800Mhz Ram'i Olan PC'ye Daha Farklı Mhz'de Ram Taksak Ne Olur ?
-
Hörmetler beyler bayanlar,
Benim pc de 2gb 800mhz iki adet ram var. Ram yükseltmek istiyorum fakat 2 soket var dolayısıyla en az 4gb 800MHz ihtiyacım var. Ancak neredeyse bulunmuyor gibi bişey. O yüzden frekansı farklı RAM taksam ne olur diye sorayım dedim. Bilgisi olan varsa bi el versin ? Hadi baalım...
-
Ramin DDR2. Takabileceğin ram hızları 533, 667 ve 800'dür.Daha çok yükseltmek istiyorsun fakat anakartın destekleyeceği maksimum ram miktarını da öğrenmelisin.
-
whoobay bunu yazdı
Ramin DDR2. Takabileceğin ram hızları 533, 667 ve 800'dür.Daha çok yükseltmek istiyorsun fakat anakartın destekleyeceği maksimum ram miktarını da öğrenmelisin.
Anakart DDR2 destekliyor demek değil mi bu zaten kardeş ?
-
DDR2 ramlerda zaten maksimum 1066MHz frekansında çalışanlar var. Eğer anakartın destekliyorsa 1066MHz takarsan o freknasta çalışır.
Bir tane 800 bir tane 1066 takarsan ikiside 800MHz hızda çalışır.
Kısaca en zayıf halka kadar saat hızına ulaşırsın.
-
Eyvallah hocalar çözecem bu işi o zaman anakarta göre kararı vereceğim hepinize şükranlarımı sunuyorum
-
anakart modeli kaç destekliyorsa o kadar yardırırsın hocam. yanlız tavsiyem anakartın kendi üreticisinin sitesine bak. diğer satanlara bakma yanıltabiliyorlar. benim gibi boşu boşuna ram alma
-
joe_black bunu yazdı
anakart modeli kaç destekliyorsa o kadar yardırırsın hocam. yanlız tavsiyem anakartın kendi üreticisinin sitesine bak. diğer satanlara bakma yanıltabiliyorlar. benim gibi boşu boşuna ram alma
Uyarını dikkate alacağım kardeşim zira bende çok saplarım kendime ara ara
-
anakart marka modeli nedir merak ettim ?
-
Jubei bunu yazdı
yazacağım kardeşim henüz evde değilim
-
Jubei bunu yazdı
Baba model Gigabyte GA-M61PME-S2P bu 2 socket DDR2 ram desteği gözüküyor maalesef DDR2 4gb tek modül bulmak samalıkta iğne
-
DeadLyShadoW bunu yazdıJubei bunu yazdı
Baba model Gigabyte GA-M61PME-S2P bu 2 socket DDR2 ram desteği gözüküyor maalesef DDR2 4gb tek modül bulmak samalıkta iğne
usta 4gb 1066 + 2 gb 1066 yapabilirsin.
800leri de bana satabilirsin =)