folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder 800Mhz Ram'i Olan PC'ye Daha Farklı Mhz'de Ram Taksak Ne Olur ?

800Mhz Ram'i Olan PC'ye Daha Farklı Mhz'de Ram Taksak Ne Olur ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

Hörmetler beyler bayanlar,

Benim pc de 2gb 800mhz iki adet ram var. Ram yükseltmek istiyorum fakat 2 soket var dolayısıyla en az 4gb 800MHz ihtiyacım var. Ancak neredeyse bulunmuyor gibi bişey. O yüzden frekansı farklı RAM taksam ne olur diye sorayım dedim. Bilgisi olan varsa bi el versin ? Hadi baalım...

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whoobay
    whoobay's avatar
    Erkek

Ramin DDR2. Takabileceğin ram hızları 533, 667 ve 800'dür.Daha çok yükseltmek istiyorsun fakat anakartın destekleyeceği maksimum ram miktarını da öğrenmelisin.

Herşey kolaydır, bazen değil işte ∆
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    whoobay bunu yazdı

Ramin DDR2. Takabileceğin ram hızları 533, 667 ve 800'dür.Daha çok yükseltmek istiyorsun fakat anakartın destekleyeceği maksimum ram miktarını da öğrenmelisin.

Anakart DDR2 destekliyor demek değil mi bu zaten kardeş ?

Batmayacağına inanarak suya bas,yürür gidersin... Mucize yürüyebilmen değil inanabilmendir. - Seyyid Ahmet Arvasi
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

DDR2 ramlerda zaten maksimum 1066MHz frekansında çalışanlar var. Eğer anakartın destekliyorsa 1066MHz takarsan o freknasta çalışır.

Bir tane 800 bir tane 1066 takarsan ikiside 800MHz hızda çalışır.

Kısaca en zayıf halka kadar saat hızına ulaşırsın.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek

Eyvallah hocalar çözecem bu işi o zaman anakarta göre kararı vereceğim hepinize şükranlarımı sunuyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

anakart modeli kaç destekliyorsa o kadar yardırırsın hocam. yanlız tavsiyem anakartın kendi üreticisinin sitesine bak. diğer satanlara bakma yanıltabiliyorlar. benim gibi boşu boşuna ram alma

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

anakart modeli kaç destekliyorsa o kadar yardırırsın hocam. yanlız tavsiyem anakartın kendi üreticisinin sitesine bak. diğer satanlara bakma yanıltabiliyorlar. benim gibi boşu boşuna ram alma

Uyarını dikkate alacağım kardeşim zira bende çok saplarım kendime ara ara

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jubei
    Jubei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

anakart marka modeli nedir merak ettim ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

yazacağım kardeşim henüz evde değilim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DeadLyShadoW
    DeadLyShadoW's avatar
    Erkek
    Jubei bunu yazdı

Baba model Gigabyte GA-M61PME-S2P bu 2 socket DDR2 ram desteği gözüküyor maalesef DDR2 4gb tek modül bulmak samalıkta iğne

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    DeadLyShadoW bunu yazdı
    Jubei bunu yazdı

Baba model Gigabyte GA-M61PME-S2P bu 2 socket DDR2 ram desteği gözüküyor maalesef DDR2 4gb tek modül bulmak samalıkta iğne

usta 4gb 1066 + 2 gb 1066 yapabilirsin.

800leri de bana satabilirsin =)

Toplam Hit: 3325 Toplam Mesaj: 23