim diyen adam ise fakirleşir. ( Ha istatistik yapmış olursun o ayrı, yüzde seksen oranında topla oynayıp golü yemek böyle bir şey olsa gerek )

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLcoL
    aLcoL's avatar
    Erkek

türkiyede hiç mezun öğretmen, mühendis, iktisatcı, fizikci, kimyacı, kalmamış boşta, yeni üniversiteler acarak acığı dolduracaklar...

.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tantum
    tantum's avatar
    Erkek

AnaMuhalefet bunu yazdı:

tantum bunu yazdı:

tantum bunu yazdı:

açılmasa niye açılmıyor açılsa piyasada işsiz var diyorsunuz..

kimse kusura bakmasın 4 yıl evimden uzak kaliyim diye gelişine karsta işletme yazan adam işsiz kalmaya mahkumdur..o işssiz kalıyo diye yeni üniversitelerin açılmasına karşı olmak nasıl bir mantık valla anlamıyorum

Konu senin bahsettiğin adam değil. Sen karşı çıkanların niye karşı çıktıklarını anlamamışsın...En iyi ihtimal karşı çıkanların bir kısmından yola çıkarak genelleme yapıyorsun.

En azından kültürü artar diye düşünen arkadaşlar şu kısmı dikkate alıyorlar mı?

İhtiyaç ve yetiştirilecek kişi sayısı dengeli olmalıdır. Bizde ihtiyaç yok, fazla var. Ne kadar çok fazla olursa işte rekabet o kadar artıyor,

Rekabet olursa kalite artar diye boşuna konuşmasın piyasayı bilmeyenler. Hatta tam tersi bile geçerli olabilir, nitelikli adamlar bile 3 kuruşa harcanıyor.Daha çok gelişme ihtimali öldürülüyor.

Ne kadar çok boşta adam olursa mevcut çalışanlara o kadar az para vermek isterler...

Piyasa ( patronlar ) kazanır, bireyler kaybeder.

Zengin daha zengin olur, az buçuk idare ederim diyen adam ise fakirleşir. ( Ha istatistik yapmış olursun o ayrı, yüzde seksen oranında topla oynayıp golü yemek böyle bir şey olsa gerek )

sende işin bie boyutunu ele almışsın mesela

ben yaratıcılığı hat safhada ama tarih çözemeyen bir adamsam artan kontenjanla reklamcılık okuyabilir br hale geliyorsam buda nitelikli bir bireyin sisteme kazandırılmasıdır bence.

ayrıca bingöl gibi üniversitesi olmayan illerede üniversite yapılması o şehrin öğrencileri için bir velinimettir,kaldıki bingöl halkının oğlunu başka şehire gönderebilecek bir durumu yok gibi.(geneli tabi)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Sen, verdiğin örneğe göre temin söylediğin şartlar altında Kars'taki reklamcılık bölümüne gidersin.

Senin görüşüne göre de boş iş yapmış olursun...Değinmek istediğim nokta da burası zaten.

Niteliksiz eleman yetiştiren, sadece bir kağıt parçası (diploma) vermeye yarayan üniversiteler açmak.

Odtü, İTÜ, Boğaziçi ayarında geçerliliği - faaliyetleri olan üniversteler açacaksan ben razıyım rekabete...

Not: Haberin içeriğinde bahsedilen üniversiteler hakkında net bir bilgim yok, yorumlar daha önce açmış oldukları etten püftenler içindir. Bunlar hangi sınıftadır bilmiyorum şu an.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

açsınlar bakalım. mezunlar cok mutlu. cok rahat. yeni mezunlarda gelsim meydana

le le le sakine
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosphorusPasha
    BosphorusPasha's avatar
    Erkek

hocam saçma saçma düşünmeyin ya okumamış işsiz olmasındansa okumuş işsiz olsun daha iyi en azından bilgisiyle başka bişeyler yapabilir hi ç okumamışdan iyidir hatta kat kat iyidir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    umit
    umit's avatar
    Erkek

BosphorusPasha bunu yazdı:

hocam saçma saçma düşünmeyin ya okumamış işsiz olmasındansa okumuş işsiz olsun daha iyi en azından bilgisiyle başka bişeyler yapabilir hi ç okumamışdan iyidir hatta kat kat iyidir.

okumayıpta bi işte uzmanlasabilir. hayatını en güzel en verimli 4 yılını heba edicegine. meslek edinmiş olur

le le le sakine
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Üniversitelerinde, ders verecek profesorü geçtim yar.doc. bile yok...

Üniversiteleri sadece lisenin devamı gibi görüp ilim yuvasından cok araştırma görevlilrine 4 sene sana verdikleri eğitimi 4 senede sen cocuklara ver mantığı ile eğitim verdiyirosun, teknoloji bilim gelişimi adına zerre kadar bir katkı sağlayamıyorsun, en iyi üniversiten bile dünyada ilk 400 de bile değil, gelmişsiniz maval okuyosunuz...

Eğittiğin iş gücünden yararlanabilecek ortam sağlamadıktan sonra istersen 888 tane üniversite ac...

2 tane üniversite bitirdim, benim iş konusundan belki sıkıntım yok ama, sınıflarımdan mewzun olanların %70 i kendi işinden başka her işi yapıyor...

Neden bahsediyosunuz ya?

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek

agalar kusura bakmayında okusun en azından kültür seviyemiz artan diyenlere şaşıyorum... Üni okuyan adam bunu demez çünkü bence üni bi bok kazandırmıyo adama, git bak en kral bölümlerde okuyan ne öküzler var hatta ordan mezun olan ne öküzler var, kültür işi kişinin kendinde biter üni de okusan master da yapsan boşsan boşsun...

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
Toplam Hit: 5132 Toplam Mesaj: 30